Kvällen...

...flöt på smidigt :)

Då vi kom dit så var Zeb ensam i driften, så han fick äta sin mat ute. Alva mockade åt Quda å gjorde klart där.
Jag fyllde vatten i driften också fixade vi en kärra hö till Qudas hage tills imorrn, Alva tog in henne å pysslade lite å det var allmänt lugnt tempo :) Surrade med Tessan å gänget å Karina å Mats dolade på med en ny höbal. Sen fick vi hjälp att ta in alla hästar och det var en riktigt mysig kvällning :) Tog lite bilder, inget seriöst ;)



På väg till stallet!
Alva å Perra med för små reflex-västar :)






Framme!




Zeb med sin "stret"-kedja å mathink ♥





"Zeb! Se dig för!!"

;)






Alva sitter i hökärran, svårt att se :)




Quda vill IN!




Karina å höet!




"Stalltomten" Stefan å Quda :)




Quda är så trevlig så ;)




Qudas kota

 

Imorrn har jag morgonen. Quda ska få gå ut i sin lilla hage å äta upp höet medans jag mockar å dolar på och ska köra Zeb en sväng å dra däck igen, hehe! Men sen ska hon få flytta tillbaka till Recke å Zeb! Tror det blir bättre så då underlaget i hennes nuvarande hage är så löst plus att hon blir orolig där då hon är ensam och springer och krafsar med hoven :O I driften är underlaget så packat plus att hon trivs bättre där och tar det lugnare plus att Zeb kanske blir minre rymningsbenägen ;)

 

 

Omorganiseringen!
På denna väg hängde det sadlar lite här å lite där. Nu rymmer vi träns, selar och nån sadel :)

Mer bilder kommer på resten!

Ikväll...

..har jag å Alvis insläppet. Både Zeb å Quda vilar idag, eller ja, Quda är ju konvalecent ett par veckor.

Så vi ska dit å mocka å borsta dom å så. Känns skönt, är så slut idag :/ Öronen är totalt igentäppta igen så jag är halv-döv! Känner mig lite "risig" men VÄGRAR bli nå mer sjuk och tuggar Alvedon ;)
Kanske kommer en videoblogg eller nå bilder från ikväll :)

Sämst på att uppdatera just nu...

Är verkligen sämst på att uppdatera här nu och jag ber verkligen alla om ursäkt och jag lovar att skärpning kommer att inträffa nu under våren. Även om det händer mycket i stallet och med Rekylen, mig och Moa så har jag noll skrivarlust just nu. Har just börjat om skolan och det är hårda bud så jag försöker fokusera på det just nu och då blir det inte så mycket över till bloggeribloggera.

Men sug in vårluften i lungorna för nu är den på väg oavsett om vi får lite mer snö eller inte så kommer den med stormsteg och fyller oss alla med den efterlängtade energin vi så väl behöver :)

Våriga hälsningar

Tessan & Rekylen

Måste bara...

..berätta om upplevelsen jag hade med Zeb idag :)

Han låg ner i höet då vi kom till stallet och jag bestämde mig för att gå fram till honom.
Jag "prooo":ade och pratade dovt och lugnt med honom. Han låg ner med huvudet i höet :)
Just då jag kom fram till honom så lyfte han på huvudet och det såg ut som han tänkt ställa sig upp, men jag satt mig på knä och då la han ner huvudet igen ♥

Då strök jag pannluggen ur ögonen på honom och kliade runt öronen. Zeb andades tuuugnt och underläppen blev alldeles mosig då han var så avslappnad :) Jag satt så i ngr minuter och han blundade tom ♥ Innan jag steg upp och lämnade honom ifred, så la jag min panna mot hans och mös med honom. Det var en helt otrolig upplevelse!



Lite senare var jag tvungen att gå och titta till honom att han inte gjorde så för att han var sjuk!
Men nädå, då stod han upp och åt - som vanligt ;)

♥-at mitt!


Skulle...

..precis skriva ett "ursäkta för dålig uppdatering"-inlägg pga att det inte hänt nått på ett tag - ÅSSÅ HAR TOVE FIXAT DESIGNEN!! Jaaa!! :D :D :D Så fina alla bilderna blev :)


Har som sagt varit rätt lugnt här, haft fullt upp lör.sön och inte haft tid med varken blogg, fb eller dator!
Kan säga att vi tolkade med Zeb lördag och idag red Maja honom :) Sen hade vi stallmöte idag åsså gjorde vi om totalt i sadelkammaren :O Blev skitbra, men fy vilken tid det tog! TACK ni som orkade hjälpa till och speciellt tappra Maja och Manneli - som var i stallet från 7.30-21.00 idag :O Ni är värda ett STORT fång rosor ♥♥♥


BUSIG!

Nu har jag varit framme igen! HEHE! Ska inte säga något till Loella, MOHAHA, hon får märka det själv! Känner att jag är lite elak ibland, men jag gillar att överraska folk! =D

Loella nu får du som du velat ett tag! Förlåt att jag varit seg... =D

Kan ni inte se den nya designen så klicka "F5" !!!
Kram,kram//Tove

Ovisade bilder :)












Hästj*vel!!!

Zeb HAR bara bestämt sig för att han minsann tänker gå ut och in ur driften på eget bevåg!! När jag var i stan på ridhuset med Alva så ringer Tessan för att meddela att Zeb sprängt sönder hagen och både han å Rekylen är lösa *suuuuck* Dessutom har det rasat MÄNGDER med snö från taket och är allmänt kaos!

Jag skyndar mig dit s fort det bara går - och då har dom lagat hagen TVÅ ggr, för att han gjort sönder den IGEN! Och sprungit över folk till höger å vänster och varit allmänt puckad >:( Men just då jag kom så var allt lugnt igen *puh*

Tack vare plusgraderna så släppte jag ut honom naken i hagen och med en lååång kedja i grimman. Zeb var kolugn och gick direkt för att äta. Vi var kvar ett tag till och kollade läget. Då jag å J står vid öppningen för att se över om det går att bygga till bättre, så kommer Zeb lunkandes mot oss... Kedjan tar mot tråden och han får sig en jävel! Ruskar lite på skallen åt det. Åsså bara trycker han sig mot tråder och jag var HELT säker på att nu gör han det igen! Men - han fick mer ström och då bara vände han på klacken och gick tillbaka till höbalen.


BUSE!!!!!!


Peppar peppar att han kanske LÄRDE sig nått!
Håller tummarna för MER plusgrader, för med täcke på känner han NADA!

HURRAY!!!

ÄNTLIGEN har jag ridit Zeb igen :D !! Har varit sååååååå ridsugen :O Handen har läkt ihop jättebra, bara stygnen som gör lite ont ibland, sticks å stramar - men dom åker imorrn! Knäet är lite si och så, men jag slarvar med träningen.... Men på med knäskyddet och upp i sadeln!
I början gjorde det lite ont, i skritt. Men då vi kommit igång och travat så blev jag mjuk å smärtfri! Tror lättridning är bästa knä-träningen :P
Iom att det kändes så bra så bestämde jag mig för att ta ett "vänster-galopp" pass! Innan jag fick ridförbud så hade vi kommit igång riktigt bra, men Maja har inte riktigt kommit på det än och det märktes att han släppt det. Var bara att börja om från början :D
Ställa höger, glappa i vänster tygel, sitta emot och driva. Om och om igen! Oftast tog han höger, men då gjorde jag halt och började om! 4 vänster galopper fick vi till (av typ 10) och då släpper jag på all press och bara berömmer! Men man får vara på sin vakt och inte släppa FÖR mkt, för då saktar han av då jag säger "Braaaaaaa!" ;)

Sen fick han gå med bara fleecetäcke på ute ett tag, varmt å skönt idag. Och jag mockade åt Quda och i lösdriften! HU var jag gruvar mig för då all snö ska börja tina... Piss/skit-slask :/ Men, den dagen den sorgen!
In med torr å ren halm, Quda fick också en kärra halm i sin box, lite terapi att pilla på med. Hon är redan uttråkad och undrar varför hon inte får vara ute!
Innan vi skulle åka så bytte jag täcke på Zeb. Allt gick FINEMANG tills jag var klar och skulle gå ut ur hagen... Då trängde han sig ut, IGEN!! Jag var SÅ ARG så jag kokade!! Jag röt å hytte åt honom, så det blev en liten jakt! Stackars J kom ivägen en gång och som TUR var klarade han sig utan att bli trampad på :O Recke passade också på - då vi totalt glömde grinden! Men Zeb märkte aldrig det *phew* Tillslut var båda rymlingarna på plats och Recke rullade å rullade sig flera gånger! Sötis :)
Nu ska här tok-vilas!

SVAR på kommentar från Diana

Avrättningsplatsen ligger efter en gammal landsväg mellan Bureå och Ljusvattnet. I dag en grusväg i skogen som mest används till hästar. LÄS MER

Qudiiiiis ♥

Vetten kom å såg å böjde. Quda tyckte inte om det! Men att springa var kul :D Galopperade tom, söt-tant!

Hon har 1, på gränsen till 2 gradig hälta vid böjprov och i trav. Inte sååå farligt ändå!
Vi pratde lite om hur ont hon har i dagsläget, om hon fixar att gå i hagen å följa med ut på prommisar.

Vetten rekommenderade som jag trodde att hon borde behandlas. Jag å Maria tog oss en tankeställare och övervägning och beslutade att - VI KÖR PÅ DET!!

Så nu är hon sprutad och ska stå på box tom lördag *tråååk* Sen får hon gå i hagen där Brooklyn gick förrut. Ingen sjukhage direkt, men hon får vara ifred och rör sig inte så mkt :) Ska få stå på stall nattetid i 3 veckor tills det är dags för nästa spruta. Så, bara att hålla tummarna nu :D



Nice bajs!

Imorrn blire stallet på fm igen :) Vet.-koll av Quda å sen ska jag ta tag i och mocka lösdriften. Och vet ni - JAG LÄNGTAR!! :D

Zeb har Maja hand om imorrn, tömkörning står på schemat tror jag minsann! Sen har Tove halv-lovat att fixa en ny design snart - HURRAY!!




OCH! -
...på tal om hästbajs!

Förra veckan då jag körde Zeb, så var det en sur-gubbe som hojtade åt mig att plocka upp skiten efter mig
som Zeb lämnat på landsvägen. "Ja visst, kommer tillbaka på en stund", svarade jag lite ödmjukt.
Då FORTSÄTTER gubbj*veln att gnälla på mig!
Och vet nån vad, då SKITER jag i det!!

Vi hästmänniskor har faktiskt ingen skyldighet att plocka upp efter oss, hur knäppt den än kan låta!
Det är visst nån urtida lag sedan hästen räknades som fordon, vilken den fortfarande gör!
OKEJ om man rider/kör rätt genom samhället eller på nåns privata mark eller väg.
(Fast jag kan faktiskt tycka att de borde tacksamt kunna skotta in skiten under deras rosenbuskar eller var det nu kan vara. Billig å BRA gödning!!)
Men VÄLJER man att bosätta sig på landet så får man tåla lite "skit under naglarna"!

Åsså idag, då gnäller han på mig - IGEN!!
Jag såg honom på håll och kunde läsa på hans läppar "Hästjävel...mutter..mutter..."
Jag var beredd och spände blicken i honom.
"Du glömde skiten sist!" kommer det.
Jag svarar:

"Du var så j*vla otrevlig, så jag SKET i det!"

Duuuuktig kille ♥ och veterinärplaner

Blev en långkörning idag :)

Planen var att köra till Avrättningsplatsen. En tripp på ca 1 mil t.o.r eller ca ett 2 timmars pass. Vet inte riktigt hur man ska bedömma träningsrundorna :) Men iaf - den planen sprack då vägen var oplogad :/
Vi kämpade oss genom den spåriga slingan tills vi hittade ett bra ställe att vända på - och då imponerade Zeb STORT! Vägen var som sagt smal och han var tvungen att plumsa i snö för att kunna vända. Det blev lite trixigt tills han kom på att han kunde "hoppa jämnfota" runt :) Han var lugn och skötte det galant! Rockarden stod som på ett ställe hela tiden och bara snurade tills vi bytt riktning! SUPERDUKTIG ZUPER-ZEBRA! :D

Så vi körde rakbanan tillbaka och fortsatte sedan Burviksvägen och upp mot Landskär. Mest trav, ökade å minskade. Han kunde öka å länga stgetet jättefint! Men nån galopp blev det. Jag sa på skämt "Zeb, jag lovar att du får galoppa lite om du väljer vänster galopp", också GJORDE han det i nästa backe :O *hihi*

Vi var väl ute allt-som-allt ca 1 timme och han skötte sig exemplariskt idag ♥ HÄRLIGT ATT VARA PÅ G IGEN :D !!!



Sen mockade vi å gjorde klart åt Tessans Reckyl, så hon får focusera på plugg idag! Åsså tog vi in Quda och linimentade å lindade ben å gav lite foder+mineraler ♥

På vägen hem ringde jag vetten och imorrn kommer han för att kika på Quda *suck* Vi ska rådfråga och ta ställning till vad som ska göras. Promenadponny? Behandling? Trapalanda? </3



Liten bildbomb Alva å Zeb!









Måndag

Ohästligt inlägg :) Söta Tessan ser till att Zeb får sin mat idag å kollar hovar osv,  han har vilodag. Och det tog visst jag med :O Kom hem ca halv två och var SÅ TRÖTT så jag skulle vila en stund. Sov till ca 17.00!! Skulle kunna sova ÄNNU längre, men blev till att fixa middag!

9.30 i dag hade jag tid på VC för ännu en omläggning av yx-såret. Det läker jättefint :D Fast det kliar och stramar massor :( Sköterskan säger att det blir bättre då dom plockat stygnen *hoppas* Jag behöver iaf inte dit nå mer före fredag då stygnen ska tas, utan fick med hem så jag kan lägga om det själv nästa gång :)

Efter det hade jag tid hos tandhygienisten, det blev att skrapa tandsten - SMÄRTA!! Först kollade hon bara, men pga av ett återbud så hade hon tid att ta tag i underkäken, "Super" tyclte jag lite ironiskt... MASSOR med bedövningsgel å sen var det inte ens att bita ihop! Utan bara GAAAPA å våndas... SEN fick hon ett nytt återbud, så då tog vi överkäken också :O I ca 1.5 timma låg jag där å gapade å plågades å gurglade å led!

MENTALNOTE to U Loella:
GLÖM INTE TANDTRÅDEN!!


Något omtöcknad å öm i käften så gick jag förbi Alvas skola ♥ Kom precis i tid till att käka lunch. Sen hade hon "Sång å spel" så jag hängde på å lyssnade då hon spelade keyboard - duktig!
Jag hade tänkt stanna skoldagen ut, men blev nått så vansinnigt trött! Så åkte hem tidigare och ja, SOV!!

Alva for med sin kompis till stallet efter skolan å pysslade om tant QUDA :) Sen gjorde vi plättar till middag :) 3 vanliga å 3 chokladplättar! SÅ GOTT med mosad banan på *sluuuurp* Till hade vi både vaniljvisp å grädde...som brudarna vispade för hårt och med så mkt karamellfärg att det tom smakade karamellfärg :/ Men i med lite mer vanillinpulver så ;) Det var iaf en härligt knallig rosa grädde!

Nu blire ÄNNU mera slapp, i soffan. Är fortfarande förlamande trött och LÄNGTAR att få gå å sova...
I
morrn ska Maria följa med å ha jouren på morron åsså ska vi fara ut på en körtur med Zeb ♥ HOPPAS på fiiiin-väder :D



VILL HA ! ! !

Kollat runt på Hööks en stund å sucktat :/


TILL MIG





Hjälmen är f*n nästan ett "MÅSTE!" samt Bot-knäskyddet!
De övriga var baa snyggt! Diggade verkligen stövlarna! Perfekt att plaska runt i till våren :)


TILL ZEB







Ja, självklart så hittar man alltid mer till hästen ♥
De olika betten är de jag fallit för.
Eggbettet - med runda, fasta ringar har Maja testat honom på och det funkar han riktigt bra på! Mjuk å lätt utan att "krulla ihop sig"!
Fullcheekbettet - med långa skänklar är också väldigt snällt i munnen + att de långa skänklarna förhindrar att bettet åker genom munnen samt hjälper till att ställa hästen. Funderar på att ha det vid körning :)
Kimbelwickbettet, även kallat "Jaktkandar" - har ung samma effekt som Liverpool fast det är snyggare ;)
D-ringsbettet - funderar jag på att ha vid uteritt. Ngt snällare än kandar men lite skarpare än eggbettet.
Men När Hur eller Var det blir att köpa vette tusan ;)

FUNDERAR dock på att fixa ihop tränset som nedan!
Stiligt :)










Statistiskt sett...

...så bloggar vi rätt uselt just nu :/ Sjunkigt från ca 80 besökare/dag till 50 på bara 3 dagar :S Vi ska försöka att bättra oss :D




Lastat å ridhus :)

Så tog vi oss äntligen iväg med Zeb till SRK :) Jag blev SÅ trött då vi kom tillbaka och alla spänningar släppte *Zzzz*

Lastningen gick över förväntan! Först gjorde han som "han brukar" dvs gå in ung. halva å backa ur/vända höger.
Lockade mest med godis i början och tillrättavisade då han backade ut. Då vi hållit på så ett tag blev jag lite less och manade på honom mer! Först började han bråka lite mer, men så tog vi linorna och då klev han på nästan direkt :D

Tog väl ca 30 min allt-som-allt. Lite skillnad motför då vi skulle lasta efter betet i Öjebyn som tog 1.5 tim ;)
Det märks att Zeb inte är rädd eller stressad, och så fort han inte har nått annat val än "fram" så ger han upp :) Sen står han lugnt och äter sin belöning medans man stänger bak ♥ Tror det kommer att gå lätt som en plätt med mer rutin!

Då vi kom fram så skötte han sig jättefint! Var pigg å vaken på allt det nya, men aldrig orolig ♥
Det var ngr andra som också red i ridhuset å han gnäggade å försökte få kontakt med dom :) En gång skyggade han då nån öppnade porten in till ridhuset - men i samma stund upptäckte han att det var ju en häst som kom in å så gnäggade han igen. Han var SÅ söt!!

Blev inte så seriös ridning, Maja ville mest känna lite på hur det var och hur Zeb var. Försökte träna lite vänsterglp, men det gick inte idag. Testade även ett litet hinder på 30 cm, och Zeb hoppade hööögt över *hihi*
Som avslutning fick Alva trava och skritta av honom :)

Han blev trött rätt fort, men det var nog rätt krävande mentalt för honom. Jättebra miljöträning!

Sen då vi skulle lasta för att åka hem krånglade han ingenting! Bara linorna bak direkt och han klev rakt på - duktig!

Jag var så STOLT och glad :)
Både för Zeb å Majas skull!






Vi hoppas på att kunna åka in ca 1 dag/v from nu :)


SVAR PÅ TAL!

Anonym om Bildbomb :):
Hur många hästar har ni? :)

SVAR: Tessan har Rekylen, Loella har Zeb och Alva har Quda :)

bild
Tessan å Recke



Alva å Quda



Loella å Zeb


Sen står även nordistravaren Qim i stallet och unghästarna Anna å Lady :)
Qim å Annas blogg hittar ni på http://liaannaochqim.blogg.se/

Bildbomb :)

Idag har jag och Nina varit i stallet och fixat och trixat. Började med att fara ut och köra min älskade gulleplutt Rekylen i det underbara vädret, fick nästan vårkänslor idag då solen sken och det var kring 0 grader :) Vi hade en underbar tur och jag körde lite småintervaller med honom till min förvåning så var gubben lite svettig när vi kom tillbaka till stallet igen. Nu är han lurvig och det var ju varmt ute dessutom men denna kille svettas sällan, haha... Han är så fin att köra och nu går det finfint att köra på lösa tömmar hemåt. Självklart blev det den traditionella rullningen i boxen när vi kom tillbaka, man får vara snabb att plocka bort sele och annat :)

Under tiden jag var ute tog Nina in Zeb och pysslade på med honom litegrann sedan på med NH utrustning=repgrimma och ett speciellt grimskaft. Nina körde på med NH ute på stallbacken och även jag testade lite grann och till min glädje minns man mer än man tror. Ska bara säga en sak att både Nina & Zeb såg lika glada ut :)

Här kommer bildbomb från dagen och fotograf är Nina Muhonen Marklund

bild
Utbrytardrottningen i stallet, men idag har Mats varit duktig och byggt ett "fort".
bild
Lilla Lady står och solar :)
bild
Små tösarna :)

bild

bild

bild
Qim som är lite orolig när småbrudarna rymmer.

bild
Startklara :)

bild
På väg :)

bild
Rekylen i hagen igen med bästisen Zeb (the zebra).

Nu story om varför jag kallar Zeb för Zebran. Så här var det jag skulle skicka sms till Loella och skriva Zeb för första gången och som ordförslag av ordlistan T9 fick jag zebra. Så var det :)

Dag 9 - Mitt bästa häst minne

Å jisses! HUUUUR ska jag kunna välja ut bara ETT bästa hästminne?? :O


Det finns ju MASSOR med hästminnen, och ALLA är favoriter! :)












För övrigt så har jag NOLL blogg-lust just nu *pärk*
Är mest deppad över att jag inte kan vara i stallet,
och jag kan inte ens trösta mig med att beställa hem nå nytt!



MEN TAGGA RIDHUSET MED MAJA IMORRN!!
:D


Lååång dag :)

Hunnit med en del idag men det är väl stallet ni är intresserade av, eller tar jag fel?

Idag var vårt (läs mitt och Ninas) första pass med Zebran (historien om varför jag kallar honom det kommer längre ned) och på schemat stod körning med däck. Vi kom till stallet där det var fullt med goa hästar i stallgången så jag började mocka ur Reckes box och fixade lite. Sen plockade vi in skogstrollet och Nina gjorde honom iordning medan jag fixade med rockard och annat strunt... Ut i mörkret, kylan, vintern, fullmånen (fattades bara en varg som ylade för att göra bilden helt perfekt). Hur som  haver så gick turen vingligt framåt och när vi passerat huset efter rakbanan började Zeb göra konstig ljud och sneglade inåt skogen och vi spanade allt vad vi kunde för att försöka upptäcka vad som oroade gossen helt utan framgång, vi har ju tyvärr inte lika slipade sinnen som våra fyrbenta vänner. Men det gick bra och det är ju huvudsaken :)

Sen in i stallet igen, ge Zeb mat plocka in go gubben mine & sötsurtanta Quda. Quda fick en omsmörjning linement och blev av med sina lindor över natten. Och Recke skämde jag bort allt jag kunde med morötter utblandat med maten och en och annan äppelgodis (fy skäms på mig, men det går ju int låta bli ibland). Imorgon blir det en låååångtur med Recke i lungt tempo och jag har hört rykten om att det ska vara mycket mildare ute då, YES :)

Stallkatten Pelle som varit försvunnen från stallet sedan måndagkväll är numera upphittad på Djurskyddet, hör och häpna :O Någon "kidnappade" välgödda, nykastrerade Pelle och anmälde  honom som hemlös???!!! Tur att Malin & Karina upptäckte det stora misstaget snabbt så han kommer att vara i stallet igen go killen :)

Sov nu gott alla goa och glada :)

Ps. Zebran storyn tar jag imorgon orkar rent ut sagt inte det nu... Ds.

DESIGN!!

GAHHH! ÄR SPYLESS PÅ JULEN JUE!!!

Dag 8 - Min hästs vardags outfit & tävling

Asså, nä! Känner att jag nästan måste hoppa över denna punkten ;) Jag har ingen särskilld outfit till Zeb, än så länge iaf ;) Vi försökte ju "pimpa" upp honom, minns ni? ↓




*HAHA!*

Fast han är ju riktigt läcker som AR häst ♥





Diggar även detta schabraket ↓



Han passar i naturliga färger ♥

Trist med vår skadade stjärna :/

Lider med Loella som har ajaj i handen, tur att hon inte högg av sig fingrarna och att det inte gick så djupt att nervtrådarna skadades. Men hur som haver så är hon portad i stallet tills stygnen är tagna detta pga infektionsrisken då det kryllar av bakterier i stallet.

Tur att vi är flera som kan hoppa in en sådan här gång så hon inte behöver känna stress, press och oro över att Zeb inte skulle bli väl omhändertagen :) Känns skönt att kunna ställa upp.

Eftersom jag har feber än och det är -21 här i Bureå har Rekylen fått stå idag men vi har varit och gjort stallet iordning och plockat in alla hästarna (vi= Nina, Anneli & Maja). Imorgon ska jag och Nina ut och köra däck med Zebran sen far jag ut en körsväng med Recke också så håll tummarna att vädret är mildare in the mörning :)

Nu ska jag bädda ner mig och se en film :)

Ps. En liten presentation av Nina: Hon är min svägerska men känns mer som en syster stämmer rätt bra med det engelska uttrycket: "Sisters in Law" hon är en riktig pärla på att teckna, skulptera och fixa med attribut, kolla in hennes hemsida här. Tror inte det finns någon person i världen jag litar på mer än henne & min sambo då förstås. Mer utförlig presentation kommer senare + bild hon kommer att vara mer i stallet med oss nu så det lär stå många roliga storys här i framtiden. Ds.

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Hmm.. Tycker denna punkt är lite samma som produkt man inte kan leva utan - men ok!

Min favoritgrj i stallet (förutom Zeb såklart ♥) är nog en hovkrats som Alva fick från pollux för nåra år sen :) Den är längre och spetsigare än en vanlig och helt suverän att peta bort skit med där det är som svårats att komma åt, och även bra att bända lös snöstyltor med! Dessutom är den snygg, formad som en halv hästsko. Ska fixa en bild :)



Haft möte med Anneli, Maja, Tessan å Nina idag om Zeb å Quda å stallet framöver unde min "konvalecent" *suck* Bloggar om det imorrn!

Maja å Zeb :)

Tänkte tillägna ett inlägg till Majsan, Zebs SUPERDUKTIGA lilla medryttare :)



 

Som de allra flesta vet så började Maja som delfodervärd på Quda i augusti. Tanken var då att dela med Alva och starta henne i dressyrklass. Men redan i september blev Quda ofärdig i sitt framben och gick på behandling och blev konvalecent. Under tiden som vi hoppades på att Quda skulle bli bra så fick Maja rida Zeb ibland, för jag tyckte lite synd om henne :)

Men, Quda blev inte bra och kommer nog aldrig mer att bli nått mer än prommenad-tant-ponni
Så Maja sa upp avtalet om delfodervärd och började leta ngt annat. Vi i stallet hoppades massor att Maja å Anneli skulle kunna skaffa en ponny att ha i vårt stall, men samtidigt är det rätt långt att pendla stan-Bureå varje dag...

SOM TUR ÄR så hittade dom ingen *heheee* Och Maja fortsatte att "underhålls" rida Zeb, och även Rekylen ibland :) Jag var SUPERNÖJD för hon är verkligen en fena på att rida dressyr och att känna av de olika hästarnas känslighet! Därimot så började ju Zeb såklart att testa henne ibland, och då är han INTE rolig!

Maja tog Brook på prov, en impulsgrej bara, men vi var glada att dom var kvar i stallet :) Vid det här laget hade jag hunnit paja både knäet och fått flunsan å mådde allmänt PISS! Jag insåg då att jag måste leta mig någon att ha som medryttare "på heltid". Iom att Zeb är rätt ung och väääldigt barnslig så funkar det inte att jag rider ibland, Maja ibland, Maria ibland osv - utan han behöver fasta rutiner omkring sig för att inte bli totalt odräglig!

Då Maja bestämt sig för att inte ta Brook, så kom jag med ett förslag/ultimatum:

Bli medryttare på Zeb, och du får satsa stenhårt hur mkt du vill
och tävla honom om det går bra!

Annars måste jag börja leta någon annan...

Jag inser ju att Zeb kanske inte är den ultyimata "sport ponnyn", men samtidigt vilken häftig utmaning att komma in med honom på dressyr banan och ÄGA inför de övriga små spinkiga fjant-ponnysarna :P För han har ju kanonfina gångarter!

Så hon ska testa att satsa med honom "på prov" nu medans jag "läker ihop" *suuuck* Sen får vi se! Jag hoppas iaf massor :) Sen blir det kanske kurser å sånt framöver :)

 

 


Gråtfärdig :'(

Var så glad å nöjd eter dagens körpass med Zebben. Planerade att rida honom en kort sväng på lördag. Men NÅN mörk makt är emot mig just nu!! Högg mig med yxan i tum-muskeln, typ!

SMÄRTA!! BLOD ÖVERALLT!! Jag såg tom hinnorna på köttet! Fick PANIK!! Trodde jag vr en sån som kunde vara lugn i kris-situationer, men jag grät och hyperventilerade hela vägen till VC :'( En STOR ELOGE till dom som var blixt-snabba :) Blev snabbt kollad och bandagerad och skickad vidare till akuten för att sys...

Där är dom INTE snabba! In på ett rum 14.30. ca 17.00 kom läkaren. Nåväl, nu började den RIKTIGA tortyren :O
Skulle såklart bedövas, men sprutorna gjorde SÅ ONT!! Jag skrek å vred å svor och skrek "DET GÅR INTE!!!" Åsså började jag flänna igen, som värsta 3 åringen *snyft* Tillslut fick jag lugnande - sååå skönt ;) Efter det blev sprutorna lite lättare att uthärda + Jarno å en skötare som påminde mig om att andas... :P

Att sy gick rätt bra, fast på ett ställe hade inte bedövningen tagit och tummen var så proppfull med bedövningsvätska så den såg ut som en ballong *haha* Så det var bara att BITA IHOP! Aj aj aj!!

Dagens bästa kommentar:
Jag
"-DET GÅR INTE!!"

Sköterskan:
"-Jodå, allting går utom att lugga en flintskallig"

Skönt med lite humor å skratt just då :)

Men - 12 stygn senare så var det klart! Bandage på, en massa recept och ett papper till diskritsköterskan för ska dit imorrn å byta bandage.

TOTALT stallförbud tills det läkt pga stallet är fullt med elaka bakterier... KÄNNS FÖRDJÄVLIGT!!


MASSOR med blommor, kramar å tack
till Anneli, Maja å Tessan som DIREKT
erbjöd sig att ställa upp :)

- NI ÄR BÄST ♥

Och gulle J som lät mig nypa HÅRT i hans hand





Hårt pass idag!

Idag kördes Zeb i ca 1 timme, mest trav. For Landskärsvägen - den leder ut mot ett stugområde vid havet bakom Bureberget. Det var en riktigt mysig väg :) Kurvig och lite backig, suveränt plogad och med havsutsikt och förbi en massa söta stugor. I slutet så delar den sig - svänger man höger/rakt fram kommer man lite längre och tar man vänster så är det bara en liten bit tills det är stopp!

Zeb skulle såklart tjorva i början *suuuuck* Fick mana på honom rätt mkt första biten så han skulle skärpa sig och gå någolunda RAKT! Då vi svängt in mot Landskär så blev det tvärstopp! Jag försökte se om det kunde vara ngt som han skyggade för, men såg bara en 50-skylt. Manade på honom och han började göra som då man rider, dvs backa och försöka vända. Han backade upp rockarden i snödrivan :O Jag blev SÅ ARG!! Tog allt vad jag kunde i ena tömmen, jag VÄGRADE ge mig så han skulle få vända! Men han är minst lika tjurig och stundsade på tvärsöver vägen! Tillslut så var min röst uppe i falsett och det visade sig att hjärtat på rumpan var en bra idé! *Ka-klatsch* med lädertömmen mitt på! Och, han GAV SIG :D Och blev tom riktigt FRAMÅT! Fick tom sitta och hålla in honom och berömde MAAAASSOR

Resten av turen var han verkligen SÅ FIN! Pigg å framåt och lätt å mjuk i munnen! Där vägen delade sig tog jag först vänster men upptäckte ju då att den var ju rätt kort... Så vände och tänkte ta den andra vägen. Tog pisken i höger hand för jag misstänkte nog att han skulle vilja hemåt i korsningen... Och mkt riktigt så bröt han ut där, men jag bara röt lite åt honom och viftade med pisken så gjorde han som jag bad om och sen var det aldrig mer nått problem ♥

På hemvägen gick det undan bitvis! Han KAN ju trava ökad trav :D Bara en gång blev det galopp. Gjorde mkt ökningar å minskningar och han var så lydig! Sista biten tog jag ner honom i riktigt kort trav och ojoj vad han pumpade på med bakbenen :D

Sen var han rätt slut å fick skritta ordetligt innan stallet. Han var sjöblöt i svett :O Tom på ryggen å rumpan och i ansiktet! Så han fick stå inne med filt på ca 1 timme iaf, så då passade jag på att smörja upp sadeln och två träns *duktig* :D Sen blev det halstäcke på och ut till maaaaten ;)


Resten av veckan:

Onsdag
- Tömkörning ca 30 min
Torsdag
-
Dra däck
Fredag
-
Maja rider
Lördag
-
Ev JAG rider och Alva ska få tolka lite, blir en lugn dag
Söndag
- Till ridhuset med Maja. SPÄNNANDE :D



Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Hö = För mycket ;) Iom att Zeb går på lösdrift så delar han en bal med Quda å Rekylen och får alltså fritillgång 24-7. Eg skulle han nog behöva gå på en batningskur, men det får bli till våren då vi börjar med lunch-jourerna igen :)

Kraft GRUND = 0.5 kg/dag, ibland mer beroende på hur kallt det är och hur hårt han motioneras

Havre = Nån näve ibland ♥

Mineraler Kraft Blå = 1 dl/dag. Eg så ingår det i Kraft GRUND, men iom att han får 0.5 kg av det så rek. det att man ger extra mineraler då det täcker 1 kg/kroppsvikt

Och PÅ TAL OM kroppsvikt! Anneli har fixat ett måttband som man mäter runt magen vid manken, som då visar vikten. Zeb vägde lite över 500 kg *Ops!* Ska försöka få ner honom ca 50-100 kg...


♥:at mitt :)



Foto: Maja å Anneli

Utlovade bilder på en rakad Zeb!
Hjärtat på rumpan var vara en impuls-grej men blev ju riktigt sött :)

Maja red en lugnare runda idag tsm med Tessan som körde Recke, så han var inte svettig. Men imorrnbitti ska jag ut å köra en längre runda med honom, ska bli intressant att se hur mkt han svettas rakad och hur snabbt han torkar!

Sovgott!

Nu är det kört ;P

Har varit seg hela dagen och yrslig så allt gick i slooooowmotion i stallet idag, tooog sååån tiiid att mocka, byta vatten osv... Sen kom Anneli, Maja & Loella till stallet och jag selade på Recke medan Maja sadlade Zebran så tog vi oss en tur ut i hästkroken. Tyvärr är både jag och Maja dåliga på att veta vart alla vägar där leder så det blev ingen långsväng direkt vi får ha med oss proffset Loella som kartläsare nästa gång :)

bild
Foto: Maja Jonsson

Har börjat träna Rekylen att han inte måste ha gasen i botten då man kör utan kan nöjesköra i lugn och ro och idag gick det riktigt bra kunde köra på riktigt långa tömmar på hemvägen och han såg så himla nöjd ut. Är så  härligt att köra speciellt när det är så skönt ute som det varit idag.

Var ett tag sedan jag och Loella var i stallet samtidigt, mycket trevligt att vara det idag, puss gumman :)


Dag 5 - Häst-produkter jag inte kan leva utan

Blue Spray/Blå Spray!



Helt suverän att behandla småsår med, men FRAMFÖRALLT är det SUPER att spraya i hovarna för att förebygga strålröta!


Kan inte komma på nån mer pryl som jag inte kan vara utan :) Förutom borstar å hovkrats osv, men det är ju standard ;) Håller på att samla på mig schabrak å lite annat. Men det är svårt då Zeb inte passar i allt - direkt ;)

Ny sadel :)

Nu har jag och Nina beställt en westernsadel som vi ska dela på (läs slåss om ;P) nu är dock den stora frågan:
Vad är bättre pad eller filt? Finns snyggare filtar än pad:ar men vad är mest bekvämt för  hästen? Kom gärna med tips :)

bild

Ha en toppen dag :)

Nostalgi tripp 4-real :)

Idag hängde Nina min goa svägerska som är som en syster till mig med till stallet. Vi tog det rätt lugnt och bara polymasade (ett välanvänt uttryck för att slappa runt och bara vara i min umgängeskrets), mockade, drack kaffe, tog in gullponken, borstade, longerade och han var både glad och bjöd på lite småbus också, så kul när han gör det :) Sen packade vi in oss i bilen och tog en tripp i nostalgins tecken nämligen till Mårtensboda där vi var ständiga söndagsrittare för några år sedan.

Då vi var där stod: Pantera, Dunder, Manolito, Morio, La Bombina (min favorit) & Wirex där idag fanns bara 3 av dom kvar: Pantera, La Bombina & Wirex. Var underbart att träffa dom och även husfolket Carina & Lars så det ska inte dröja lika länge till nästa gång vi far dit det är då ett som är säkert :)

Här kommer lite gamla bilder på hästarna därifrån:
bild
Pantera en bestämd liten dam. Foto: Nina Muhonen Marklund

bild
Dunder som numera bor hos sin uppfödare. Foto: Nina Muhonen Marklund

bild
Manolito (korsning shettis/arab) Moas gamla favorithäst. Foto: Nina Muhonen Marklund

bild
Vackre Morio som numera är i de sälla jaktmarkerna. Foto: Nina Muhonen Marklund

bild
La Bombina som tjuvade sig en evig plats i mitt hjärta. Foto: Nina Muhonen Marklund

bild
Wirex som är Ninas stora favorit även idag. Foto: Nina Muhonen Marklund

Visst känner ni att man börjar längta efter sommaren???


Dagarna 3

Har varit rätt lugnt i helgen :) Lördag var det SVINKALLT å ponnysarna vilade ♥ Idag har Maja ridit och ska även göra det imorrn :) Så har haft det blev rätt lugnt desssa 3 dagar :) Hängde dock med Camilla å filmade på hoppkurs idag! Jättekul :) Å va RIDSUGEN jag blev - IGEN!!

Väl hemma igen blidde det lite vila, känner mig inte helt 100:a än :/ Maja å Anneli kom förbi efter stallet, alltid lika kul :) Senare for jag och Camilla till Zeb å rakade honom! Han skötte sig riktigt bra - tillslut ;) Tyckte apparaten lät lite läskigt och försökte komma undan genom att tränga mot Camilla, mensi DEN gubben går inte! Han fick ge sig och stod så snällt sen ♥ Tror tom han tyckte de var lite skönt! Bilder på rakningen kommer, tror det blev rätt bra.

På tisdag är det dags för kondis-träning igen beroende på väder å ute-temp... Blir trav-lunk ca 1 timme, funderar på att testa Landskärsvägen ?

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Lätt som en plätt att svara på! : Har ALLTID varit hästintresserad :)

Då jag var typ 5-6 år så skickade jag ett brev till Min Häst och bad om att dom skulle skriva till mig och berätta ALLT om hästar, så jag skulle kunna sno en! Jo, jag planerade att sno en häst ur en hage... ;) Jag fick faktiskt ett svar! Ett vykort med Mulle-klistermärken på. Blev dock besviken då det stod att det var SÅ mkt att lära sig, så att det skulle aldsrig rymmas att skriva i ett brev *buhu* ;) Blev såklart rådd att börja på en ridskola :)

Men där vi bodde då, fanns det ingen ridskola och knappt nå hästar att sno heller för den delen... Men då vi flyttade till Arvidsjaur då jag var 10 år så fick jag ÄNTLIGEN börja på ridskola ♥ I början var det läskigt och jag var lite rädd för hästarna. En väldigt tuff tid då jag var ledsen över min rädsla osv. Men det gick över med tiden :)


Pytteliten Alva




Lite bilder från nya camen :)

Fick en digitalkamera i julklapp, men har inte använt den så mkt än :) Ett litet smakprov!






Dag 3 - Min största rädsla

Min största rädsla gällande hästeriet är att det ska inträffa en allvarlig olycka! Och att jag eller Alva eller nån av ponnysarna ska bli allvarligt skadade :O

Alva frågade mig en gång vad som var farligast - hundar eller hästar (hon var ganska liten då ;) Jag svarade tveklöst "Hästar!" Hon såg lite fundersam ut, men jag förklarade att att hästarna är så stora och starka, så när det händer nått brukar det hända ordentligt!

Att hämta/lämna hästen i hagen och att vara där och fylla vatten ect är oftast det mest kritiska och utsatta läget. Då jag vistas i hagen med hästarna är jag nästan alltid lite "rädd", men visar det såklart inte ;)


Detta kan komma som en överraskning för de i min omgivning, då jag nog snarare verkar lite FÖR orädd då jag hanterar hästarna och låter ungarna göra det ;) Men anser att man inte kan gå omkring och vara rädd och på sin vakt HELA TIDEN! Men säkerhets-tänket blir bara mer och mer ju äldre man blir - har jag upptäckt *hihi*


SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN :)

TACK för alla era frågor!
Vi ska försöka att svara så bra som möjligt!
Ngr av er hade ställt samma fråga till oss alla, men vi svarar var för sig :)




Loella svarar:


Maja frågar: Vad heter eran första favorithäst/ponny?

Svar: Oj vilken svår fråga! Måste ju tänka waaay back då!
Men min första favoritponny hette nog Pollydor och stod på ARF (Arvidsjaurryttarförening). Det var en sur å tvär ponny, men jag fick honom på mitt allra första dagridläger för att dom tyckte att jag var så tuff! Och det kändes ju speciellt såklart ;) Första favorithäst stod också på ARF och hette Vinbar. En nordsvensk som totalt stal mitt hjärta ♥

Anneli frågar: Vad är det i era hästars personlighet som gör att ert hjärta klappar för just dem?

Svar: Zeb är så otroligt barnslig så man kan inte annat än känna moderskärlek till honom :) Sen är han så fantastiskt "dumsnäll", go, vaken och vacker :)

Målet 2011 för ER & KUSARNA?


Svar: Att få ner Zeb i vikt och upp i bättre kondition. Fortsätta att träna på galoppen, framförallt vänster. Samt utvecklas mer tsm inom NH ♥

Loella:
Hur mycket tid per vecka är du i stallet? ;D


Svar:
Oftast flera timmar varje dag ;)

När började du rida?


Svar: Sent! Jag var 10 år


Mimmi frågar:
vilka kunskaper runt hästar ser ni just nu att ni saknar i erat jobb med hästar?
och när var eran ultimata upplevelse med just eran häst?


Svar: Jag känner att jag saknar kundskap inom allt som jag vill träna på just nu dvs NH och AR. Men jag verkar ha en naturlig fallenhet för det, kanske pga att jag tränat hund i så många år :) Skulle bla vilja klickerträna Zeb :)

Svar:
Det mest ultimata upplevelsen med Zeb hittills var då vi for och körde timmerstötting i skogen :) Heeelt otroligt :D Och även då han blev frisk från sin halsinfektion och jag höll på att åka av hela tiden för han var SÅ pigg, det var en härlig känsla :)

Coolaste Elin som går att hitta frågar: Hur kan ni tycka att hästar luktar gott?

Åh Elin! Det går inte att förklara! Det är som en hemlig klubb där du inte är medlem ;)

maja frågar:
1. Hur länge har ni ridit?
2. När fick/köpte ni er första häst/ponny?
3. Hur långt bort bor ni från stallet?


Svar:
1. Sen jag var 10 år :)
2. Jag köpte mitt första varmblod då jag var ca 15 år :)
3. Inom 1 km :)




Tessan svarar:

Maja: Du undrade vad min första favorit häst/ponny hette och svaret är följande: Den första ponny som vann mitt hjärta hette Safir och stod på SRK han var jättefin men blev avlivad då han sparkade en av ridlärarna i skallen då hon passerade i stallgången.

Första absoluta favorithästen hette Sayrit och var en varmblodshingst som jag började sköta då jag var 13 år och rände uppe på travbanan. Han kom sedan till vårt stall i Varuträsk så jag kände honom under många år. En väninna köpte honom och hos henne bodde han tills den dagen han somnade in.

Anneli: Du undrar hur min hästresa började och lite om det har jag skrivit om på bloggen. Men i korta drag så sedan jag första gången verkligen SÅG en häst blev jag hästbiten. Började karriären på SRK och efter några år där började jag hänga i travstallen och fick fasta skötarhästar där som jag fick både köra, rida och pyssla om.

Du undrade även om jag är nöjd över att ha blivit med häst igen och svaret på den frågan är: YES I AM  Ångrar mig inte en sekund Rekylen gör mig verkligen lycklig

Målet för mig och Rekylen 2011 är att komma iform (gäller då framför allt mig som har dåligt flås), hårdträning börjar direkt min förkylning lämnat kroppen och tillsammans med Maja och Zeb ska vi hänga med på ridbanan en gång i veckan och köra markarbeten vilket Rekylen verkligen behöver

Mimmi: Du undrade följande: vilka kunskaper runt hästar ser ni just nu att ni saknar i ert jobb med hästar?
och när var er ultimata upplevelse med just eran häst?

På första frågan svarar jag: Skulle vilja lära mig mera NH + träna westernridning då jag finner den typen av ridning som den mest naturliga för hästen. NH är perfekt då man vill ha en lugn och harmonisk häst. En annan sak jag skulle vilja lär mig är hur man väljer ut en sadel som ligger bra på hästens rygg och även vilket rumpmått som passar min lilla obefintliga rumpestump.

Fråga nr 2: Min ultimata upplevelse tillsammans med Rekylen är svår att välja ut eftersom jag trivs så mycket i hans sällskap men om jag måste välja så är det nog första gången jag körde honom och mitt leende nådde ända upp till öronen och höll nog på att frysa sig fast forever, haha.

Coolaste Elin: Hästar utstrålar så mycket värme och godhet och deras lukt är bara en liten krydda ;P

Maja igen: Haha ojojoj… har ju ridit massor i mina yngre dagar och sen hade jag uppehåll i flera år så det är svårt att räkna ut men skulle tro en sådär 15-16 år om man slår ihop det J

Fick min första häst då jag var 15 år Janne Jr

_______________________________________________________________________________________________

Alva svarar:

Maja:Om inte du skulle ha Quda, hur skulle du vilja ha det då?

det var en svår fråga.. jag vill ju egentligen bara ha Quda bland alla i hela världen men om jag inte skulle ha fått Quda så skulle jag inte slutat hos Lukas och då kanske det inte hade blivit såhär bråkigt mellan oss..skulle jag inte haft Quda så skulle jag vilja att allt var som vanligt igen och jag fortsatte ta hand om Lukas lika mkt som jag gjorde förut.

Anneli: Hur länge har du ridit på SRK? Ridskola eller egen ponny? Sto eller valack?

jag ställde mig i kö på SRK när jag var 5 år fast jag kom in när jag var 7 år om jag minns rätt? just nu rider jag på tosrdagar på SRK. Jag hade gått på ridskola 1,5 år(tror jag) när vi började med Lukas. Sommaren -09 började vi kolla på fodervärdshästar. Det var då vi hittade Goldman i kusmark som jag skulle ha på foder till maj -10 fast han vart så halt och det vart för mkt ansvar på mig så han åkte hem. Han stog på Torpet i bureå.

Jag tycker ston som Quda är jättebra fast valacker som Lukas är också underbara så jag tycker inte det spelar nån roll! bara det är hästar så! :)

Anonym: ALVA: Rider du nu också på SRK?

som sagt så rider jag på torsdagar på SRK och kommer nog att göra det ett tag framöver så vitt jag vet!

Mimmi:vilka kunskaper runt hästar ser ni just nu att ni saknar i erat jobb med hästar?
och när var eran ultimata upplevelse med just eran häst?


ja, asså jag har ju mest ridningen som en hobby för att jag älskar dom och det är så kul men jag vill ju förstås bli bättre. Jag vill bli bättre på både hoppning och dressyr men just nu känns det mest som att jag bara försöker göra Quda bättre i benet och inte bättra min ridning.

Min ultimata upplevelse med Quda var innan hon blev halt och jag hoppade henne på riktigt första och sista gången. Det var underbart!
Min ultimata upplevelse med Lukas var i sommras när jag skulle hämta honom ur hagen och han kom travandes och gnäggade när jag ropade på honom! och i höstas när jag red dit med Quda för att hälsa på och han var så glad! och han pussades och kramades och han var så smutsig! som att ingen hade borstat han sedan jag gjorde det! stackars Lukas.. hoppas han får det lika bra som han förtjänar..åhh vad jag kommer sakna den underbara lilla busiga söta ponny!

Elin: hur kan ni tycka att hästar luktar gott? :o :)

när jag känner lukten av häst eller stall tänker jag " ..ahh ..FRIHET..".
jag känner inte bara doften av häst utan jag känner doften av Kärlek , tillit , glädje och frihet.. jag tycker synd om dom som inte känner denna fantastiska doft!

Maja:
1. Hur länge har ni ridit?
2. När fick/köpte ni er första häst/ponny?
3. Hur långt bort bor ni från stallet?

1. 4 år
2. jag började ta hand om Lukas när jag var 6,5 år och tog hand Goldman när jag var 9 år (tror jag)
3. samma som mamma när jag är hos henne och från pappa kanske 3km? ingen aning, har aldrig mätt.

............................................................................................................................................................

Vi hoppas ni fick svar på alla era frågor

Look-a-like!

Jag och Alva tror att Zeb såg ut såhär när han var liten :)



Zeb å Spirit är rätt lika, fast Zeb är något tjockare ;)













Hihi ;)




 

Why not??


Styrketräning!

Jepps! Idag var det återigen dags för Zebben att få jobba lite hårdare! Blev att dra däck i ca 1-1,5 km. Han tyckte det var såååå jobbigt :) Det blev även lite styrketräning för hans hjärna ;)

Han ska nämligen ALLTID gå och vingla över vägen då man lämnar stallet! Och vill gärna gå så NÄRA snödrivorna som möjligt! Jag brukar alltid försöka parera honom så han går i mitten på vägen, dvs där det är ENKLAST! Men idag fick han gå HUR han ville! Bara då han försökte vända fick han en avhyvling!
Han skrittade sakta sakta närmare och närmare snödrivan. Tillslut började ena hjulet skära ner i diket! Och se på tusan, polletten föll ner :D Han gjorde så ngr ggr, och tillslut så började han söka sig till mitten och skritta RAKT fram! Duuuuktig ♥ Fast det lär ta ngr ggr till ;)

Sen tjorvade det då jag skulle koppla på däcket då kroken gått av :/ Lyckades lösa det, men då fick Zeb verkligen träna på att försöka stå stilla... Tillslut så ;)

Han jobbade som sagt riktigt bra med däcket och fick stå och vila en stund efteråt innan vi skrittade hemåt. Då vi svängde in den allra sista biten in mot stallet, så klippte han av i galopp :O Fick stå upp i rockarden och hojta åt honom så han slutade busa! Han hade skött sig SÅ bra, men kunde visst inte låta bli att busa bara liiiite ;)

Nu står han inne på tork! Blir att fara å släppa ut honom på nån timme :) Imorrn blir det vila! Jag å Alva ska nog bara ut å köra Quda en sväng tsm med ELLIE ♥ Och på söndag ska Zeb ev ut på äventyr med Majan å Annelin ;D


Dag 2 - Min första häst!

Ejektor

-77
E: Ascari The Great
U: Pia Iran

Sv Varmblod



"Ejektor The GREAT" - som jag kallade honom ibland, eller "Jecke" var en valack som jag började sköta 1:a året då jag gick Naturbruks i Burträsk. I 2:an blev jag fodervärd och i 3:an hade jag köpt honom ♥

Hur det kom sig att jag började sköta honom, minns jag tyvärr inte... Men han stod i ett litet stall alldeles innan skolan, så det var nära och bra :)

Han var inte särskillt utbildad och lite ouppfostrad och i början handlade det mkt om att lära honom att stå stilla då man satt upp och då man gjorde halt. Fick höra historier om att han hos tidigare ägare vägrat gå från gården och en gång backat ner i ett dike, lagt sig och börjat äta gräs! Dom var tvungen att dra upp honom med en traktor :O Det första han gjorde då han kom upp på vägen var att ställa sig och pissa *hahaha!!*

OOOOH så mkt kul vi hade! Hoppade, red barbacka, badade och plumsade i djupsnö! Testade westernridning en sommar också! Hade honom på bete på en gård ett par mil söder om Burträsk.

Fick ha honom gratis mot att jag hjälpte till med deras westernhästar! Jag och dottern på gården gick på skolan tsm. Dessvärre fanns det en idiot på gården också denna sommar, som gick in för att jävlas med mig och spred lögner och snackade skit! Tillslut fick jag hela familjen mot mig - så då sadlade jag på Ejektor och RYMDE! Red en hel natt tillbaka till Burträsk, fixade en tillfällig stallplats 1 vecka, och tog sedan bussen hem! Jag var SÅ skitig och smutsig! Fattar inte att dom släpte in mig på bussen :O  *HAHAHA!*
Väl hemma fixade vi en stallplats över sommaren, sen åkte vi tillbaka och hämtade hem honom ♥

Vintern sista året på gymnasiet började Ejektor ha problem med ryggen och jag slutade rida honom och körde honom bara. Men tillslut fattade jag beslutet att låta honom gå vidare till de Evigt Gröna... :'( Vi körde honom till ett litet slakteri i Grundträsk utanför Boliden. Jag var hos honom hela tiden, tills det var dags. Då kom en orutinerad kille för att leda honom genom den smala gången in till slakteriet. Jag trodde ALDRIG att Ejektor skulle gå med på det! Men han gav mig en sista puff med mulen och gick lugnt å snällt efter... :'(

Jag grät oavbrutet i en vecka. Har fortfarande kvar tagel från hans svans i en låda någonstans ♥



Sent idag...

Blev att vi kom oss iväg sent till stallet idag jag, Moa och hennes pappa Stefan. Jimmy fick nämligen punktering på ena bildäcket mitt i urskogen då han var på väg hem från jobbet, tur att snöandet hade uppehåll just då han skulle byta däck.

Men iväg fick vi oss och Moa tog in Recke och ryktade upp honom, sedan skötte hon det mesta själv innan hon for ut och red med pappan gåendes bredvid. Känns kul att han hänger med ibland så även han lär sig lite rutiner i stallet om jag t.ex. skulle bli sjuk så kan han vara med som stöd till Moa. När dom var ute gjorde jag klart i boxen inför kvällen och donade på lite allt mest i stallet.

Upptäckte kring 19.30 att det var Anneli som hade stalljour så jag skyndade mig att försöka få tag på henne så hon skulle slippa köra till Bureå från staaan när vi lika var i stallet och kunde göra det. När jag efter mycket om och men fick tag i henne var hon nästan framme redan, synd men hon fick då hjälp i alla fall :)



Dag 1 - Presentera dig och din häst!

Jag heter då Loella och är 32 år på papper, men känner mig som 20+ ;)
Bor i Bureå i hus som vi just köpt, tsm med sambo Jarno, vovvarna Roffe å Perra, kissen Tuss å våra "varannan"-barn Alva 11 år och Nicko 16 år ♥

Som person är jag sprallig och glad, oftast. Om jag känner att något är fel eller orättvist så viker jag mig oftast inte en tum! En bra OCH dålig egenskap då det leder till konflikter. Men jag är alltid för lösningar. Om jag inte blivit sårad, då är det kört! Jag värdesätter min familj och mina vänner högt! Är social och har lätt för att träffa nytt folk, men gillar att begränsa mig. Vill inte vara vän med alla ;)

Jobbar extra som personlig assistent och går under utrdening på AMF gällande min arbetsförmåga pga att jag dras med fibromyalgi, ulserös colit och div diagnoser ;)

Har hållit på med hästar på olika nivåer sedan jag var 10 år ♥



Zebulone, är en korsning fjording/irish cob som blev 8 år vid årskiftet :)
Han är en riktigt omogen buse med glimten i ögat och lite humor ;) De som inte känner honom tror att han är lugn å sansad med alla 4 hovar på jorden, men ack så fel!

På stallgången kan han inte bara stå snällt och låta sig bli omhändertagen, utan pillar på allt han får tag i och kliar arslet ;) Favoritsysselsättningen är att öpnna stalldörren i tid och otid. I boxen mosas det hinkar hej vilt - och kliar arslet ;) En del tycker tom att han är odräglig och ouppfostrad ;)

Men han är verkligen vänligheten själv! Är aldrig dum eller elak! Han tar alltid åt sig då jag säger åt honom (att tex sluta klia arslet) och kan stå snällt som ett ljus och tyst som en mus - om jag kräver det ;) Fast han har lite svårt för det, alltid är det nått kul som lockar hans upmärksamhet...

Han är underbar att rida och köra! Även om hans glimt kan lysa igenom då med och han kan skutta till, vända om eller vägra att gå! Men även då tar han åt sig då han förstår att jag menar allvar!

Väldigt ofta uttrycker sig mina känslor för honom iform av moderskänslor ♥ Han är verkligen som vilken tonårskille som helst! :D




Tömkört BUSEN!!

Skulle först skritta fram en bit efter vägen. Hann bara vända in mot rakan, DÅ han kastar sig runt å springer hem *GAH!!!* Bara att släppa i det läget och stampa efter honom. Han ställde sig vid lösdriften och såg lite oskyldig ut då jag kom och tog fast honom. Kortade tömmarna lite mer och visade att jag var arg! Gör ett nytt försök. Han är lite mer lyhörd och det märks att han vet att jag är irriterad... Då vi kommer mot bilplatsen så sticker han igen :O *WROOOM*!! Bara att släppa och göra om IGEN! Nu var jag INTE glad >:[

Kopplade om tömmarna så han får svårare att slita sig å låter honom löpa runt mig på volt ist! Försökte bryta ut (mot lösdriften) men jag manade bara på honom. Tillslut gav han upp och började lyssna, och då blev han jättefin! ♥

Travade honom en stund i båda varven, fick till en riktigt låg och mjuk form :D Blev inte så länge då han var så duktigt tillsist + att det var lite trångt där vi höll till...

BUSE!!

;)

JAAAAAAAAA :)

Tralala, har köpt mig en rockard idag :D Nu efterlyses en bredbrösta annars har jag allt :)

Har även testat ut vilken storlek Recke har på westernsadel idag så nu måste jag spara lite så jag har råd att köpa en sådan också :) Tack än en gång Mimmi :)




Lista :)

Yes! Har tänkt haka på en såndär lista som florerar ute bland bloggarna nu :)



Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Häst-produkter jag inte kan leva utan
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit & tävling
Dag 9 - Mitt bästa häst minne 
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!


Startar imorrn!

LÄNGTAR!!!



TILL SOMMAREN!!

Äntligen ändan ur vagn...

... har äntligen smörjt upp Rekylens nya träns så nu lär syrran bli överlycklig, haha. Smörjde även upp det gamla när jag ändå höll på och till helgen tar jag tag i sadel + sele.

Imorgon kommer Mimmi på besök då ska vi testa hennes westernsadel på Rekylen för att få ett hum om vilken storlek jag ska beställa. Ska då även försöka komma ihåg att ta med mig måttband och mäta bettet så jag kan köpa ett nytt till nya tränset så kan jag ha det andra då jag kör och slipper bråka med tyglarna hela tiden.

Hööks har kommit idag och jag hittade ett regntäcke som skulle sitta finfint på Recke kolla själva:
bild
Få se om det blir att beställa det eller ej... lutar mot beställa ;P

Have a nice evening :)

Ps. Någon som har en rockard till salu för en billig peng? Gör inget om den måste snyggas till. Ds.

Less!!!!!!

ÅHHHH vad jag vill RIDA! Deressyr, bus i skogen, galoppintervaller, barbacka-skritt - VAD SOM HELST!! *gråt* :'(

Men men. Ikväll blir det iaf en lite körtur tsm med Alva :) Ska få låna en loksele i stalle, men MÅSTE fixa den jag har :/ Gäller bara att få tummen ur... Nu ska jag å Maria K åka och hämta hö - IGEN! Matvrak ;) Dom trycker 1 bal (= ca 350kg) i veckan :O !? Jisses....

Veckans planer ser ut så här:

Måndag: VILA
Tisdag: Körning. Konditon trav-jogg ca 40 min
Onsdag: Maja rider
Torsdag: Tömkörning
Fredag: ?
Lördag: ?
Söndagh: ?

Helgen hålls öppen, om Maja vill rida mer :) Vet att Alva gärna ville tolka med Maja å Zeb :D







Fina Joggan ♥


Trodde aldrig jag skulle skriva dessa ord.

En dag för ca 1 månad sedan kom en galen, sur och brunstig märr till vårt stall, ja en riktig surmärr. Hon stegrade i boxen, slog och skrek. Tänkte stilla för mig själv: "Hur ska jag våga ta henne ut och in ur stallet?" Men hon lugnade ner sig lite grann, klart hon surade ibland och slog lite vid borstning osv men inget som var allvarligt menat längre. Hon blev en häst i gänget en man faktiskt i smyg började gilla mer och mer. Tyvärr så var hästen inte rätt för Maja som hade henne på prov.

Idag for Brooke iväg från vårt stall och jag har gråten i halsgropen, trodde inte jag skulle skriva dessa ord: Hon kommer att vara saknad :( Men jag förstår Maja och hon kommer en dag att hitta en underbar häst som passar henne och som hon kan växa med. Om ni inte visste det så är jag faktiskt Majas största fan hon påminner om mig själv i den åldern ibland nästan så jag blir mörkrädd, haha :)

bild
Foto: Maja Jonsson

Första gången utomhus sedan i fredags!

Sov mellan 13-16 och är fortfarande rärr slööö. Men märker ändå att orken sakta börjar komma tillbaka :)

For en sväng på apoteket och inhandlade mer värktabletter och gurgel för halsen :/ Förbi Tempo och hämtade Alvas MKT försenade julklapp - en ny stalltröja och en bok ♥ Samt fyllde på mobilen *yiha* och köpte MER halstabletter ;)

Sen for vi till stallet, och väl där blev jag SÅ pigg!! :D Tog in Busen och bytte täcke, han var nästan genomblöt! Fy för töväder :/ Sen fick han sin mat å lite kliande på rumpan som han bara äääälskar :) Surrade lite med Maja å Anneli, så kul att träffa dom - alltid! Alva hann jag dock inte träffa, hon skulle komma senare :'( Men ska hjälpa henne med stallet imorrn kväll å köra en tur med Zeb tsm ♥

Nu är orken slut! Tänkte börja städ bort den f*rbannade julen, men får se vad som orkas med!


Nytt rekord igen :)))

111 unika besök idag, inte illa så det firar vi med:
bild

Sista chansen!!



SISTA CHANSEN
att ställa frågor till oss!
Sen sluter vi oss som en mussla... hehe ;)

Klicka på bilden :D

(frågor om Lukas går också bra)

Stallet idag :)

Skulle nu kunna skriva ner lite ilskna tankar men tror jag skiter i det för det leder ändå ingen vart. Har ju redan avreagerat mig lite och stackars Anneli fick höra på när jag ramsade upp lite otrevligheter dock inte riktade mot henne eller någon i vårt stall eller vår närhet utan en tillfällig besökare. Så efter det kändes det lite bättre :)

Sen blev det stormockning i lösdriften och eftersom vi var fyra stycken som hjälptes åt gick det undan. Känns skönt att det är gjort nu.

Efter mockning blev det att plocka in Rekylen från hagen och mätning av hans mankhöjd som vi vetat på ett ungefär. Med skor och brodd är han 155 cm i manken så utan borde  han vara kring 153 cm. Han är perfekt höjd för mig min goding.

bild
Foto: Maja Jonsson

Sen blev det påselning och ut och köra i snöovädret. Gick inte att se något då jag körde bortåt på rakan all snö for rätt in i mina ögon så jag såg knappt Reckes rumpestump. Fick hålla koll på plogkanterna för att veta att vi var mitt på vägen och turligt nog håller sig Rekylen stadigt och rakt i spåret så det var egentligen inga svårigheter. Hemåt gick det bättre då snöade det in i ryggen istället och sikten var perfekt. Han vill verkligen ösa på i snabb fart och skulle gärna låta honom löpa ordentligt men inte på hemväg. Efter att vi trixat en liten stund gick det bra att skritta hem på lösa tömmar :)

bild
Foto: Maja Jonsson

Lukas - I korta drag!



Fick ett mycket otrevligt besök idag av en av Lukas ägare! Blev såklart utskälld och ifrågasatt om varför vi "lämnar ut dom" på bloggen!

För det första: Vi hade aldrig nämt någon vid namn, innan vi fick en anonym kommentar. Denna "anonyme" var den som lämnade ut namnen. Jag ville såklart svara på komentaren, och pga att den var anonym så fick det bli i ett öppet inlägg!

Och anledningen till att jag väljer att skriva om det överhuvudtaget är för att få utlopp för frustationen, ilskan och sorgen över att bli behandlade som luft! Att träffas om prata om det ger ju absolut INGENTING då ni VÄGRAR att lyssna och ha den MINSTA försåelse för hur VI känner! För hur Alva känner! Att hela tiden få höra att ni aldrig har bett om NÅNTING och att det BARA ska vara vi och Alva som ska vara tacksamma - så nej! Då finns det inget mer att samtala om!



Det som har hänt, är att jag fick för någon vecka veta att dom tänkt skicka bort Lukas till en familj i en annan by.
Först tyckte jag att det lät bra, att någon skulle ta hand om honom, men då jag förstod att han skulle åka dit fick jag nog!

Under de 3 åren vi tagit hand om Lukas, har vi vid FLERA tillfällen bett om att få låna honom!

Första gången var sommaren -09 (om jag inte minns helt fel) Vi började misstänka att detta var sista sommaren Alva skulle kunna rida honom, och istället för att betala ett ridläger till henne ville vi ta med Lukas till Öjebyn 2 veckor så att hon skulle kunna rida tsm med Ida och hennes ponny. Vi erbjöd oss tom att betala Lukas vaccination samt för ett pass till honom. Svaret vi fick var: "Nej, Lukas skulle inte klara att åka transport så långt" Jaja, inte så mkt att göra åt det. Vi frågade om Ida fick ta sin ponny till deras stall ett par veckor istället. Men fick bara slingrande, undvikande svar...
Ett par veckor senare fick vi veta att Lukas ev skulle åka till Boden över sommaren....


Sen har det fortsatt så. I våras ville vi låna honom till Hällagården ett par veckor, då Alvas kompis hade fått sin ponny. Men det fick vi såklart inte "Lukas vill vi ha hemma på gården"

Så Alva fortsatte att vara hos honom och låna med honom till Hällan över dagen vissa helger, det var inte heller så uppskattat men det gick för sig...

Sen så fick Alva Quda och vi försökte verkligen att hinna med Lukas så gott det gick! Men det är tidskrävande att hinna med 2 stall samma dag + att Lukas drogs med en envis hälta...

I höstas förstod vi att Lukas inte hanns med, och vi erbjöd oss att ta honom på foder över vintern. Svar: "Lukas flyttar man inte på i första taget"


Det vi frågar oss nu är såklart varför vi aldrig fick lov att låna honom...



Skoningen har vi stått för sedan vintern -08. Första vintern så var han i så dålig kondition så det gjorde inget om han stod de dagar det var blank-is ute. Men under sommaren hade han blivit så fin och vi ville inte riskera att han skulle bli stående under vintern pga halka. Så vi fick lov att sko honom :) Den LYCKAN är svår att beskriva! Vi var till 99.9% säkra att vi skulle få ett "NEJ" där också... Därimot fick vi ju såklart stå för allt själva...

Sen har vi fortsatt att underhålla hovarna på honom tills i somras. Då hade jag skaffat mig Zeb och vi hade även Quda och skulle helt enkelt inte ha råd! Ägarna skulle fixa det själva sas det...
Vi försökte vara och kolla till honom så ofta vi kunde, och i november var hovarna i USELT skick så jag sa att vi måste ta honom till hovslagaren! Jag tog på mig att se till att det blev gjort, men behövde faktiskt inte betala själv denna gång... Hovslagaren tyckte att Lukas behövde skos, för att han nöter för mkt på ena sidan och får en vridning på hoven... Detta skulle jag ordna vid den senaste skoningen för ngr veckor sedan, men jag avböjde sedan jag fått veta att dom "hittat nån annan" åt honom...



Finns såklart mer att berätta. Men låter bli. Av respekt för familjen. Trots allt.
Men vill att ni ska veta att tiden vi lagt ut på Lukas känns totalt bortkastad. Det må vara att ni aldrig BETT om nånting (hans skoning, hans motion och omvårdnad) Att det var vi som bad om att få börja sköta om honom. Men såhär utnyttjad har vi aldrig kännt oss! Sån TOTAL otacksamhet har jag aldrig skådat förut!



Men jag hoppas verkligen från mitt hjärta
att Lukas FÅR komma till någon som har tid och kärlek att ge honom.
Så att han aldrig behöver stå i hagen och bli smutsig å tovig och med fula hovar - igen









Världens bästa häst :)

Rekyl Sund, ja han är bara absolut bäst mitt hjärta :) Sa just till min sambo: Vet du, jag har världens bästa häst. Och han svarar: Jasså, har inte du haft fler hästar? Jo, men dom hade inte passat mig alls idag. Janne Jr var toppenfin då jag var yngre och kaxigare. Han var som en hund när man hanterade honom från marken och i stallet men när man satte sig upp var det gasen i botten och han tjuvade dessutom bettet och var riktigt svår att få stopp på. Lennie Mi var också underbar men hingst och hade verkligen hingstbeteende. Han kunde dessutom pallnita när man red i full galopp, idag skulle jag flugit handlöst över huvudet och brutit varje ben i min kropp. Jag älskade dessa hästar, verkligen. Men som sagt: JAG HAR VÄRLDENS ABSOLUT BÄSTA HÄST! I love him :)

bild

Ha en fortsatt trevlig helg folks :)

Lukas - Miss U ♥




Känner mig lite piggare just nu och funderade på att fortsätta skriva om Lukas och allt som hänt. Men orkar inte riktigt än, känner mig alldeles för deppad å ledsen :'( Saknar honom och undrar hur han har det *suck*

Att man är så klantig och engagerar sig så mkt i nån annans ponny!

Kommer att skriva mer då jag känner att jag orkar det...

Lille vän ♥




Kom ihåg....


kl 05.58

Vaknade och kunde inte somna om. Kanske för att jag sov igår mellan 18-21.30 och var uppe ca en timme å gick å la mig igen??

Är sjuk. Känns som influensa. Har haft huvudvärks-känningar i 2-3 dar, trott jag haft ett migrän anfall på G. Men igår så kom orkeslösheten över mig som en kalldusch, värk i HELA kroppen! Ont i halsen å frossa :'(

Vill bara lägga mig ner på marken å sparka runt av ilska! Har ju varit sjukskriven pga av knäet länge, jag KAN INTE sjkskriva mig igen! Har MASSOR att göra i stallet, bla mocka ur lösdriften å städa fikarummet + det dagliga sysslorna *suuuuuck*

Känner mej totalt misslyckad....



Men, då jag liks sitter vid datorn, kan jag ju berätta lite kort om de senaste dargarna:

Jag och Anneli körde Zeb en sväng med rockarden i torsdags. Han var riktig fin! Pigg å frammåt :)
Men då vi skulle vända på den trånga snö-vägen så gick en rem under magen sönder!! Den som sitter närmast frambenen och bromsar upp tryck bakifrån, tex rockardens tygnd. Naturligtvis så var vi längst uppe på berget och hade ca 2 km ner. Så Anneli fick åka bak och bromsa upp rockarden och jag ledde Zeb och höll koll på att lokselen hela tiden låg som den skulle *suuuuuck* Sen kunde vi skritta relativt lugnt hem, men FY vilken cliffhanger! Var rädd att lokarna skulle åka fram över öronen på honom...

Igår, fredag, så red syrran Lotta honom en sväng, medans lilla Saga red Quda på gården. Jösses amalia så duktig 4 åring! :O Hon fick rida själv å både travade å gick lite i djupsnö :) Quda är så himla lugn så det var aldrig nån fara ♥ Sen på em dök Piteågänget upp (syrran Linda, Ida å Tompa å Sara), Qudas ägare. Dom tyckte att hon blivit tjock! Eh...nä vadå?? ;)

Idag var ju då planen att fixa å dona, men mår fan inge vidare :'( Ska ta å trycka ännu en Ipren å lägga mig igen, förhoppningsvis känns det liiiite bättre nästa gång jag stiger upp!


Rooompa!


GLÖM INTE!!



Nytt rekord :)))

Under torsdagen hade vi nytt rekord med 99 unika besökare, WOW :)))

Ojojoj :)

Hela 84 unika besök på vår sida idag, not bad :D

Har i afton varit ut och kört Recke en sväng i mörkret är glad att han håller sig mitt på vägen (vägen är endast för hästar)  då den ej är upplyst och rätt svårt att se kanterna. Lät honom springa som han ville i början och han ökade på ordentligt så till slut (även om det var roligt, lite skräckblandad förtjusning) tog jag in honom till ett tempo som passade oss båda. Han tycker verkligen det är superkul  när man kör honom så det blir mer av den varan nu tills min förkylning lämnat kroppen.

Ska ta med mig en fotograf (Moa, Nina eller Maja känner ni er träffade?) som får ta bild på mig och Recke när vi kör.

Ha en trevlig kväll :)

Hej :)

Nu har vi fullt hus här hemma ett par dar, och kommer nog inte att hinna med bloggen :)
Men fortsätt att fråga på frågestunden som pågår fortfarande!



KLICKA PÅ BILDEN!!

Hakar på Mimmis trend :)

Mitt hästintresse vaknade då jag var sådär en 4-5 år minns det som om det vore igår :) Min farmor och farfar sa sällan nej till mig då jag i deras ögon var en liten ängel med ljust lockigt hår och snälla troskyldiga blåa ögon. Det var sommar och vi hade åkt till Junsele där farfars syster och man bor och på vägen hem passerade vi gröna hagar med  hästar i. Vi passerade en hage med en svart shettis i och jag bad farfar stanna bilen och skuttade ut och plockade gräs till denna otroligt söta varelse som glatt åt ur min hand.

När farfar och farmor ville att jag skulle in i bilen igen klämde jag fram tårar och bad om att få ta med mig hästen hem. Givetvis sa dom nej men jag grät hela lååånga vägen hem till Boliden och för första gången fick jag inte min vilja igenom. Men ett stort intresse hade vaknat och jag började hålla på med hästar. Först på ridhuset och sedan fastnade jag på travbanan under många roliga år. När pappa köpte hus i Varuträsk med tillhörande stall gick drömmen äntligen i uppfyllelse och jag fick min egen häst: Jan Jr (vi kallade honom Janne) världens goaste varmblod som var så snäll men bara hade en växel när man red eller körde och det var den högsta, haha :) Hade senare en hingst som hette Lennie Mi och han var minst lika vacker som Black Beuty :) Tyvärr kom jag och min fars dåvarande fru inte överens speciellt bra så jag kunde inte ha kvar hästarna eftersom jag inte kunde vara där.

Efter det tog jag en lång paus från hästar men har alltid drömt om att börja om igen så jag är jätteglad och tacksam över att min väg korsades av Rekylens så han hamnade hos mig. Han ger mig otroligt mycket och jag hoppas att jag ger honom lika mycket tillbaka. Mitt intresse lär nog hålla i sig tills den dag jag ligger 5 meter under jord och det är jag glad för :)

Have a nice day :)

SVAR PÅ TAL!

Anonym om Lukas ♥ Hur det började:
Loella. Jag tycker det är jävligt dålig stil av dig att hålla på som du gör. Jag vet att det här handlar om att Linnea OCH hennes familj har bestämt sig för att förmodligen lämna bort Lucas någon vecka i sommar. Och då går du i taket och börjar skälla ut och anklaga världens snällaste människa som du vet inte mår bra av att höra sånt. Du är för fan 30 år. Jag tycker du kan börja bete dig som det också. Och dessutom är det deras häst som DU bett om att bli skötare på. De hade inte sökt någon skötare. Och är man skötare på en häst går man inte in med inställningen att man ska få den för att man har hållt på med den. Man går in med inställningen att den faktiskt kan försvinna och du borde vara sjukt glad att du fått ha han i 3 år. Och jag menar ni skulle ju ändå få ha han då han kom tillbaka, så vad är problemet? Ni har ju redan häst? Håller du på sådär lär ju ingen vilja ha er i sitt stall. Du borde skämmas. Detta är en sak mellan dig, Linnea och resten av hennes familj. Ingenting du ska skriva på en blogg som alla kan läsa. Du borde gå och prata med familjen Berglund istället för att bete dig som en liten fjortis. Att skriva hatmail och hänga ut någon på internet för att man inte får som man vill, istället för att bara prata med personen i fråga och lösa saken. Så jävla pinsamt.
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 81.235.18.211




SVAR:

Då vi började att ta hand om Lukas, hade han stått i 6 mån. Var tjock och helt ur konditon. Kunde varken galoppera eller hoppa. Hade aldrig träffat en hovslagare och hade fel beniställning både bak och fram.

Idag kan han båda galoppskänklarna, hoppa och hovarna har fått träffat en hovslagare regelbundet sedan vintern -08 och fram tills alldeles nyligen. Allt detta tack vare att vi tog oss an honom så pass länge. Första julen gav vi en julblomma till Berglunds, andra andra ett julkort som föreställde Alva å Lukas och tredje julen fick Linnea julgodis som Alva gjort själv.

Under alla dessa år har vi aldrig fått uppriktig uppskattning, vi har aldrig kännt oss fullt ut välkomna på gården men trots det "stått ut" för Lukas skull...

Vi har bett om att få låna honom ngr veckor till Piteå en sommar, en vecka till granngården, EN NATT till granngården, vi erbjöd oss att ta honom på foder över vintern pga Linneas tidsbrist. ALLTID fått till svar att "Lukas flyttas inte på i första taget"

Ingen som inte varit insatt i denna historia bör lägga sig i. Egentligen. En 11 årig flicka känner sig utnyttjad och förkrossad och har inte fått nått svar på varför hennes vän får åka till ngn helt okänd, men inte till henne som tagit hand om honom och lagt ut tid och pengar.

Har försökt att "prata ut" och "lösa saken" förut, men alltid fått höra att vi inte kan förvänta oss ngn uppskattning därför att dom aldrig bett om hjälp med honom. Snacka pinsamt! Dessutom så skulle Lukas aldrig kunna skickas till ngn tjej om det inte vore för Alvas jobb med honom....

_______________________________________________________________________________________________


Tessan kan ej hålla tyst så här kommer min mening:

Alva har lagt ner massor av tid och kärlek på Lukas det har även Loella gjort. Loella har dessutom ur egen ficka betalat för att Lukas hovar ska ha god kondition vilket dom verkligen INTE hade då dom började sköta om honom. Så för att hans hovar ska hållas efter har Loella bokat in hovslagare, betalat  honom och köpt skor till Lukas. Dom har även sett till så han kommit sig ut och motioneras + lärt honom massor av saker som t.ex. galoppskänkeln. Detta har dom gjort för att dom bryr sig om  hästen som ingen tidigare brytt sig om och givetvis för att dom ville hålla på med honom.

Att både Alva och Loella varit tacksamma för att dom fått sköta om denna underbara ponny är helt klart. Det är inte otacksamhetens röst som talar utan den sårades röst. Frågorna som surrar i deras huvuden nu är typ: "Vad är det för fel på oss som inte duger att få ta hem Lukas till oss?" "Hur kan dom skicka denna ponny till helt okända människor som inte känner till honom överhuvudtaget istället för till oss som flera gånger frågat om vi får låna honom men alltid fått svaret NEJ?" Är det svårt att förstå att dom känner sig blåsta? Även om Berglunds inte bett om hjälp så har dom ju underlättat för dom under flera år, borde inte dom visa lite tacksamhet och tillit till Alva och Loella?

Tessan

Fortsättning följer....



Inom kort kommer fortsättning om vår historia om shetlandsponnyn Lukas.... ♥

P.s Inga frågor gällande honom i frågestunden tack!
Om intresse finns tar vi det efteråt!

HÄR kan man läsa om första delen...

FRÅGESTUND : D

Idag hade vi ÄNNU en gång 72 unika besökare :D ROLIGT!!
Så då känner vi att det kanske är läge att köra en frågestund!





Fråga vad ni vill och kanske INTE vill veta om oss å våra kusar ♥
Och som vanligt så kör vi på tills vi själva känner att det räcker
:)
Loella, Alva å Tessan

En till!

...söt syster! Som kommer på fredag ♥








MEN!

Om du inte tar med dig Roffe HEM då så är du osöt ;)




Zeb är verkligen världens underbarste!






















Världens sötate syster! Som kommer imorrn ♥

P.s!

Besöksrekord igår med 72 unika besökare och 184 sidvisningar! Najs :)

Diagnos

Var till sjukgynasten idag och kollade upp knäet ordentligt!
Hon vred å drog å belastade å tänjde. Oftast gick det utan problem, men ibland gjorde det SVIN-ONT! Det som gjorde ondast var att ligga på rygg och hon lyfte benet vid foten *ajaj* Och att försöka stå rakt var omöjligt! Seriöst, det gjorde SÅ ont!!

Det är troligtvis nå "fransar" i menisken som ligger och retar i leden + att det inre ledbandet är sträckt. Dessutom har jag vääääldigt korta muskler på benets baksida, både låret å vaden *Ops!* Allt detta gör att jag inte kan sträcka ut benet ordentligt sen skadan så därför haltar jag fortfarande...

Så - fick utskrivet 6 sidor (!!!) med övningar för knäet å låret som jag ska göra MINST 1 gång/dag i minst 1 månad. Och under den tiden bör jag INTE rida *BUHU* :'( !!

Har det inte blivit märkbart bättre, så ska jag till läkaren igen. Är det bättre, kan jag börja rida, fast med ett knästöd. Och jag MÅSTE stretcha efter ridningen!

Å jisses! Hur ska jag, min pös-munk, klara detta!?


Loellas Årskrönika 2010

NU är det så att jag påbörjade denna "Årskrönika för flera dagar sedan!!
De första månaderna av år 2010 gick bra att skriva om, men jag blev mer å me less *URK*


SÅ ni som orkar får jättegärna läsa igenom den :)
Det var riktigt roligt att återuppleva alla minnen igen, speciellt från sommaren!

KRAM Loella








Januari 2010

A new beginning

Alvas foderponny "Golle" åkte tillbaka till sin ägare Amanda
pga sina dåliga framknän :'( Vi hade honom från september 2009 - januari 2010.
En jättefin och snäll liten c-ponny



Efter det bestämdes det att vi skulle hitta en häst som passade
jag och Maria framförallt, men även en som Alva kunde hantera

Jag drabbades av ryggskott, igen...

Jag var väldigt inredningsintresserad och pysslade på i våran lägenhet.




Februari 2010
Årets kallaste månad! Vattnet frös sönder i stallet :/

Vi bestämde oss för att ta Contessa på foder!
Inte riktigt vad vi tänkt oss, men en bra läromästare för Alva och Maria

Maria blev gravid igen :) Och jag blev tvungen att ta Contessa ensam



Jag hade nåra vänner över på en "Hand-Spa" kväll
och hade dille påde levade  "Herman-kakorna!"

Jag å Alva åkte på en rejäl släng av magsjuka!

Påbörjade projekt "Åre mössa"! Skulle kanske försöka sticka klart detta år??


Åkte på en rejäl inflammation i axel å rygg




Mars 2010

Hästarna började fälla sin tjocka vinterpäls - ett säkert vårtecken!


Denna månad var jag bla på en föreläsning med Barbro Börjesson - riktigt bra!

Åkte på 3D bio med Alva å J i Piteå :)

Det var mkt hästeri - började sätta igång Contessa som stått med sin fölunge ngr månader,
också hjälpte jag till under en vecka i ett annat stall.


Åkte in på akuten en kväll pga fruktansvärda magsmärtor!
Fick ligga och vänta i flera timmar!
Dom hittade inget och jag fick åka hem å sova. Åkte tillbaka tidigt nästa dag
och fick träffa min ordinare läkare. Dom hittade ingenting och jag fick utskrivet smärtstillande.
Har aldrig varit med om dess like vare sig före eller efter...

Söta Nicko fyllde 16 år ♥

Vi var med på en övning med Jarnos kår-grupp och höll på att skrämma slag
på mormor med DETTA inlägg ;)

Jag fick dille på 80-tals stjärnan Corey Haim :/

I slutet på månaden åkte jag å J till Malå för lite skotercross VM!




April 2010
Åh, sköna april med solsken å takdropp!

Påsken kom å gick relativt obemärkt :)

Contessa börjar få bättre konditon och jag rider barbacka, tömkör och kör rockard.
Söker en sadel, men det är svårt pga att hon har gamla problem med ryggen

Alva tar upp hoppträningen med Lukas och hoppar ca 1 dag/v.
Dom började bli superduktiga och imponerade verkligen!


Alva var med i KM hoppning på SRK med Kit och VANN :)

Myser på med lill-syrran Ellie så ofta det går
och Fredric och Maria köpte sitt hus!





Maj 2010
Våren låg på allvar i luften! Som jag hade längtat!

Den 2/5 upptäckte vi att Lukas var halt :'(

Jag fick ett nytt extra-jobb som fotografbokare på stora klassåterträffar.
Hade jättekul!


Jag bestämde mig för att inte ha Contessa på foder längre,
ville se mig om efter en större utmaning!

Det blev att kasta sig in i häst-letar-djungeln, samtidigt som
det blev att vårstorstäda Contessas vinterhage!
Brände upp ca 500 kg gammalt hösilange :O

Efter många om-och-men så blev det att jag tog hem Lily på prov då Contessa åkt.
Det lilla stoet var eg också "fel" då jag alltid drömt om ett kallblod.
Men nånting hos henne stal mitt hjärta...
Jag tyckte verkligen om henne ♥


I slutet på månaden var Lukas haltfri och Alva tog upp ridningen igen :)
Han hade blivit superdukgtig på galoppfattningar!





Juni 2010

Skolavslutning och SOMMARLOV!


Lily verkade ha problem med sin bakdel framförallt,
och jag bestämde mig för att INTE välja häst med ♥:at denna gång...

Började kika på hästar igen, men det bestämdes att Lily skulle få stanna över sommaren,
då jag lovat syrran en hag-kompis åt Quda

Jag åkte å kikade på en del hästar, bla Zeb ♥
Den 6/6 fick jag samtalet från Lotta som sa att jag skulle få ta Zeb på foder!!


Flyttade med Lily från Torpet till stallet på Hällagården.
Trivs fortfarande som fisken i vattnet!


Åkte på en rejäl förkylning, med tillhörande ryggskott!

Spenderade en helg i Öjebyn och Näsudden,
då vi stolpade upp den gigantiska beteshagen :)

I mitten av månaden så åkte vi och hämtade hem Zeb ♥
Jag blev dock lite besviken då han verkade lat å trist...
Förklaringen till det fick jag dock ngr veckor senare...


Efter Alvas skolavslutning så kom Ida på besök :)
Hon skulle hjälpa till lite med Lily, då de ev skulle behålla henne efter betet.
Våran vet. hade sagt att hon skulle kunna bli bra...


Efter midsommar åkte vi med Lily till Näsudden för betesläpp med Quda :)
Lily har nog aldrig varit så vacker så då ♥

Längtar jättemycket till årets betesperiod!
LÄS MER

Denna månad drabbades vi dessutom av en kraftig JORDBÄVNING!
Man började fundera över jordens undergång :O




Juli 2010



Sommaren började på allvar! Och jag fick ÄNTLIGEN en fin uteplats!
:)


Började förstå att Zebs "slöhet" berodde på att han inte var frisk :( Hostade å snorade ♥
Han fick vila mest.

Den planerade hoppkursen för Erica Sjöström genomfördes på Torpet, trots för få anmälda.
Alva å Lukas var med såklart!


Roffe åkte till Näsudden som deras "sommar-hund" ♥
Trivdes som fisken å grävde gångar i jagade råttor!

Vetten kom ut och kollade Zeb, som fick ordinerat pencillin i 6 dagar.
Sprutor som jag skulle ge honom själv *hjälp*


Alva åkte iväg på sin sista Kollo-vistelse i 11 dar!
Mitt mamma hjärta brast litegrann, men på besöksdagen så kändes det mycket bätrre. Som vanligt :)


Efter kollot så var Alva å Lukas med i ett repotage i norran!
Och jag var stolt som en tupp ♥


J for en vecka till Finland, och jag hade grymt trist den veckan...
Fast det var liiite skönt att bara vara ensam ;)

Nån dag innan vi packade Zeb för avfärd mot Näsudden, så passade vi på
att ta lite somriga bilder på jag å Z och Alva å L :)


Kring den 25/7 lastade vi Zeb och åkte till Näsudden!
Han fick gå på bete där ca 3 veckor. Jag stannade 2 veckor och hade hästfri semester i 1 vecka :)

Zeb började bli piggare, men kunde fortfarande hosta ibland...

Vi kom på idéd att ta med Quda hem efter betet till Alva, och började kolla runt eftr någon att dela med.
Hittade Maja på hennes å Toves sommar-blogg





Augusti 2010
Denna månad var minst lika händelserik som resten av sommaren :)



Vi gjorde om sovrummet i lägenheten och köpte våran STOOORA sköna säng!

Alva å Ellies lillebror Emil föddes ♥


Jag, Alva å Lukas ♥ for och tog ett dopp med Tove å Maja å deras sommarponnyer :)


Vi åkte tillbaka till Näsudden och hade SÅ roligt och mysigt!
Nu var även syrran nr 2 där å Saga å shettisen Bamse ♥


KAN INTE BESKRIVA HUR MKT JAG LÄNGTAR TILLBAKA!!!
TAGGA SOMMAR 2011!!



Kring den 15 augusti så packade vi ihop å lastade Quda å Zeb för avresa mot Bureå och Hällagården.
Ida hängde med för att hjälpa Quda att installera sig.
Men hon trivs så bra med Zeb så det var inga problem :)


Bloggen "Stallbrudarna" föddes :)

Vårat husköp gick igenom :D





September 2010
Skööönt med höst!

Privat så var det mkt husplaner och att umgås med vänner å familj :)
Vi deltog bla på "Cykelfesten", så kul!

Började planera för att bygga lösdrift till Zeb på Hällagården

Vi upptäcke att Quda var inkörd och Alva hann hoppa henne 1 gång på banan


Syrran Liselotte å söta-Saga kom å hälsade på ett par dagar.
Det blev att vara mkt i stallet då :)


Alva blev 11 år den 15 september ♥


Veterinären kom för att raspa å vaccinera Q och Z.
Då kollades även Zebs hals, som inte såg bra ut - fortsatt vila å slemlösande 4 v
Och Quda blev behandlad i sin kota - har aldrig blivit helt bra sen dess...


Tråkigheterna fortsatte, och efter att Lily blivit besiktigad så bestämdes det tillslut att hon skulle få galoppera vidare... pga hennes problem med hjärtat och ben :(
Saknar henne varje dag ♥


DESSUTOM hade Lukas hälta återkommit vid det här laget, och hans hovar såg inte bra ut...




Oktober 2010

Zeb började bli mkt bättre och visa "sitt rätta jag" ;)

Jag åkte på besök till A-jauyr, å Tessan hjälpte till med Zeb för första gången :)
Kommer inte ihåg när jag träffade Tessan första gången, men det var nångång under sommaren iaf ♥

Jag å Zeb var med på våran första AR kurs, och hittills enda :'(
Har inte blivit av nån mer pga div orsaker


Zeb kollades i halsen igen, och fick VG av vetten :D

Zeb å Quda blev vaccinerade och tog det lugnt i 2 v

Quda vila med Back On Track-padd 4 veckor frammöver...
Ingen hälta vid böjprov, men svullen

Vi hade börjat ta tag i projekt "Nytt hus"
och det var mkt tapetsering å målning från morgon till kväll
+ att packa ihop lägenheten *phew*

Lösdriften blev klar å Rekylen kom till Hällagården, och allas våran Tessan blidde också en stallbrud!
Både på bloggen och IRL!

Sen kom "Olyckornas vecka" och det hände många saker som
tack å lov inte slutade så illa som det kunde ha gjort!

Vi genomförde en NH kurs i stallet - mkt uppskattat!



Lukas fortfarande halt




November 2010
SNÖN KOM TIDIGT I ÅR!!

Jag å Tessan umgicks mkt å red tillsammans och gjorde videobloggar :)


Qudas framtid som ridbar kändes oviss, och vi började klura på en ny ponny åt Alva å Maja

Jag åkte på en liten förkylning med en besvärlig öroninflammation som följd
och var mer än halvdöv i flera veckor!
Maja tog hand om Zebben åt mig ♥

Vi påbörjade att flytta in i huset.
Ett projekt som vi inte såg ngt slut på! :O

Zeb kändes totalt återställd och var SÅ FIN!
Men hade även börjat visa mer av sitt busiga, rätta "jag"!
Riktigt härligt!!

Vi var lite smått chockade över hur jäkla mkt hö de slukar i sig på en vecka :O

Lukas fortfarande halt :'(
Sista gången som vi anliade hovslagare åt honom,
då upptäcktes en misstänkt hovböld

I slutet på månaden firade vi Första Advent med glögg å fika i stallet





December 2010
SNÖKAOS!! GOD JUL!!

Anneli å Maja sa upp sitt avtal som delfodervärdar med oss, då
Alva valt att vänta med nån ny ponny

Qudas framtid kändes mer och mer som att det var över nu och vi beslutade
att låta henne vandra vidare efter nyår...
MEN så verkade hon plötsligt bättre och hoppet tändes igen!


Jag fick ÄNTLIGEN tummen ur och
for med Zeb till Dag för att testa loksele å köra stötting
Det blev sedan en heldag ute i skogen med hästar, gubbar, stöttingar å virke!
SÅ OTROLIG UNDERBART ROLIGT!!


Jag skadade knäet då jag red Zeb barbacka och föll av :'(
Fick väldiga problem lääänge efter det!

Maja å Anneli hittade Brooklyn att ta på prov :)

Julafton var vi ute på tur med hästarna
för att sprida lite julglädje i byn ♥

Nyår drog jag å Alva på semester i Arvidsjaur - behövde komma bort från allt ett tag...
Å goa Tessan, Anneli å Maja tog hand om hästarna åt oss!



















Som sagt...

...Tessan är utsedd till "Veckans tabbe!" *hihi* Också fick Zeb styrketränas idag, genom att dra däck "dröga" som det heter på trav-språk ;)

Han fick gå med däcket ca 1 km innan vi vände och 1 km tillbaka. Däcket hakades på och loss vid pumphuset - perfekt då han får gå hela rakbanan och värma upp/varva ner före och efter :)

Han var SÅ duktig! Riktigt la sig i lokarna å drog! Blev ngt andfådd å svettig, men aldrig att han ville stanna å vila ♥

Ska försöka göra denna träning 1gång/veckan, söt-plutt!


För Qudas del ser det inge bra ut igen *SUCK!*
Halt i traven, och i skritt viker hon huvud/hals mot höger för att avlasta vänster :'(
Men hon mår ändå bra av att få komma ut och är alltid pigg å gla'! Och mindre svullen efteråt, som vanligt.
Men, vette tusan alltså....

P.s Imorrn blire sjukgymnasten, håll tummar å tår!!
(i Tessans fall, onda tår ;)

Klantarsel=Moi

Japp, jag är verkligen klantig så det smäller om det. För en dryg månad sedan lyckades jag dänga ner skottkärran (tippdelen såklart) rakt över min högra stortå. Hade stora problem att gå länge efter insidenten och har fortfarande ont när jag vickar på tån. Så till dagens bravader: Jag hade morgonjour idag så klockan ställdes på 06.30 upp ur sängen i en himla fart sen segade tempot ner sig något... fick mig hemifrån ca 07.10 och gick förbi Tempo och köpte med en stor Cola till stallet. Gick förbi Loella & Alva som skulle hänga med och sen raka vägen till  Hällagården. Vi kom på att jag och Loella skulle köra Zebran och Alva rida Quda så skulle jag rida Rekylen och Alva tolka efteråt. Det var planen...

Vad händer? Jo, vi selar/sadlar på och far ut till skogs. Quda haltade så vi beslöt oss för att ta en mindre sväng och bara skritta så för att Zeb skulle få ut bästa möjliga av turen kopplade vi på ett enormt (jag menar ENORMT) tungt traktordäck (kan avslöja att jag verkligen vet hur tungt det är redan nu). Gick kanonbra han jobbade på och uppförde sig exemplariskt. När vi sedan vänder för att åka hemåt igen hamnade däcket lite snett så jag tar ett gracilt skutt (verkligen snyggt skutt en 10 poängare) ur rockarden för att fixa till det. Då händer något i min hjärna det tiltade och jag står mitt emellan vagn och däck... givetvis börjar Zeb att gå framåt så däcket formligen malde sig upp på min stortå och JAAAAAA den högra IGEN!!! Säger bara: AAAAAAAJJJJJ...

Då mina ridskor är rätt nätta så fanns det inte en chans i världen att jag kunde få på mig dom och gullade med Alva som tog ut Recke på plumsartur och den busen ville först inte upp i snömassorna och småbockade (inte något allvarligt bockande). Alva gav sig dock inte och han plumsade snällt iväg över de snötäckta lägdorna. Såg himla härligt ut så det ska jag göra själv någon dag :D

Nu ska jag sätta mig i soffan med benet i högläge och tycka otroligt synd om mig själv en stund och ni andra: Ha en toppen dag :)

HOME SWEET HOME :)

Så, då var vi hemma igen :) Haft det uuuunderbart skönt hos min mor, Alvas mormor över nyår ♥ Vilat å slappat å ätit gott och mkt godsaker *heheee*

Knäet känns mkt bättre! Fast det är inte bra. Det stramar åt då jag rör på det och det gör det svårt att gå helt normalt. Pga att jag haltat så mkt så har lårmuskeln blivit för kort, så den gör också ont! *Suck*! Men ska ringa sjukgymnasten imorrn, för jag tror det är det som behövs just nu!

Nu blir det hopp-isäng! Imorrn ska jag å Alva upp före f-n å hänga med Tessan till stallet :D LÄNGTAR!!!


Sommar å sol å smärtfria knän skulle INTE sitta helt fel!

Tjata

jag känner att blogglusten inte är på topp just nu har typ inte bloggat på evigheter! jag kanske behöver lite tjat fast jag vet inte...
det är inge kul att blogga om man inte vet att det är nån som vill att jag ska blogga förutom mamma då..?

fast jaja kanske orkar göra det nån dag..


............suck!.........  vad ska jag göra.. har ju typ inget att blogga om... kanske vad jag gjorde nyårsafton?... fast det har ju inge med hästar att göra egentligen... jaja kanske lite tjat piggar upp mig!


snälla tjata på mig för jag vill att jag ska vela blogga!

okej det där blev konstigt!



//Alvan som vill ha blogglust!

Lång dag i stallet :)

Dagen började med en rätt lagom sovmorgon och sen iväg till stallet där Anneli inväntade långsamma snigeln Tessan (alltså moi). Jag tjollrade som vanligt på lite och fotade hästarna som var ute (bilder kommer här snart Moa måste lägga in dom i datorn åt snillet) har nämligen tänkt komponera ihop ett nytt album på FB som ska heta Rekylen + vänner.

När jag drullat runt en stund började vi sela Zebran som redan stod inne och väntade. Problem att hitta rätt sele då jag är smått dement och helt glömt bort hur selen ser ut eller vilken modell... efter mycket om och men fick vi till sist tag på Loella som tyckte jag var gode knasig då min sele hänger ovanpå hennes, haha... Jaja, vi selade Zeb och lyckades få allt att sitta där det ska och sen på med vagnen och ut i skogen. Färden gick vingligt framåt så vi började fundera om den glada ponnyn blivit överförfriskad av hembränt eller nåt, hehe... Det är helt underbart att dom plogat så långt in i skogen förbi jaktskyttebanan så vi körde en dryg halvtimme bortåt innan vi vände om. Färden hemåt gick betydligt rakare och Zeb var riktigt glad och ordentligt uppsvettad då vi kom hem till stallet igen. Han uppförde sig verkligen bra på vår tur var helt enkelt underbart mysigt :D

Väl i stallet igen mötte syrran upp oss hon hade redan hunnit mocka Reckes box (vilken service jag har ibland) så jag funderade på att antingen ta mig en ridtur eller longera  honom på gården. Rekylen är jättetrevlig att longera + att man får rätt bra uppsikt hur dom rör sig. Men syrran började surra i att jag skulle rida barbacka och så kaxig har jag inte hunnit bli ännu så jag kastade det tillbaka till henne (hon brukar vara den fegare av oss två) och stollen hoppar upp på  hästen och rider iväg... min haka åkte ner några centimeter innan jag fattade galoppen och gick efter. Tror jag ska våga mig på en skrittartur baris speciellt som Tina avslöjade att även hon vågat rida honom barbacka, då kan jag ju inte vara sämre :)

Nä, det har verkligen varit en underbar dag idag och jag känner lyckofjärilar i hela kroppen som en vän brukar säga: LIFE IS GRAND :)


Älskade mule ♥

ÅÅÅÅH!
Vad jag ska pussa på dig på tisdag!



Foto: M Jonsson :)

Gott Nytt År :)

Så har vi gått in på ett nytt år med massor av nya möjligheter :) Kanske är jag bättre på att uppdatera mina inlägg både här och på min privata blogg, kanske inte... en sak är säker jag ska försöka bättra mig. Men ibland är det ju så att man varken har inspiration eller lust att skriva och ibland har man perioder då det flödar.

Längtar tills solen värmer, det börjar droppa från taken och träden börjar få sina skott (och jag börjar nysa). Vilken härlig årstid våren är och nu närmar vi oss den sakta men säkert. Vilka härliga ridturer jag och Rekylen kommer att fara på utan att jag fryser tårna av mig. Förkylningarna lämnar kroppen och livet känns helt enkelt så mycket mera underbart och ljust än vad det gör i detta eviga mörker. Ja, som ni hör jag är faktiskt less på vintern och det hör till ovanligheten. I normala fall älskar jag alla våra 4 vackra årstider men snön kom tidigt 2010 så vintern känns redan för lång.

Hur som helst så har fjolåret bjudit på massor av positiva saker för både mig och min familj de två största roliga händelserna var att vi köpte hus och att Rekylen kom in i mitt och min familjs liv.

Moa fick en systemkamera som jag definitivt ska tjuvlåna så ni får bildbomber på Rekylen & vännerna i stallet.

Ha nu ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR folks :)

RSS 2.0