Tjuv-bloggar... :$

Har inte en aning om jag får gäst-blogga här men jag är ju så busig som jag är! ^^ Men nu har jag hjälpt dessa personer med deras design, har den inte blivit uppdaterad på din dator så får du uppdatera hemsidan genom att klicka på "F5" eller om ni har lärt er på något annat sätt.. ^^

Men nu hoppas jag att Loella & co blev nöjda, iaf jag! =D

<-- Uppklickbar!

Kramar - Tove

Btw. har ni sett att Zeb snackar i menyn? ;)

Bilder från förr :)


Det ska börjas i tid




Jag å Joggan hösten 2008
Miss U gums!



Alva å Lukas första hopp :)
Hösten 2008



Alva å Contessa :)



Alva å Golle på besök
i Öjebyn hos Ida å Quda :)




Ida och Zarafi "Fia"
Hennes arab sto på 27 år, som hon hade innan Quda




Vänner i vinterland
:)



Samma väg - Annan årstid




Fin gumman :)





Sommar 2009










Ida å Quda
:)



Jag å Contessa
Vintern 2009







En gång "Barrasura", alltid "Barrasura"
;)



Quda sover på genomgången :)









Alva å Lukas, Halloween 2009









Alva och Goldman




Ida å Quda




// L


Stall ledig :)

Konstig känsla :) Har "lejt bort" Zeb idag, en av de andra brudarna i stallet's dotter ska ta hand om och rida honom idag, tsm med Alva som ska rida Quda. Känns konstigt, men lite skönt :) Borde eg vara hemma å städa ist för att snåla kaffe å dator hos F&M ;)
Hoppas brudarna får en trevlig ridtur iaf! Kram ♥ Loella


Just ja! Mitt snygga shabrak har kommit *WOHO!!*

VIDEO-BOMB!


Ida och Lily







Lite hoppning i skogen :)






Åsså lite Lukas hoppning!!







Bjussar även på några söta bilder



Mys




Den bredaste, varmaste, tryggaste ryggen :)







Åsså lite BONUS:


PERRA ute i regnet:




"Ska vi busa??"



ROFFE ute i regnet:



"Kan vi snälla gå in??"



SÅ, nu får det räcka :) NU får ni skriva nått sött *hihi*
Alva♥Loella


Barrasura strikes again!

;)

Inatt har Quda och lilla Lady stått inne i boxar brevid varann och imorse slet jag av Qudas bakskor för att på säkraste sätt kunna släppa ihop dom!

Lady var glad över att få gå med Zeb igen, och dom började klia å gosa nästan direkt :)
Quda därimot var INTE nådig mot lillan :( Jagade iväg henne så fort hon fick chansen! Strök bak öronen, snöpte åt munnen och såg verkligen suuuur ut! Lady fattade vinken och höll sig undan, men är envis som synden och försökte närma sig då Quda inte såg *hihi*

Vi får hoppas att det kommer att funka, då Quda å Lady ska äta samma hö :)

Imorrn kommer hovslagaren för att sko Zeb å Quda, också ska Maja börja med Quda 3 dar/veckan på allvar! Alva, som haft Quda ensam hela denna veckan, tyckte att det skulle bli skönt :)

Kram♥Loella

Dåligt samvete :(

Skulle rida till backen efter skjutbanan, galoppintrevalla en gång upp och tillbaka igen.
Zeb var seeeg, så jag var på honom med pisken då han inte lyssnade för skänklarna då och då. Travade nästan hela vägen till backen och hade tänkt intervalla i vänstergalopp. Det gick "sådär". Han tjorvade och VÄGRADE ta vänster! Tog höger eller började backa... Tillslut tänkte jag ge upp, tänkte att höger galopp och frammåt är ändå bättre än att han börjar backa. Men då jag drev på honom så blev det vänster galopp ändå! Galoppade halva backen i vä, sen skuttande han till och bytte till höger :)

På hemvägen blev det mkt trav och en del galoppfattningar, mest höger ;) Sen fick han skritta av nästan hela rakbanan, han var rätt slut.

Tillbaka på gården så upptäckte jag att han hade synliga spoår på rumpan efter piskrapp :O Det såg förjävligt ut! JAG FICK SÅ DÅLIGT SAMVETE :'( Tycker inte att jag varit så hård :( Men insåg att längst ut på pisken, så är syntetet borta och lixom själv pisken framme, jag gissar att det gör att pisken blir lixom "extra hård" !

Mitt hjärta vad jag tyckte synd om honom :( Han fick lite extra havre + en STOR morot! Det hjälper ju eg knappas... Men...

ALDRIG MER den pisken! Eller pisk övht! Mattes fiiina Zeb-pojke ♥

Quda är på hugget!

hejsan!
I fredags for jag och mamma till stallet för att rida Quda och Zeb. Vi tänkte fara en bit längs rakbanan och sen hem. och när vi hade travat en bit och så börjar mamma tok galoppa och så sa hon ba KOM IGEN DÅ ALVA! och Quda vart skitsur jag behövde inte ens smacka elr skänkla utan att hon drog om Zeb för hon hade inte tänkt komma sist! jag fick knappt stopp på henne! och sen efter det var Quda verkligen på hugget!
 sen vi travade igenom en vattenpöl och galoppade, den var gigantisk! sen var vi på en stig och red. både hoppade av och byggde nåra hinder! :) det gick jättebra! hon var så fin:)*stolt* På väg hem skulle vi ta en kort galopp och jag skulle hålla mig bakom Zeb som skulle försöka fatta vänster galopp (men det får mamma berätta mer om själv)  
ja men iaf då fattade Zeb galopp och ja med men då ba drog Quda om Zeb och jag kunde inte göra nåt! ho saktade ju av och så men ändå jag måste nog skaffa starkare bett på hon! ;)  jaja det va den dan!




inga bilder Sorry!



 
                                                                                                                                     //Alva                     


YIHA!

Blev inte så seriös ridning idag :) Jag var trött å slö och Alva hade en tid att passa så vi kunde inte rida på Heden i dag med... Så det blev lite galopp-race, plask i vattenpölar och lite hoppning i skogen, typ 50 cm  :)
Det var SÅ kul! Zeb hoppade STORT och HÖGT och hur härligt som helst ♥
Tjatade dock lite på honom om vänstergalopp, och han börjar faktiskt ta den :D ... ngr språng, sen byter han gärna till höger igen ;)

Och QUDA var på hugget! Med det får Alva berätta om själv ;) Filmade även lite, så håll utkik efter en filmsnutt under helgen ;)

♥Loella

15-21

Så länge blev jag i stallet idag :) Är rätt trött, men glad :)

Blev ju lite mockning, som sagt, och FY vilken GRIS Zeb är :/ Eller ja, de flesta valacker är väl det *S
Lilla Quda är lite mer förnäm av sig och hade duktig samlat sina små högar i ena hörnet av boxen - tog väl ca 5 min att göra rent och snyggt. Zebs box tog en kvart till 20 min! Skit ÖVERALLT! Jassi pojkar....

Sen så blev det en liten ridtur med skritt och trav. Zeb kändes riktigt fin! Pigg å frammåt :) Försökte att trava långa sträckor och byta sittben OFTA. Han lägger ju gärna over vikten på höger-sida, både jag å sadeln utan problem! Men sista sträckan så gjorde jag ökningar och minskningar och även lite sidvärts i samlad trav - och då kändes hans rygg inte lika "knas" (vet inte hur jag ska förklara känslan då han fördelar över vikten :)

Tillbaka i stallet så fick han äta sin mat ute i hagen, medans jag tog in Quda. Kände igenom att hon var varm och torr under täcket, kollade hovarna och tvättade såret som vi upptäckte för nån dag sedan. Jag såg att hon var lite svullen ovanför kotan, och då jag klämde igenom hittade jag en liten skorpa. Skrapade bort den och massor med "gegga" kom ut *urk*  Idag var hon mindre svullen och det såg ut att läka fint, men jag klämde lite för säkerhets skull, och MER "gegga" kom ut *BLÄ!!* Tvättade upp det ordentligt och på med bakteriedödande salva. Hon har aldrig visat hälta, som tur är ♥

Avslutade med stallmöte och att bygga om stora hagen, i regnet ska tilläggas! Nu vill jag bara ta ett bad och SOVA!

Kram♥Loella

P.s Så KUL att läsa Idas inlägg om Lily :D

VILKEN JÄVLA UPPLEVELSE! :O

haha det var vad mamma fick höra när jag och Lily kom in i stallet efter våran andra lektion för Sandra♥. Det har gått jääääääääääääääääääääääättttebra! :D kändes som att Lily var ett moln jag svävade på :) hon jobbar jättebra med bakbenen och orkar mer. Jag använder aldrig tyglarna, bara för att hon ska lära sig acceptera handen men hon lyssnar så bra ändå och jag har lärt mig massor :D mamma tjatar om att jag ska duscha nu -.- men ska rida lördag och söndag. Söndag blir det lektion igen så jag tror jag kommer blogga mer i helgen ;* <3

Uppehåll

Ja, enligt vädergudarna så är det färdigregnat på ett tag. Mulet, men torrt :)

Ponnysarna tyckte det var skönt att få komma in i går kväll för att torka och äta ♥ Quda var dock lite otålig och försökte slita sig från stallgången in i boxen för att äta, Alva höll i för glatta livet! Men den gubben går inte! Och tjurponny-Quda fick se sig besegrad! Zeb tyckte det var otäckt då vi bråkade med Quda, och försökte vända sig i stallgången hela tiden för att ha bättre koll på vad som hände, söt-ponnyn ♥ Då vi borstat av dom och kratsat hovar så fick dom ÄNTLIGEN gå in i boxen och äta :) Snacka LYCKA! Hahaha!

Imorse var det nästan lika bråttom UT! Det kändes iaf bra i mitt matte-hjärta att se dom torra och varma med spån i svansarna - då har dom iaf fått vila ordentligt ♥ Ska snmart dit igen, och MOCKA! Det var längesen *hahaha* Sen blir det nog en liten ridtur med Zeb åsså stallmöte 18.00! Quda får vila idag med, Alva har ridlektion på SRK :)


♥Loella

Dagens "vill ha"

...Men inte för det priset ;)











De fanns i alla möjliga färger OCH med kristaller å bling bling, för ringa 2 000 kr!


Sötisarna :)

Just varit å gett ponnysarna mer hö, dom såg ut som dränkta råttor *hihi*
Bytte även täcke på Quda och la på Zeb sitt. Det blir att åka dit ikväll med Alva å pappsen och ta in dom för natten, så dom får sova torrt + att Quda då får chans att äta sitt braiga hö ifred ;)

Har rätt mkt träningsvärk från ridningen igår, så nu blir det lite tigerbalsam å vila :)

Alva min gullunge :)

Idag blir det INTE nån ridtur till Heden :( FY F-N vilket väder! ÄKTA höstrusk! Visst kan man rida i alla väder, men då det regnar i sidled och blåser nästan storm, nä DÄR går gränsen! ;)

Tror det får bli lite stallpyssel senare ikväll åsså får nog ponnysarna sova inne inatt on inte vädret lugnat sig *hurv*

♥Loella


P.s Be pappsen ta med sig digitalkameran nästa gång ;)


Skolan..

..var inte så dåligt ändå! xD det var ganska kul första skoldan för då kom glassbilen och alla fick en Rollo! *MUMS* 
jag och mamma ska rida till heden idag! :) det hoppas jag ska bli kul. Jag längtar! att mamma rider Zeb och jag Quda men det visste ni väl ;) ja..5:an.. nästa år går jag i högstadiet :D livet är ganska bra ändå...=D





vart ett ganska kort inlägg men ändå :)





Alva

pappa fick följa till stallet igår ;)

Hej ja pappa följde mig till stallet igår!
hade varit och käkat middag hos farmor och farfar(MUMS!) så vi var ganska sent i stallet (kring 8 tiden) jag red i Pinnens gamla hage för vi hade lite bråttom (enligt pappa) jag försökte mig på lite dressyr men jag är inte så bra på det...xD aja vart lite tempoväxlingar å så men Quda var mest rädd för elstängslet ;) och pappa var en retsticka hela tiden som vanligt (fast han skämtar bara han ÄR jätte snäll). glömde mobilen hemma så det vart TYVÄRR inga bilder då jag red:(  Aja det går väl ändå men jag ska bli bättre på att ta bilder och lägga ut :)





♥Här är iaf Qudisen♥





Alva♥Quda

laddad Lily!

idag red jag dressyr i ridhuset men det gick inge bra alls i början, sandra såg det så då kom hon och satte sig på henne och red en stund, sen pratade hon med mig åsså fick jag rida för henne, jag har lite problem med att hålla händerna stilla eftersom jag är van att rida Quda på ett annat sätt. Hon gick till stallet och kom tillbaka med ett balsnöre och jag frågade : öööhh....vad ska vi ha det till? :o hon knöt fast det i framvalvet så jag kunde hålla i det och då gick det hur bra som helst. Tack Sandra och mamma! ♥






inte så bra bilder men aja ;)



BÄBIS ♥

BILDER :)

Ridturen till å från Hästkroken för att hämta sadeln var seeeg.
Zeb kändes som en riktigt slöfock! Åsså ryggade han och försökte vända då han blev rädd för nått, buse!
Hoppade av och ledde honom förbi, det gick bättre men det var spääännande!
På vägen tillbaka så började han verkligen DUMMA sig! Och jag red utan spö idag, vill inte hålla på och nöta med det jämt, och då känner han DIREKT att jag inte orkar *MORR!*
Tillslut så tog jag repgrimman, som jag hade runt halsen på honom, och daskade till! Ett SKUTT framåt å sen var det inga problem resten av vägen *heheee*

Väl tillbaka i stallet så började jag med skrittövningen lite. Gick väldigt bra att få till 5 steg och han började smyyyga tillslut och även stanna innan jag gjort halt ;) Därimot så slarvade jag med eftergiften i halten, vilket resulterade i ryggningar. Han blev även rätt taggad av övningen. Försökte "slå sig fri" nångång och brallade iväg å bockade *haha* Sötis!!

Så då han varit duktig med halterna så försökte vi oss på vänster galopp mellan varven. Kändes nästan omöjligt! Han tog förvänd galopp eller försökte dra iväg! Bestämde mig för att testa EN gång till - och som genom ett trollslag  så *PANG* tog han rätt galopp, JA!!!! Då gav jag mig och skrittade av. Sååå duktig! ♥


Yeps!
BILDER!

Lånade M:s digitala och J tog lite bilder :)









Focuserad smyg-skritt :)








Haaaaalt




Kämpar på i vänster galopp

Bara bäst!



Jo just ja! Höll ju på att glömma - barocksadeln passade jättebra! :D Bra dag meo :)

Kram ♥Loella

Lika bra att smida...

...medans järnet är varmt ;)
..och slänger ut 3 nlägg på raken :) Vette tusan då jag har en dator nästa gång ;)

Ser fram emot att börja med nedstående övning! Ska rida barbacka till Hästkroken och hämta barocksadeln, tillbaka å sen öva lite i hagen :) Det blir nog inga bilder, men kanske :D Den som lever...Ja, ni kan resten :)

BYE!

Bilder från Qudas och Lilys betesläpp♥

♥Loella


Veckans övning:

Detta ska vi öva på den närmaste tiden:

Första lydighetsövningen

Framför allt är övningen skolande för hästar som har svårt att acceptera ryttarens hjälper, och som gärna hetsar upp sig eller rusar. På hästar med oroliga huvuden och besvärliga munnar är den också mycket bra. För flegmatiska, godmodiga hästar är det risk att den blir sövande, så på sådana behagliga djur skall man endast använda den som kontrollövning.


Från halt skrittar du 5 steg och gör sedan ny halt. Då skall det vara 5 säger 5 skrittsteg, inte 4, 6 eller 7. Det är först när man får hästen att skritta 5 steg som hon lyssnar noga, och som du förbereder din hjälpgivning på rätt sätt. Du kommer att märka att man måste driva hästen väldigt försiktigt, för annars är den inte beredd att stanna om 5 steg igen. Där har vi första steget mot en lydig häst: Den lätta drivningen.


När hästen efter några minuter börjat förstå vad övningen går ut på, så kommer den att, när du sätter igång henne, nästan smyga framåt och undra när det är dags att stanna igen. Då har du nått ditt första mål. Där gäller det att du är lyhörd och låter den smyga och lyssna, så att du inte tycker att den inte bjuder och pushar fram den.


Så, nu kan du skritta lite längre, så länge hästen fortsätter att skritta på det här smygande, lyssnande sättet. Gör några halter igen, och befäst övningen på det viset. Sedan börjar du att trava ur smygskritten, och om du då är balanserad själv och kan trava utan att pusha fram hästen, så kommer du att märka hur den travar lika lugnt och lyssnande. Gör den inte det, så går du tillbaks till övningens början. Viktigt när du börjar att trava är att du gör det för små lätta hjälper och inte drabbas av panik om hästen behöver fundera lite på vad du menar.


Från traven gör du ofta övergångar till skritt, och skrittar ett bestämt antal steg, någonstans mellan 5 och 20. Saktar du av med små mjuka hjälper, kommer hästen att skritta i sitt lugna, lyssnande tempo. Om du tar till stora okontrollerade hjälper, så blir hästen nervös och kommer att takta iväg och koppla bort dig.

När du sedan börjar att galoppera, så måste även detta komma med en lugn hjälp, utan att du lutar dig framåt och börjar smacka, vilket är väldigt vanligt. Hästen skall ha tid att fundera ut hur den på bästa sättet fattar galopp, och vilket ben som skall komma nu.


De vanligaste ryttarfelen vid denna övning är:

  • För stora hjälper. Ryttaren driver så starkt att hästen överreagerar och "kastar" sig fram. Man ser ofta att det liksom går en elektrisk stöt genom hästen, när en ryttare driver. Gör det det, är hjälpen för stark. Hästen skall bara lugnt åtlyda hjälpen dvs tryggt röra sig framåt.

  • För stressad halt. Många hinner knappt stanna, förrän de börjar att gå igen. Stå still så länge, att hästen förstår att den skall stanna, och att stillaståendet är OK.

  • För dålig planering. För att kunna skritta rätt antal steg, måste man ge hjälper för halten några steg tidigare.

  • För många hjälper. Drivning består av en, säger en hjälp åt gången, och samma sak med förhållningen. Det är vanligt att ryttare driver och smackar samtidigt, eller tar i tygeln samtidigt som de går bak med vikten.

  • För dålig eftergift/feedback. Många glömmer att lätta på tygeln när hästen stannar. Den stillastående hästen skall inte ha en sträckt tygel, den skall vara befriad från hjälper, så att den förstår att den har gjort rätt. På samma sätt skall drivningen upphöra i samma stund som hästen beslutat sig för att gå framåt.



    Hämtat från www.markusholst.se

    ♥Loella


"Loellas kom-ihåg länkar"

Sitter och söker lite info på nätet, och iom att det inte är min dator så vill jag spara vissa länkar tills senare :=
Men kanske nån annan vill kika på dom också
:)

http://markusholst.se

http://lovisas.ridakademi.se/index.php


Söker även efter lite info om att bygga lösdrift, intressant! Fast vi får se hur det blir med det, för nu kanske det ändå BLIR en box ledig *suuuuck* Fast denna gång vågar jag inte hoppas på nånting.... Aja, stallmöte på torsdag, kanske man är något klokare efter det :)

Hoppas på en skön ridtur med Zebben idag ♥ Riktigt skönt väder ute och inget planerat innan  ikväll :)

See ya!! ♥Loella








Lånat...

...grannes bärbara dator *Wiiii* ;)

Idag har vi ridit lite intervaller, jag å Alvis ♥ Både Quda å Zeb har ju lite halvtaskig kondis, så det behövs verkligen ;)
Vi tog det rätt lugnt. 2 trav-intervaller på ca 400m med skritt tillbaka, också lite galopp. Jag bestämde mig för att Zeb skulle ta vänster galopp (han KAN bara höger!). Det var inte lätt! Men tillslut så :) Och guuuud vad han tyckte det var jooobigt! Sen på tillbaka vägen var han taggad! Studsade lite hit å lite dit, små travade i sidled och INGEN hosta :D Tog en till vänster galopp, och han fattade rätt nästan direkt! Men efter ngr språng bytte han till höger och det var ok, busen min :)
 
Dom var knappt svettiga då vi var tillbaka till stallet igen, men ville inte gå ut för hårt ♥


Sen skyndade Alva sig iväg på kalas-fika och jag snålade kaffe av Stallvchefen, alltid lika trevligt :) Hjälpte även till med lilla Lady en stund. Hon fick på sig tränset med bett - gick SUPER! Åsså fick hon hovarna verkade. Då tjorvade hon lite, försökte lägga sig ner och sprattlade RAKT på min fot! Ajaj :( Tur hon inte väger SÅ mkt *hihi*

♥ Loella


Skola imorrn.....

..vet jag inte om det ska bli så kul. Men jag får ju träffa alla gamla kompisar och det är ju kul! jag tror vi ska ha samma klassrum och samma lärare och det är ju bra tycker jag för då blir det inte så mkt nytt:) och Quda är ju kvar ändå så att jag ska nog klara mig genom detta skolår oxå! xD



Qudisen

Hö hö!

Idag kommer höet :) Måste förbi Torpet först å haffa våran högaffel först. Måtte den vara kvar!! :/

Alva åker till F&M senare idag - SKOLSTAR imorrn :D Och det innebär att jag inte kommer att kunna uppdatera så ofta (pga att hon tar ju med sig datorn :) OCH att jag kommer inte kunna ladda mobben särskillt ofta! Sååå, ring på Jarres ni som har numret, för säkerhets skull ;)


Sen så får Ida å Alva nog kanske stå för den mesta uppdateringen!


TJO!!
Loella

In the beginning of "Stallbrudarna" ;)

Lika bra att smida medans järnet är varmt ;)


Bjussar på två filmer från den allra första gången
vi träffade Lukas och Ida och Alva red lite ♥


(ber om ursäkt att videoklvalitén är GRYMT usel!!)








Det var tider det!
Älskar er brudar!!!
♥Loella

FILM!!


ÄNTLIGEN
fick jag kläm på hur man laddar upp filmer på bloggen :D
TACK Maja
:)









Höll kameran fel väg, of course...
♥Loella

En lång dag i stallet! :)

hejsan!
glömde skriva efter jag varit hos Quda men det gick bra iaf, mobilen dog så jag har inga bilder då jag red Quda heller men det går väl ändå:)


ja som sagt har det varit en ganska lång dag i stallet, det börja med att jag sovde över hos Elise (hon som äger stallets barn och min bästis! :D )efter frukost for dom till stan så jag gick till stallet och bytte om och så medan jag väntade på att mamma skulle komma. Och när mamma kom så cyklade jag och hämtade Lukas med rockarden och så for jag och mamma en sväng med Lukas och Zeb ( jag körde Lukas och mamma höll Zeb bakom vagnen) vi körde upp på rakbanan och ner typ . På väg dit var Zeb lite seg och sådär men hem vart det lite spralligare elr vad man nu ska säga ;) ja han fick spratt och typ bockade och hoppade å tjoade! men det gick bra mamma tappade aldrig honom elr så xD väl i stallet igen fick Lukas låna Ladys box(♥TACK♥) mamma flätade manen på Lukas oxå, han blev så fin!




sötisen♥
(jag gjorde knoppen i luggen men den vart inte så bra)


♥Zeb bakom vagnen♥ (lite dålig kvalité)



♥ELISE♥
(Ägare av Lady)

♥ Zeb♥Lukas ♥


sen fick han stå där och käka lite hö ett tag medan mamma jobbade Zeb från marken och vi åt middag(på hällan TACK!<3)
sen körde jag hem Lukas och Lady fick följa me med sina ägare  å Lady hade bett i munnen första gången idag :D (bara en liten stund då första gången:)



♥jag kör Lukas♥




Nä nu ska jag sova gonatt!


Puzz Alva

Lååååååååååååååååååång

......dag i stallet! For till stallet vid 13.00, och hemma igen typ NU (22.00 cirkus)
Men kul har det varit, trots regn å slask väder :)

Alva var redan där då jag kom iom att hon sovit över hos Elise. Jag skickade henne direkt på cykeln för att hämta Lukas m rockarden.
Under tiden så kom Majja m mamma Anneli med ett släp fullt med en del grejer som blivit över från loppisen i Gummark + 316 kg havre *gilla!* Jag fyndade vita benlindor, 2 st dressyr-sadelgjordar som jag tror kmr passa bra till barocksadeln :) Nya stigbyglar till både Qudas, Zebs OCH Lukas sadel :D Alva fick sig en jättefin ryktlåda med bättre begagnade borstar, hovkrafts odyl + ett sprillans nytt ridspö :) Maja hittade en sadel som hon provade på Quda. Den satt rätt så OK, blir nog bra med en teddy-padd under. PLUS ett massa annat som kan vara bra att ha!
SUPERBRA!

:D


Under tiden stod Zeb i ponnyboxen och hade tråkigt!
Spillde ut vattenhinken å tuggade på dörren till sadelkammaren m.m.
BUSE!!


Tillslut så kom då Alva m Lukas och vi tog en kort tur med Zeb i grimma å grimskaft bakom :) Först tyckte Zeb att det var liiite tråkigt, men då vi vände hemåt så blev det helt plötsligt sprutt på gubben, som bockade å sparkade bakut å ruskade på huvudet å föll i galopp! Han hade SKITKUL! Å stackars Lukas blev lite stressad och började också galoppa *hihi* Men allt gick bra, det var aldrig nån fara att jag skulle tappa Zeb eller så ♥



Lite uttråkad...



Busar m Lukas (kolla in Zebs mule...)

Å sen TJOHEJ!!!
Fick med hans "urflipp" på film, men har ingen ANING om hur man lägger upp film på bloggen,
tips emottages tacksamt ;)


Tillbaka till stallet så blev det lite Lukas-pyssel också jobbade jag Zeb lite för handen. Lite AR-grunder, backa, "Kom", gå igenom trånga träd, lyfta det ben jag petar på osv. Backa och "Kom" kan han riktigt bra, han har svårt för att gå runt mig utan att vända in huvudet och att lyfta ena benet har jag ju just börjat träna, så. Men han var duktig och jag hade skitkul :) Hade belöning i midjeväskan... Fick även träna på att INTE sno till sig den hela tiden ;) ♥


Alva fotade lite:



"Backa"


Gå runt mig



Gå genom trånga träda och backa i nedförsbacke



Duuuktig pojke



Sen har vi även hunnit röja klart i höladan, så det blir att ringa efter höet ASAP! Gulliga familjen "Stallchef" bjöd på middag ♥TACK♥ Vid 20.00 var Lukas selad och klar för hemfärd! Lady m ägare följde med, hon var så duktig lill-bäbis-ponnyn! Hon hade bett i munnen för första gången :) Men bara en snabbis!

Näää, kanske sova snart? Tror dessutom att Alva vill ha datorn nu ;)

♥ Loella



hehe..

Gömde skriva att det var jag som skrev om Lily! :D / Ida ;)

Nu har Lily flyttat till stallet! :D

hejsan (; idag har Lily och Bamse flyttat tillbaks till stallet :) Jättefint väder! :D (regn -.-) men det gick bra iaf, Lily var lite orolig när hon blev lämnad ensam i den nya boxen men när hon fick komma ut i hagen där det var massa hästar blev hon skitsnygg och kaxig ;) vi provade hennes lila täcke och jag tyckte det såg litet ut men sara sa att det satt bra ;s haha men det var snyggt på hon iaf :D skulle lägga ut en bild från igår men det är nåt konstigt så det gick inte :p aja hejdå :D

TODAY!!

..så regnar det och är allmänt pissigt väder *urk*
Har varit å jobbat 7-9, så jag ska nog krupa ner under täcket ett tag till....


Sen idag så ska jag, Alva och Elise (som äger lilla Lady) städa iordning i höladan så vi kommer att rymma ca 300kg löshö där, förhoppningsvis till veckan :) Åsså kommer Maja m mamma idag för att rida Quda, och dom har med sig havre :D Funderar på att börja ge det lite smått till Zeb på en gång för att se hur det verkar :)

Jag ska också jobba Zeb lite vid handen idag, känns riktigt peppande faktisk! Men vi får väl se hur det går... Han är väääldigt stel i vänster sida och måste försöka att muskla honom rakt ist :/


KRAM /Loella♥



Lady Be Good - Maj 2010
*mini mini*
;)

Ska till stallet och rida Quda, jippie! :D

hejsan!
nu ska jag till stallet och rida Quda andra gången hon är här! hoppas att det ska gå bra( det gör det säkert!:)) bloggar mer efteråt, kanske kommer blider ( vet inte riktigt hur man gör än :P) vi ses!!
Här har ni snyggingen! ♥

Vill ha!



Täcket och schabraket är högst på önskelistan! Men en ny säkerhetsväst åt Alva håller på att bli ett måste! ALLT är dessutom på REA! Täcket tex har kostar 799:- och kostar nu 399:- !! Och västen har kostat 999:- och kostar nu 499:- !! Kanske ngt för mormor att tänka på, inför 15:e september ;)

Funderar iaf allvarligt på att göra en beställning, MEN måste först kolla alla andra hästutgifter *suuuuck*

Och ang TÄCKEN! Så skulle jag behöva lite tips och råd!

Zeb ska ju gå ute i vinter, och jag har en känsla av att han lär bli lite...eh..LURVIG! MEN jag vill ändå ha ett täcke åt honom och nu undrar jag vad han lär behöva tro? Tror inte att han kommer att behöva ett värstingtäcke med hals á flera tusen kronor! Funderar på ett ulltäcke bara, som han kan ha under regntäcket vid extremt dåligt väder och även de gånger han är svettig, då ull andas och leder bort fukten.


Vad tror ni??

Kvällning

Var bara förbi hagen och gav Zeb sina mineraler, kollade hö å vatten å pussade lite på Zebbisen ♥
Han fick vila idag och ska få vila imorrn med, men i helgen blir det lite jobb vid handen :)
Maja hade Quda idag, hoppas att allt gick bra!
Väntar på uppdatering i deras blogg ;)
Pratade även med Stallchefen idag ang lösdriftbygget och höinköp,
och i helgen blir det att städa ut å göra plats för 300kg löshö!
:D



Lukas blev vit igen! :) (ett tag) ;)

hejsan! mamma hade redan skrivit lite om det här men jag detaljerar det elr vad man ska säga! :)
Igår badade jag och Ida Lukas noga (hemma hos Zeb å Quda på Hällagården) och tänkte att nu SKA han bli ren men icke! vi skrubbade och sköljde och tillslut blev han vit tänkte vi så då hedde vi balsam i man och svans och sköljde. Jag gick med honom en stund så att han skulle torka (fick beta lite oxå!;P)  och när han hade torkat lite grann var han fortfarande smutsig på ett ställe! Såklart! jaja det fick väl duga då! han var ju alldeles silver vit ändå så jag tränsade och red hem barbacka! och (Såklart!!) när jag släppte honom i hagen gick han bara 2 m sen så rullade han sig å rullade, allt skulle bli brunt igen! sen var det bara manen som var vit! matte vart inte såå glad då...;)<3
♥ älskar dig lullepojken!! ♥
såhär vit vart han! (ett tag)♥

Hej då!

Idag åkte Ida som-sagt hem till Lily. Jag hoppas att hon kommer att blogga om hur glad Lily blev av att träffa henne igen :)
Syrran och jag for en snabbis till stallet, väl där så blev vi så ridsugna så vi tog Quda å Zeb på en kort skritt-tur. Oj va pigga dom var! Tror att dom också gillar hösten :D


Lily i sitt esse!



Headern...

..är ju inte så kul just nu := Ska försöka fixa det snarats möjligt :)
Sen får vi se, det kanske blir mest jag som står för uppdateringen *hihi*
Idag ska Ida iaf åka hem igen! Lily skulle eg ha en vilovecka, men det tyckte hon var URSTRIST Så Ida måste skynda sig hem å rida *hihi! :) Zeb å Quda ska därmimot få vila idag, ska bara dit å pyssla på lite ♥





Kram Loella


Långritt :)

Idag så blev det en långritt upp till Bureberget :) 
Vi red genom skogen dit, urmysig väg. Väl framme så köpte vi lite fika :) På vägen hem så tog vi bilvägen. Det blev nästan bara skritt, men lite närmare väg :)

Zeb busar med Lukas läder rem...


Då vi kom tillbaka till stallet så var Maja där med sin mamma Anneli. Maja ska bli delfodervärd på Quda, så vi visade lite runt, rutiner, sadelkammaren osv. Maja kan man läsa mer om på hennes och Toves ponnyblogg www.sommarponnyer.blogg.se :) Sen hade vi tänkt bada både Zeb och Lukas, men vi hann bara med Lukas. Och SÅ fin han blev! Alldeles silvervit ♥
/Loella

WOHO!

Loella, Ida och Alva kommer här att blogga lite om våra hästisar Zeb, Lily  och Quda :)

Zeb
Lily :)<3
♥Quda♥
Och det är nog mkt möjligt att lille Lukas är med på ett hörn ;)

;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0