Underbart väder idag :D

STRÅLANDE SOL och takdropp :) Då jag gick till stallet i morse så var det fågelvkvitter i varenda buske! Underbart!


Utsikt på driften från Reckes å Mackans hage :)

Då jag alla fått frukost och kommit ut så dolade jag mest på för att få tiden att gå :) Ovant att inte ha en Quda-box att städa på morron medans Zeb käkar frukost :/ Får nog börja städa åt de andra ;)

Då nån timme gått så tog jag in Zeb, borstade upp honom och masserade ryggen. Han verkade lite öm på den sämre sidan, vänster, och blev fort varm så jag avslutade med att massera in liniment.

Sen på med barbackagjorden och ut på en kort skrittrunda till Mona på Hästkroken. Där fick han stå i deras stall en stund medans jag kollade in Ellas valpar igen :) OOOH va fort dom växer ♥ Och ena pigga rackare!
Efteråt så skrittade vi hem igen :)

Vet inte vad jag ska tycka om barbackagjorden. Man hamnade rätt långt bak och det kändes som att jag satt och tyngde ner på den svagaste punkten på ryggen... Prövade aldrig att galoppera, men travade lite och det var rätt ok. Men spännena till stigbyglarna skavde lite mot mina feta lår! Gick därimot riktigt bra att stå upp :)

Sen så red jag med Liverpool-bettet idag, och det var en riktigt skön känsla motför det bett jag testade på markarbetet... En variant av D-rings bett med rätt stora ringar. Zeb gillade det INTE! Gapade och stretade emot och gick inte att ställa eller förhållaärskillt bra. Värst var det nog ändå på vägen dit och vägen hem (eller vad säger du Tove?) Så det bettet blir det inge mer! Därimot är jag SÅ KÄR i det nya tränset :D



Sömnig :/

Vaknade typ 4.30 av att Perra vandrar runt och flåsar. Det är väääldigt varmt i huset så jag förstår honom! Alla element på JÄRNET och nån plusgrad ute :S Till slut stiger jag upp och sänker termostaten. Då blir jag hungrig och gör lite smörgås. Känner mir riktigt pigg - of couse! Perra flåsar fortfarande, så jag går ner med honom till tvättstugan, där är det alltid svalt eller kallt! Jag kryper ner i sängen och försöker somna om....
Då väckarn börjar ringa halv sju känner jag mig mer DÖD än levande och vill bara SOVA! Men, ta sig en STOOOR kopp kaffe, en spark i ändan och strax stallet :)


Markarbete med Zeb :)

Idag var det markarbete med ett glatt gäng på Torpet. Vi var:

Jag å Zeb
Maja å Rekylan
Camilla och Lukas
Astrid och Floyd
Carro och Tamara

Camilla var på plats först, och hade bla byggt fram ett räcke lagt på en volt med bom före och efter. Sen fanns det även tre travbommar framme. Vi började med dom :) Zeb bjöd på bra och "dog" inte innan sista bommen.
Camilla började sin övning med Lukas, och jag blev SÅ sugen! Bestämde mig för att testa!

Jag var LIVRÄDD! Rädd pga min urkassa, svaga sitts/balans, rädd för att ramla av om Zeb vägrade, rädd för att gå omkull, rädd för att Zeb skulle snubbla osv. Så de första sprången blev en aningens "obalanserade". Men Zeb skötte sig riktigt fint och jag fick blodad tand!

Hade innan bestämt mig för att inte fokusera så mkt på vänster galoppen, utan skulle mest bara testa. Men Zeb var riktigt frammåt, så jag försökte vara lite seriös. Tillslut fick vi till en landning i vänster galopp, galopperade ett varv och hoppade igen - SÅ DUKTIG!!

Efter lite vila och återhämtning så blev det 3 st små galopp-hinder på medel-linjen som man skulle hoppa i serpentiner. Zeb hade svårt för att landa i vänster, mest pga att jag hade svårt för att förbereda honom innan språnget. Så vi gjorde ngr försök med bara ett hinder. och ngr korrekta landningar fick vi till :D

Jag känner mig SÅ nöjd!!
Har inte hoppat på flera år, och trodde inte jag skulle göra det med Zeb!
Men på nått vis så passar vi bara ihop ♥ Två knubbisar som kämpar hand i hand ;)

Ännu mer nöjd blev jag då jag fick se bilderna!
Jag trodde att jag låg betydligt mer över halsen på honom :)
Därimot är mina fötter och underskänkel åt tjottahejti - men eftergiften är jag noooga med ;)





Foto: Tove Söderström












DESSUTOM!!!

- så vägrade han aldrig och rev aldrig :D


Men bröt ut en gång... ;)





Tjings!!







Hästletar-djungeln!

Qudas ägare - min syster, systerdotter å deras vän, har sedan sommaren letat efter en ny häst.
Först Lily, och det vet vi ju hur det gick... Sen följde nån månad med mååånga provridningar. Ingen av dom särskillt trevlig.. Tills dom provade en valack som gått som ridskolehäst, men som inte funkade i flocken. Trevlig att rida, så det blev köp!

Men, tyvärr så klickade det aldrig riktigt, och den såldes igen. Suck! Dom tog hem ett sto på prov och som var jättetrevlig socialt men för het att rida.
Nu senast verkade dom ha fått tag i en KANON häst! En NORDIS dessutom :D
Dom gjorde alla rätt! Pratade med förra ägaren, fick bilder från den, krävde att hästen skulle besiktigas innan dom kom för att provrida och ev ta hem (det var en bit att köra) Men, det blev pannkaka där också!!
Jättestressad häst som säljarna ville lasta PÅ EN GÅNG, och blev lite fundersamma då syrran &:Co faktiskt ville PROVrida först!

Jag FATTAR inte varför folk som säljer sina häster kan vara så jäkla oärliga!? Det kan ju bli riktigt farligt, både för hästen och köparna! Jag blir så FÖRBANNAD då människor som syrran å gänget, som inte vill annat än få ta hand om och älska och ha roligt tillsammans med sin häst i många år, blir lurade och tveksamma till varje ny häst som ska spekuleras. SUCK!!

Jag fattar inte hur dom ORKAR! Jag skulle ha lagt ner och börjat med golf eller nått - för längesen!!

Men samtidigt är jag imponerad över hur hårt dom kämpar för att hitta just "deras" häst! Och jag hoppas verkligen att dom kommer att hitta den. För DEN hästen lär få ett alldeles underbart liv ♥

''
Älskar er
:)

STOR dramatik i hagarna!! :O

Eller så inte ;)


Gått tsm i ca 5 min ;)


Det var nog det lugnaste ihopsläppet jag nånsin varit med om!
Ron fick först gå ensam i hagen som planerat. Han travade runt med hög svans å tyckte det var lite spännande :)  Jag passade på att mocka ur i driften. FY vilken skillnad då det är mildare väder.. Stinker! Men med 3 kärror ny, torr halm blev de finemang!
Hann även äta lunch och surra med Johanna en stund, som kom förbi med en barbacka gjord som jag ska testa på Zeb :D



Då Bitte å Emma kom tillbaka till stallet med grejorna, så släppte vi ut Zeb. Som knallade RAKT FRAM till höet såklart! Ängade inte Ron en blick! Ron försökte flörta å snusa på honom, men Zeb brydde sig inte ett dugg! Tillslut så stod dom och åt båda två :O



Efterom de gick så bra så tog vi ut Quda med en gång :) Hon blev suuuuur på den nya, äckliga pojk-hästen, men gör inget mer än att lägger bak öronen och hytter med skallen :) Ron försökte flörta med henne också, men hon sprang till Zeb och sen blev Ron lite utanför :(






Lite senare blev det mer fart i hagen. Zeb vallade Quda så att hon skulle hålla sig borta från Ron, och Ron försökte sära på Zeb å Quda. Så Zeb fick ett litet krigs sår på ena skinkan, men inget allvarligt. Tror det där kommer att gå superbra :D


I Reckes å Mackans hage var det ungefär likadant :) Dom stod så bra brevid varann i boxen, så dom fick gå ut sen :) Mackan först för att kolla läget, å sen Recke.
Dom betedde sig verkligen som två gam'gubbar å lufsade lite efter varann men inget mer :)





I MORRN BLIRE TORPET!

I dag!

Äre STÅLANDE sol och typ 1 minusgrad :D Sitter å väntar på att Emma ska komma å plocka upp mig. Då ska vi fara till Dag med lokselen och försöka fixa/byta den också ska vi låna transporten och åka upp till berget å hämta hennes pållar "Ron" och "Mackan" :D

Ron ska gå i driften med Zeb å Quda. Så vi ska låta alla tre stå inne tsm, sen ut med Ron så han får kolla in hagen å sen ut med Zeb å sen in med Zeb å ut med Quda å sen ut med alla 3! Lär ta typ HELA dan :O Får se hur det går, men det blir nog en tur med Zeb ikväll också :)
Mackan ska gå med Rekylen i den bortre hagen, så dom ska nog stå inne brevid varann tills imorrn :)
SPÄNNANDE!! Kommer nog lite bilder senare :)

Alva å Ron
Mackan i sommarhagen 2009 :)

NH Quda

Hejsan Alla söta läsare! Nu är jag här igen! men jag vet inte hur länge det varar håller typ på att somna vid dato..r..n snark!
Nä skoja bara men ni får en snabb genomgång av min dag!

Först skola 9.30-13.10, fort hem byta om och fara till stallet och ge lösdriften hö. Fyller höpåsar mockar ut all skitig spån eftersom att dom nya hästarna kommer imorgon!

Tar in Quda och ser blod på höger bakben på insidan så jag klipper bort lite päls men hittar inget sår.. sprutar med lilaspray och tar nå gamla tygbitar och lindar benet. Borstar henne och flätar lite innan jag sätter på henne ett grimskaft och går ut och gör lite thai chi och stretchar lite innan NH träningen.

Tar en IKEA påse (som mamma fast en större och röd!) och stryker och prasslar den över hela henne. Inga problem! hon står typ och sover! sen när jag är typ vid huvudet  på henne råkar påsen glida ur min hand (det var väldigt blåsigt!) och handtaget fastar på Qudas öra! hon bara står där och ser oförstående på mig!
Sedan tar jag preseningen och breder ut den på marken och då får Quda gå på den! lite tvekan i början men sen gick det bra.

Går in i stallet igen och ser att det är blod på vänster framben oxå! klipper lite där och så hitter jag såret och det var som en skorpa som jag tog bort och sprutade lilaspray och lindade det benet i stället!

Hon är riktigt fin nu förutom såret då! for hem bytte om och for sen till Mamma och Mona för vi skulle äta Tacos där och det tackar man inte nej till! for sen hem IGEN och bytte om IGEN sen for jag och mamma till stallet och körde däck med Zeb. Gick superbra men orkar inte skriva mer nu!

G O D N A T T !




P.S. Nikita (min bästis från stan) kommer imorgon och ska sova tills på söndag!
//Alva






Puppisar och kvällstur :)

Hallåj! I dag gick en dröm i uppfyllelse, jag fick nämligen förtroendet att vara med då min goa vän Monas lilla tik skulle valpa :) Var där mellan ca 13.00 och 18.00, 4 små puppisar blev det tillslut! efteråt bjöd familjen på middag åt jag å Alva å J - GOTT!





Så mina planer att köra Zeb innan middan sprack! Så det fick bli en sen kvällstur istället, typ 20.00. Men det var BARA så skönt ute! Bara 4 minusgrader :D


Är väldigt trött och har ont i ryggen av allt golvsittande vid valpningen, så jag orkar inte skriva nå mer nu. ska försöka mer imorrn. Det kommer ju två nya hästar till stallet då!!!



Brrr!!!

Fortfarande ruskigt kallt, även om tempen sjunker lite mer för varje dag :)

Zeb har fått vila sedan i måndags, dels pga av kylan men mest pga att han varit barfota fram. Men idag kom hovis och slog på de nya skorna, KW 5:or fram :O De gamla 5:orna... Gud va tjorvigt att dom börjat byta storlekssystem på hästskor *mutter*

Efter skoningen borstade jag bort lite lös päls också fick han massage på ryggen. Han känns fortfarande stel och spänd i korset, mest på vänster sida... Knådade med en gummi-massage skrapa med piggar å det var skööööönt! Mulen viftade hela tiden ♥

Pga av ont om tid så blev det ingen motionering idag heller, men påbörjade "de 7 lekarna" ;) Tog först en IKEA påse över hela kroppen på honom, och det var INGA problem. Han tänkte ju "MAAAT!!" Gjorde sen samma sak med sopkvasten, och det gick bra tills jag kom till huvudet. Han skyggade lite i början, men tillslut kunde jag lägga upp sopen mellan öronen :) Och han försökte såklart bita lite på den också ;)


"Du ser bra ut med en påse över huvudet"
;)





Just nu är Alva på ridlektion i stan, och sen ska vi till stallet igen och göra kvällsjour! Kanske Alva bjussar på en Quda-rapport senare ;)




Skilljer ca 4 månader på bilderna, Tjockisen ;)

Foto: M Jonsson

Bus Rekylen :)

Recke fick gå med Zeb idag, då han varit orolig och upprörd över att Quda står inne.
Han blev lite busig av att vara tillbaka i sitt gamla revir och det skulle även snusas på alla nya bajshögar å Zeb skulle stättas på plats igen!
:D

FILM






/Loella



Rekylen är kär :)

Tror kärlekshistorien började med lite hatkärlek som sedan växte sig starkare och starkare, ja ni läser rätt Rekylen är faktiskt kär och det riktigt slår gnistror om det :) Vem har då vunnit min goa hästs hela hjärta, jo gamla sursötatanten Quda. Hon går nu på boxvila då  hon blivit behandlad i kotan igen som ni säkerligen läst om här på bloggen och både igår och idag var Recke helvild ute i hagen men direkt han fått komma in har han blivit lugn och harmonisk vid Qudas sida. Hon är som balsam för hans själ,  hon är stjärnorna, månen, solen, det gröna gräset, moroten, äpplet ja allt som får ett hästhjärta att banka lite snabbare det är Quda för min lille bubbe :)))

bild
Tjuvad bild från bloggen ;P

Have a nice evening :)

Stallet HELA dan!

For dit strax före ett. STÅLANDE SOL :) Hann ta in både Zeb å Quda, ge dom hö, mocka Qudas box och fylla på med halm - då ringer vetten och meddelar att han råkade köra fel och var lite sen, ops!








Men tillsist dök han då upp! Kollade först Quda i skritt och trav, och det såg okej ut. Efter böjprov så visade hon ca ½ - 1 gradig hälta, så det var bättre än förra gången :) Då var hon dessutom lite halt innan böjprovet...
Sen blev det att ge henne spruta nr2 som planerat - fick BÅDE kortison och tuppkam denna gång, en rejäl cocktail  mao! Så nu äre boxvila 3 dar, ta det lugnt i hagen 10 dar ( -3 för boxvilan) och sen får Alva börja skritta henne lite smått. Om 4 veckor blir nästa koll - HÅLL TUMMARNA NU!!

Måste bara berätta om hur SÖR Quda är! Hon HATAR verkligen att ta på/av täcket och surar ALLTID då! Idag då vetten var klar och skulle ta på sig sin jacka blev Quda SÅ SUR!! "Nämen, det är ju JAG som ska klä på mig" sa vetten. Hihi ♥





Oh så trind om magen hon var innan betet... ;)




Vetten hann bara åka, så dök hovis upp :) Full trafik idag! Jag har ju som-sagt tyckt att Zebs hovar vuxit SÅ fort denna gång, och det var som Tessan gissade - FÖR SMÅ SKOR fram! Enligt hovis ska han ha MINST 2 stl större :O Fattar nada... Det är ju samma som han hade i somras... Hur-som-helst så fick han verka hovarna och lämna dom barfota till ons. eller tors. Då skulle han fixa nya skor åt mig och komma tillbaka och slå på dom. Thanks :D

Sen blev det micromiddag för mig å Alva tsm med Maja å Anneli i ett ISKALLT stallkök, brrrr! Dörren hade råkastå öppen innan jag kom till stallet och vattnet hade frusit sönder :/ Inget vatten varken i köket eller stallet, HUA!! Får fylla dunkar inne i huset hos goa familjen :) Och dom stackarna har inget varmvatten och måste åka in till badhuset allihopa och duscha 2-3 ggr/veckan :O JÄKLA VINTER!!!
Åsså blev det dags att lasta Zeb i Annelis nya, egna transport :D Dessvärre var rampen brantare än den vi brukar låna, och i gummi så den blev halkig som tusan för Zebs barfota-tassar :( Att lasta från gården gick ändå rätt bra. Men då vi skulle lasta ur på ridhuset så hade han lite för bråttom och halkade till med frambenen. Så med det i minnet var han aningens krångligare att lasta igen då vi skulle hem. Men han gjorde det jättebra ändå ♥ Det var en frostig Zeb som tittade ut hemma på Hällan igen :)






Själva ridpasset gick "sådär" enligt mig... Maja red jättebra, men Zeb verkade loj och stel :/ Blev mkt lösgörande och lite ökningar. Men han var inte riktigt med... Kan bero på att han dampat de tre senaste dagarna och har lite träningsvärk + att han verkar tycka det är liiite för varmt i nya manegen ;) Efteråt så stretchade vi honom, och fick några värdefulla tips av Mimmi - som dök upp å surrade lite. Kul :)




EN LITEN FILM OCKSÅ

Kan fortfarande inte bädda in från youtube :(

Vi var tillbaka i stallet vid 21 tiden. Bara att lasta ur hjärtat å in i driften där MAATEN å vattnet väntade = NÖJD häst! In med resterande kreatur och kvällsfodra. Inne i stallköket var det BASTU! Tydligen nått rör som frusit sönder å då det tinade så hade det sprutat vatten! Så de körde med värmefläkt och avfuktare. Kunde typ inte andas därinne...

Ca 22.oo lämnade vi gården :) Som sagt, en LÅÅÅNG dag i stallet! Imorrn skulle Maja å Anneli ta Zeb å Quda :) Jag börjar jobba 16.00 = SOVMORRON!! :D


Klart jag tar åt mig ;P

Erkänner mig helt skyldig till att vara urusel på att uppdatera... Och som jag tidigare sagt är jag en "periodare" ibland ordbajsar jag utan dess nåde och ibland kommer tyvärr ingenting. Jag måste helt enkelt var på humör men jag lovar att försöka bättra mig och komma med några inlägg i veckan i alla fall :)

Liten rapport om vad som händer i mitt, Moas och Rekylens liv just nu:

Förra veckan var det freezing så måndag & tisdag pysslade vi bara lite med vår pärla och myste allt vad vi kunde. Onsdag och torsdag tog Maja sig an vår gogubbe och den tokan hon trotsar alla väder och far ut iaf, tuff brud den där Maja och duktig är hon dessutom :) Det passade bra att hon tog hand om honom då jag hade fullt ös i skolan, tror det var och kommer vara den tuffaste veckan denna termin då jag inte bara hade ett prov utan hela 3 stycken + inlämningsuppgifter dessutom.

På onsdagen blev vår hund jätterisig och vi var helt säkra på att hon skulle få valpar och som vi räknat ut det borde hon då bara varit i dag 49 valpar överlever oftast inte om de är födda före dag 55. Hon hade iaf vattenavgång och mådde allmänt risigt. Var i kontakt med veterinär som vi fick tips och råd av + två väninnor som har stor erfarenhet av valpning. Torsdagen kom och läget var detsamma en hund som mådde riktigt dåligt och jag satt och vakade vid hennes sida. Eftersom veterinären berättat om vilka tecken jag skulle titta efter om vi skulle behöva åka in kände jag mig ändå rätt lugn. Fredagen kom (nu hade jag sedan onsdag sovit ca 4 timmar) och hunden är helt som vanligt, lite deppad såg hon dock ut att vara. Så jag ringde veterinären och fick tid att komma in. Hon hittade inget fel på henne men trodde att hon fött fram ett dött foster som hon sedan ätit upp (dom brukar göra så och det går undan) och som vi missat. Så ultraljud och röntgen gjordes och hon mår bra men är som sagt lite deppad. Så fredagen tog Loella hand om Rekylen så jag kunde vara med Foxan.

Lördag var jag så äntligen till stallet och fick mysa lite med go gubben och Moa for ut och red en sväng medan jag mockade boxen. Kändes verkligen jättekonstigt att vara borta från stallet 3 dagar i rad, kändes inte bra om jag säger så.
Bild
Smilla & Rekylen. Foto: Maja Jonsson

Ha nu en toppendag :)

Svar till Maja!

Maja Jonsson om Det går upp och ner...:
Det kan bero på att ni uppdaterar lite ojämt, men är det bara du som har den här bloggen nu eller? Har tessan och alva slutat uppdatera helt eller? ;)

Säg till alva att om hon börja uppdatera mera så ska jag rita en bild på hon och Quda! ;)


SVAR: Va bra att du tog upp frågan! Jag undrar själv ibland och har hotat med att byta blogg till "stallbrudens.blogg.se" ;) Vi får hoppas att dom bättrar sig, för båda två har så mycket kul att dela med sig av! Ska hälsa Alva om bilden ;) Kram kram



bild

 

We Miss U guys!



Det går upp och ner...

BOKSTAVLIGEN :O


Undrar vad det beror på?? :/


Imorrn blir det nog en låååång-dag i stallet! 13.oo kommer veterinären för att Qudas återbesök. ca 15.15 kommer hovslagaren och Alva/vi har kvälls jouren. Därimellan ska det mockas å fixas med hö, tänke passa på att mocka ur driften igen + in med halm hos Quda som säkert ska sprutas och stå på box igen ett par dar... Blir kanske även att dra upp Zeb till SRK igen med Maja å Anneli :)

Hmm..Tror det blir microlåda till middag i stallet imorrn... ;)

Tömkört drygt 500 kg rackartyg!!

Ja, ni som ides kolla in videobloggen igår vet ju hur körturen gick..eh... Så det blev att tömköra honom idag som planerat. Är rätt glad över det beslutet, för OH va busigt han var!! Tjöt rakt ut och verkligen FLÖG upp i luften, inte en hov var i backen *haha* Kul att se att han kan! Sen bockade han å galopprusade lite, försökte även bryta ut mot hagen ibland. BUSE!! Jag bara skrattade åt honom ♥

Men han lugnade ner sig fort och jobbade rätt bra :D Började med att leda honom runt i skritt på en pytteliten volt i båda varven, för att sträcka ut yttersidan och få honom att sätta in innerbak under sig. Avslutade på samma sätt och det var STOR skillnad! Härligt!

Hade linade ben för att han inte skulle trampa sig eller få "stryk-skador"
Hiss eller Diss!?

;)

VIDEOBLOGG eller nått?

Min nyua mobbe filmar rätt bra, men har inget program som den förra hade så man kunde klippa ihop klippen, så det blir bara nån snutt ist :) Ska fixa moviemaker eller nått!

FAN!! det går inte att bädda in! :/

Kolla HÄR och HÄR då!
mutter...

I M I S S . . .


. . L U K A S  S O  M U C H . . ! !


















V A R F Ö R  S K A  L I V E T  V A R A  S Å  S V Å R T ? ?


( S A D F A C E )

M E N  E N  S A K  Ä R  S Ä K E R!

V A D  S O M  Ä N  H Ä N D E R  S Å  K O M M E R  J A G  A L L T I D  A T T  Ä L S K A  D I G

M I N  L I L L A  L U L L E - B U L LE ! ! ! <3

O C H  J A G  Ö N S K A R  D I G  A L L  L Y C K A  P Å  D I N  V Ä G!


// snyft! snyft!..Alva..


Kryper ner under täcket igen...

...huset är kkkkallt nu igen :/ J glömde slå på värmen inatt... 15 grader inne...
Så blir lite slöa ett tag till, sen stallet :) Tänkte försöka mig på en ny videoblogg igen, var ju ett tag sen :) Kanske visa stallet eller nått?
Ni får hållla utkik :)

Månskensritt!

Härliga fredag!
Solsken hela dan, ok ute temp som legat mellan -13 och -16! Städat litegraqnn, så skönt! Middag hos F&M med tillhörande Ellie å Emil MYYYS ♥ Åsså Alva som kommer "hem i igen ♥
Jag å Alva hade kvällen och for dit rätt sent, typ halv åtta :) Vi mockade å pysslade på och hade eg bara tänkt borsta upp Zeb å Quda, men vi blev så ridsugna! Vet inte om det beror på att man typ inte kunnat vara ute på flera dar, eller fullmånen eller att Alva haft 1 veckas stallförbud eller all togheter - Men vi bestämde oss för att ta en skritt-tur i månskenet :D

Blev ingen lång tur då kylan bet i mina kinder å rumpa! Alva var bättre rustad med ansiktsmask å rumpvärmare ;)
Vi skulle trava en liiten bit för att kolla Qudas hälta (som var borta!) och Zeb FLIPPADE! Bock å hopp å spark å prutt Hihi :) Tackade Gud att jag beslöt att ta sadeln ändå...
Quda flippade också då Zeb gjorde det och sen trippade hon så samlat å fint i sidled ♥ ÅÅÅH vad vi vill att hon ska bli HELT frisk!!!
Tog lite bilder, verkligen ingen bra kvalla... Men man ser iaf månen :D

SÅ HÄR TYCKTE ALVA OM KVÄLLEN:


Hejsan alla söta läsare! vet att jag har varit sämst på att blogga på sistone men ska skärpa mig! (hoppas jag)

jag hade kväll ikväll på stallet så vi mockade och fyllade hö och så när mamma sa:
" Alva! Vi far ut på en kvällstur!"
jag ba;
"hur då?"
"vi kör Zeb!",sa mamma.
"Men Quda då?",sa jag.
"vi far ut och skrittar med dom!"
"rida?, frågade jag. "går det? Quda är ju halt?"
" men hon är ju så bra nu! no går det bra! vi skrittar ju bara!"
"jippie gud va kul!"
å så vart de! men först gjorde vi kväll åt dom andra hästarna innan vi tog in dom och sadlade och när vi for ut var det jättemysigt i ljuset av månen som lyste upp hela vägen men efter typ några minuter började (såklart) mamma gnälla om kylan men jag hade ju min rånarluva så jag var varm!
sen efter Åkes hus skulle vi trava lite då Zeb typ brallade ur och Quda vart som ung på nytt och tippade på tårna och vågade inte gå brevid/förbi Zeb! haha tur vi hade sadlar för mamma ville trava mer efter vi hade vänt och då började han typ dampa på igen! men det gick bra och vi kom hem och gjorde det sista i stallet och det var skönt att duscha när vi kom hem men nu ska jag sovis! godnatt alla!


Veckans "VILL HA" jättemycket!


SUPERfint regntäcke på REA dessutom! Suck...





En barbackagjord å Zeb! För jag tror inte att jag kommer att känna mig trygg att rida barbacka, tyvärr!







Tryckutjämnande gelpadd att ha under sadeln vid tex markarbete. Tror jag gillar den vita. den ser ut att ligga bättre.






Bett å tyglar med mässingdetaljer :) Passar tränset som jag hittade hos Emma och som jag ska rusta upp och ev köpa.. ;) Bilder kommer på det...




Suuuuuck!!


Fryser ihjäl!!

Vårt hus kan inte hålla värmen då det är 20-25 minus ute eller mer, känns som att bo i ett kylskåp! Är kräkless kylan nu!! Fast vackert blire ju ute :D

Maja å Anneli har stallet å Z & Q igår å idag - tackar :) Zeb har fortfarand vilovecka, och det går riktigt bra *peppar peppar* Hoppas att kylan ger med sig så ska jag börja köra honom i helgen ♥


Det var lite trångt i stallet då Anna var på besök :)

Elden är lös!!!

http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/burea/article1135025.ece


Eh, ja, alltså... Då jag kom till stallet imorse så pyrde det FORTFARANDE ur det vi eldade igår morse :O Jag fattade ingenting! Trodde först att det tagit fart INNE i gödselhögen, men såg sen att det var en gammal bal som stått alldeles brevid som tagit eld... Vi trodde inte att den skulle börja brinna, då den var så hårdpackad och SUR! Men det hade blivit en glödeld inuti...

Jag kämpade på med snö och vattendunkar, men inget hjälpte! Maria kom till stallet för att se vad det var frågan om! För det STANK inne i huset och dom hade typ inte kunnat sova på hela natten...

Jag ringde J för att höra hur stor risken var att det skulle sprida sig under in i gödselhögen. Han sa att jag skulle försöka flytta på balen och liksom sprida ut det. Sagt å gjort! TUGNT som tusan var det, och det började bara ryka och stinka ännu mer. Tllslut lyckades jag vända upp den och då FLAMMADE elden upp och det blev en kraftig rökutveckling!

Då ringde jag J igen och sa: "Håll dig beredd, jag ringer 112 nu så får ni komma och släcka!" Han tyckte först att det verkade lite onödigt... Pinsamt kanske?? Men jag bara skrek "Ni får komma hit med slangen!! Håller ju på att förgifta hela byggden!"

Typ 10 minuter senare kom dom :)



Host host...








Det var SÅ SKÖNT då det slutat ryka och stinka!! TACK bästa räddningstjänsten ;)

Nu blire DUSCH och alvedon, mår inte bara lite illa! :/

- 29!!!!

FY BUBBLAN SÅ KALLT det var i morse :O J fick snällt stiga upp tidigt, både för att köra mig till stallet och för att ELDA!!

Då jag kom dit stod Zeb å huttrade vid grinden. Gnäggade längtansfullt åt mig och började gräva med hoven, FAST dom fick resterna av balen igår kväll så det fanns mkt kvar i hagen :) Snabbt dom lär sig nya rutiner... Han fick iaf en morot, då blev han nöjd :) Jag skrattade gott åt honom, då han liksom "krypit in" i sitt täcke med öronen och allt *hihi* Såg lite frusen ut, men jag kände under och han var varm å go ♥



Allt vatten var fruset, både i stallet och i stallköket. Bajslortarna i Qudas box var som stenkulor! Jag åt frukost i stallet och började frysa där jag satt, fullt påklädd. HATAR KYLAN!!

Sen dök Karina upp och vi hjälptes åt att slänga dåligt hö. Blev rätt mkt så vi tuttade på det! Enklast att bli av med det då... Det blir rätt kraftig rökutveckling, så jag ringde J som har jour och förvarnade :) Piiinsamt om brandbilen skulle dyka upp...

 

Är för den delen kraftigt trött på hö-ensilagebalar!! Ett jädra lotteri då man öppnar dom! Och tycker dom är oftare dåliga än BRA! Tror det blir ett parti torrhö snart... Hur gör NI med hö??

Medans vi höll på med höet, mockade å gjorde klart, så tog Zeb sig en tupplur då solen började skina :D Han är SÅ söt! Jag stod å kikade på hnom en stund. Först så lägger han ner huvudet typ "avlångt". Sen då han höll på att somna å tippa på sidan, så låg han å svajade tills han vaknade till! Sötis ♥





Ganska soft att ligga ner å käka också ;)


Innan jag åkte hem gick jag in till Maria å drack en kopp te å surrade lite, så trevligt :) Hjälpte henne att beställa ngr grimmor till Lady, hon har ett jäkla sjå med att hitta nån passande storlek då lilla ponnyn är mittemellan shettis å ponny :/  Vi hittade ngr fölgrimmor, bla till halvblodsföl. Hoppas det funkar! Och för att få gratis frakt, så slängde även jag in en beställning *ooops!!* En likadan grimma som Quda har, fast brud och 2 rykt stenar :)

 

Nä, nu blire på med fårskinnstofflorna å krypa ner under täcket en stund!!
*BRRR* HUUURRV*


Hej hej :)

Oj oj, här händer det inte mkt och ändå har vi trogna läsare varje dag :)

Har haft fullt upp hela helgen med en massa andra saker *suck*
Zeb har faktiskt kommit lite i :a hand :/ Har INTE känts nå vidare värst, men så ere ibland!

Lördag var det KANON väder! Och ett glatt gäng hade markarbete på Torpet (läs mer i Camillas), planen var att vara där å hjälpa till, men det hanns inte :( Jag å Alva åkte med J till stan för att hitta fina kläder till Emils dop ♥ Mot em/kvällen kylde det på rejällt så det blev bara att vara i stallgången med Z å stretcha honom (och borsta loss päls!!)
Idag, söndag, hade jag morgonen. - 26 grader visade tempen på då jag prommade iväg vid 07.00 snåret *FI FAN!!*
Hade tänkt göra klart allt redan då, men kände lite stress inför dopet, så det blev att fara tillbaka senare på em. Hängde med TESSAN å gänget! SÅ kul att träffas å surra lite, har typ inte träffat ngr vänner på sista tiden...
Samma sak idag - borsta bort päls, gnugga lite på ryggen, "gunga rumpan" och stretching. Känner redan skillnad på vänster sida :D Sen fick Zeb gå ut med DUBBLA vintertäcken :O Är nästan liiite väl kallt nu alltså...

Sen ringde hovslagaren idag, vadå lyx?? *hihi* Han sa att det visst ska vara SVINkallt hela veckan :S Så det blir att sko till helgen. Funderar på att ge Zeb en vilovecka med streching varje dag iom att det ska vara så jäkla kallt och pga av hans hovar. Dom har vuxit grymt fort! Och nu ser det ut som skorna kommer att trilla loss när som helst! Dont like!!

Tror även att jag ska påbörja "De Sju Lekarna" med honom :) LÄS MER!




Ohäst-relaterat!

Men måste få visa piteborna som är lite "ute" och inte har FB hur mitt hår blidde :)


Tidsfördriv :)



LÄGG UPP EN BILD NÄR DU RIDER OCH SVARA PÅ FRÅGORNA!


Hur länge har du ridit?
22 år

Vart rider du?

Hemma :)

har du sköthäst?

Nej

har du ridit nån unghäst?
Ja

brukar du tävla?
Förr om åren

Vilken gren tävlar du i?

Hoppning mest

vad är roligast hoppning, dressyr eller uteritt?
Gillar att variera

vem är din rid idol?
Bernt Banderup

är hästar ditt liv?

Nej, men en stor del av det ♥

har du förlorat någon häst?

Ja


har du grönt kort?
Nope


brukar det ofta gå bra när du rider?
Hmm, beror på vad målet med ridpasset var :)


'brukar du ramla av?
Oyes!

hur många gånger har du ramlat av?
Ingen aning!

när ska du rida nästa gång?
Vet inte. Poan har tillfälligt sadelförbud
och känner mig lite osäker på att rida barbacka sen knäskadan :/
Det suger!


Inga bilder än...

...så den långa versionen får vänta på sig :)

Då jag gick till jobbet imorse var det - 27 grader!! :O Höll levandes på dö! Men sen på fm då jag var i stallet var det typ minus 10-11 grader :) Så knas!!

Tog in Zeb å kollade ryggen. Han var liiite öm men mjuk å "dallrig" (motför STENhårda muskler som han hade innan behandlingen...)
Masserade lite med armbågarna på ryggen, stretchade halsen med hjälp av morot åt båda sidorna och mellan benen flera ggr, och gjorde "Tai Chi" på rumpan. Dvs man tar tag  högt upp i "stjärt skåran" *hihi* och drar åt sidorna 10-30 ggr. På vänster sida kan man flytta/gunga hur lätt som helst = inte friskt. På hö sida håller musklerna emot = friskt :)
Sen avslutade jag med lite voltarbete vid hand, för att sträcka ut rygg å halsen.

Duktig kille! Men vette tusan hur vi eg ska lösa strechningen :/ Men godis blir han så odräglig!


Den korta versionen...

..av Anna Dahlbergs besök idag :)

  • Tid ca 14.00-16.30
  • Klämde å kände å kollade då har rörde sig på rakt spår skritt/trav
  • Hittade en låsning i ryggen, vilket är orsaken till att han flyttar över vikt på höger sida
  • Anna upptäckte också att han har kortare muskler i halsen på vänster sida
  • ...samt att han har korta, spända muskler i rygg och framförallt rumpan! Därav hans "bullar" på skinkorna.
  • Behandlade ryggen med TENS/ström samt massage
  • Ordinerade stretching av hals å rygg ( "Yoga" och "Buga") samt "Tai Chi" på rumpan - dagligen
  • Undvika galopparbete ett tag och ist öppnor å slutor
  • Fokusera mkt på påskjutet, undvika "krull-samling"
  • Skritt-träna med tyngder bak
  • Mkt markarbete/bommar
  • Helst körking och barbackaridning, ny sadel då han "format om" sig

Bilder å mer ingående utläggning kommer :) Men jag är SÅ nöjd!

Yihaaaa :)

Var in på Royal idag för att införskaffa mer foder till min goa poa. Kikade då på westernsadeln som finns där (dom har tyvärr bara en) men insåg redan där att den nog inte passar på Recke utan den såg liten ut. Började surra med damen i kassan och hon berättade att hon kan beställa hem sadlar så jag får prova lite olika modeller. Så vi börjar prata om hur Rekylens rygg ser ut osv... vet att han har rak rygg och storlek men kom ju på att jag provat Mimmis sadel på  honom. Så jag frågar om hon vet vem Mimmi är och visst visste hon det och tar fram modell på sadeln hon har till Elsa. Vips så ska hon fixa hem sådan sadel dock med lite mindre säte (så den passar min typ obefintliga rumpa) och den får absolut inte vara rosa. Att Mimmi har rosa sadel är en sak för hon är verkligen rosa, jag är mer svart/röd/blå/brun så det blir spännande att se vilken färg det blir... kommer att lägga upp bilder här då vi testat klart :D

Annars så är det som vanligt denna vinter... jag har haft feber (har lite kvar), mår lite bättre och försöker verkligen ta det lugnt, inte helt lätt då jag har otroligt svårt för att slappna av och bara vara... Men Moa och Stefan har skött stallet både måndag och tisdag så idag for jag dit (hade med mig Steffe som hjälp) och fixade och donade lite grann. Imorgon blir det en ordentlig sväng och är det inte isande kallt far jag ut och kör en sväng :) Recke hälsar "gnägg" :)


Tradera-lurad >:[

Vann ett fleece-täcke med hals för över en vecka sedan! Har inte sett RÖKEN av det! Otrevlig säljare som påstår att det är skickat för längesen, men att hon inte rår över postens hantering :O Nu har hon fått ännu ett dåligt omdömme av någon som också vunnit, betalat men inte fått! FY FAN!!

Hon heter Beatrice1987 på Tradera - VARNING!!



Snyft :(



Bokat uppkoll :)

Imorrn kommer Anna Dahlberg från www.stallmassage.se för att gå igenom Zebbis ♥

Skritt

Idag hade Zeb sin vilodag! Skönt att bara få gå å skrutta i hagen :) Jag hade både morgonen och kvällen, mysit ♥




Igår så började jag med att kolla igenom hela Zeb. Klämnde å kände ÖVERALLT! Benen var helt ok! Samt rygg å rumpa. Men bogarna var åt h-vete! Stel och STENHÅRD, riktigt spänd :( Speciellt vänster...

Tog honom på en skrittrunda, ca 45 min. Det blåååste rätt mkt stundsvis och jag tänkte inte på att döva honom, så han var på tåååårna :D Gjorde mkt halvhalter, ökad/minskad skritt och sidförande samt hö/vä öppna. Det tyckte han nog var jobbigast! Men det gäller att utnyttja energin då den finns där ;)

På vägen hem försökte han rusa iväg, pigg som han var! Men han kommer inte så långt sötisen ♥ Red med Majas tredelade eggbett och det funkade riktigt bra *glad* Så det blir nog att införskaffa ett eget sånt!


Tillbaka i stallet strechade jag bogarna på honom, det var nästan omöjligt :O Så tills vidare har Zeb "galopp-förbud" åsså ska jag anlita någon som kan kolla upp honom, nån hästmassör :)



Maja har honom onsdag och torsdag, så ingen vidare uppdatering från min sida på ett tag. Och de andra verkar då TOTALLY ha övergett mig å bloggen. Ska snart skaffa en egen - "stallbrudens.blogg" ;P



Bantning!

Bantningen av Zeb går framåt! Han har på 1 månad gått ner från 576kg till 552, alltså 24 kg! :D Mätt med ett viktband runt magen, så jag vet inte hur exakta kg är - men det går åt rätt håll!

Dessutom så har vi mer kontrollerat intag av hö numer. Rekylen har ju flyttat till en egen hage, och iom att vi delar höbal så blev det enklast att göra så :)
Så nu får Zeb å Quda varsin höpåse morgon och kväll + att vi kärrar in ca 2 kärror hö/dag. Fortfarande lite för mkt, men ändå bättre än fri tillgång :)


Lille Z :)

Ja, dagen igår var nog rätt tuff för honom ♥

Först att lastas till ridhuset, igen. MEN det gick riktigt bra att lasta honom den här gången! Så med mer rutin så blir det nog lika naturligt som att äta lunch :D

Sen gå ett hårt pass inomhus, svettigt! Men oj vad han kämpade på! Blev lite tröttare mot slutet, och hade dåligt bjudning över bommarna så Maja hade vad hon gjorde ;) Första övningen var att komma in snett mot och sen räta upp över bommarna. Jag testade själv en gång å JISSES vad vinglig han var :O Såg riktigt bra ut tillslut!

Sen gjorde vi ett kryss av travbommarna, men det blev för svårt för plutten :)
Vi avslutade med en låg galoppbom på volt. Min tanke var att han faktiskt skulle VÄLJA att landa i vänster galopp i vänstervarv. Öh...NOPE!
Han "plågade" sig själv varv efter varv i höger galopp i vänstervarv :O Tillslut snubblade han! Ner på knä, tuggade lite grus, ner med bakbenen åsså upp igen, ruskade lite på sig :) Jag FATTAR ingenting :O Aja, sen skötte han sig riktigt fint i höger varv - såklart ♥

Vid avskrittningen upptäckte jag att han var rosa runt munnen, han hade fått ett litet jack i underläppen :O Bubbsen :( Sen fick han duscha då han var rätt svettig! Spolade lite i ansiktet å runt munnen, då sög han på slangen - HAHA!

Väl hemma igen fick han stå inne på tork å käka lite hö. Jag började städa garderoben i sadelkammaren. Då jag var inne i huset för att låna såg osv, så hade Zeb rullat fast i boxen :O Han hade rullat upp mot väggen och tog sig först inte tillbaka! Han hade slagit i skallen i boxväggen under sina försök :( Tessan å gänget hade som tur varut där hela tiden, och det var aldrig fråga om att han hade panik! Bara en jäkla tur att han tog sig upp på egen hand tillslut - ÄLSKADE VÄN! ♥
Han verkade då inte särskillt påverkad av det och blev bara glad då han äntligen fick komma ut i hagen igen :)



Ska strax fara dit igen - ska såklart kolla igenom honom. Gissar att han har liite träningsvärk idag :) Ska ut å mjukskritta honom i skogen en sväng tsm med dogsen!

MAJAS film från igår :)

Ps: Det är Zebs gnägg i början ;)





B I L D E R N A från idag :)

Ja, jag satt mig upp å red Zeb en stund i början :)Planen var att vänstergaloppera och visa Majsan lite. Men nja :/ EN fick vi till, sen var JAG helt SLUT! HAHAHAHA!! Är INTE van att rida på ridbana *hihi* Kämpade på ett tag iaf ;) Sen fick Maja ta över! ÅH va duktiga dom håller på att bli :)

Berättar mer imorrn. Oj oj att Z hade en tuff dag, gulle ♥:at! Men, här får ni lite bilder på 2 fetton som kämpar på *hihi* Ljuset i gamla manegen är UUUUSELT, typ rött/orange, så bilderna blir därefter... SÅ därför är dom rätt redigerade ;) Och olika dessutom. Testade lite effekter :) Enjoy!











Den ENDA vänster galoppen! Kolla glädjen i min fejs!



Duktig!

Ridhuset :D

Stallet 7.30-17.30 idag - HELT SLUT!!

Uppdatwrar nog mer imorrn....gääÄÄÄääässssp!

Ingen långritt...

..pga av det dåliga vädret. Men vi tog oss ut och jag försökte lära Tessan "Hästkroken/kustvägen/Brandstation/gena-mot-campingen/Burviksvägen" -rundan (jisses, vi måste döpa om den :/ )

Tessan körde Recke å jag red Zeb bakom. JISSES va Zeb var på tårna idag :O Vi hann bara lämna stallet och komma en bit över vägen, då bockade han första gången - OCH REJÄLT! Han skrittar ju inte så...eh...fort och måste trava ikapp ibland = BUUUS!! Sen kom det en häst å körde bakom oss en bit och Zeb studs-galopperade i sidled! Hahaha! Tillslut släppte vi förbi dom. Efter ungefär halva biten slutade han att bralla hela tiden, men var riktigt alert hela turen :D Det är fördelen med att rida bakom Tessan då hon kör, man får lite "drag-hjälp" ;)
Tränade lite vänster galopp, och han har så svårt att få ordning på benen ♥ Skulle avsluta med en höger, för att vara lite shysst och då fattade han vänster lätt som en plätt! Sötis ♥

Därimot upptäckte jag en grej som INTE kändes ok! Som vanligt så skrattade jag åt Zeb då han busade, MEN jag kände även ett sting av RÄDSLA i ryggraden :O Det har jag aaaaldrig kännt förrut! ALDRIG med Zeb, och kanske NÅNGÅNG för längesen. Jag tyckte INTE om det! >:[ 

Gissningsvis så beror det på då jag föll av å skadade knäet... Jag blev inte rädd för Zeb den gången, MEN då jag landade i backen och hörde ett "knak" i ryggen blev jag LIVRÄDD! Att jag sen skadade knäet och att ryggen faktiskt varit riktig bra sen dess (hihi) spelade visst liten roll :/

Men, jag VÄGRADE låta mig stoppas av lite rädsla och efter att jag pratat lite med Tessan om det, så kändes det bättre :) HOPPAS verkligen att det kommer att gå över med tiden....



Onsdags!

I onsdags när jag och Elise var i stallet hände inte så mkt faktiskt men Elise blev nog glad för bästishalsbandet!
Jag mockade, fyllde hö , fyllde hinkar mm.
Jag tror att hon trivs bättre i lösdriften för hon är mycket lungare nu!
Jag tog in hon och borstade lite sen ut till höet igen!
Efter stallet gick jag och Elise med deras (galna men söta) hund upp mot rakbanan. När vi kom tillbaka så åt vi korv och makaroner Mums! efter en stund kom Jarno och skjutsade jag,Elise och mamma till scouterna för patrullriks möte och det kanske blir att BÅDE min mamma OCH Elises mamma ska med!
patrullriks är när scouter från hela Sverige samlas på ett enda läger och det är bara var tredje år! dom är på olika ställen varje år och i år är det i BORÅS!! vi ska alltså packa allt vi har och tillsammans åka BUSS ner till sellehög i Borås! Och Jarno kanske oxå skulle med! Jaaaa!! :D!  och DESSUTOM Så är det DISCO IDAG I URSVIKEN PÅ FOLKETS HUS!! Och jag och Elise ska såklart dit!! JIPPIE!
men nu börjar skolan närma sig så jag måste dra!

tog med mig kameran till stallet så det blev lite bilder men det får ni minsann tjata på! xD


//Alva=jätteglad

Kommande....

...3 dagar:

Fredag: Har kvällningen i stallet. Det blir nog rätt lugnt, troligtvis får Zeb vila då. Han har visst varit lite trött i veckan:)

Lördag: Enligt yr.no så ska det vara skapligt väder mitt på dan med lite solglimtar, det gillas :) Har planer på att rida ut då, en längre tur tsm med Tessan å Recke å kanske nån fler!

Söndag: Då blir det ridhuset med Maja igen! Lite markarbete med bommar och kanske nått skutt :)



Hade morgonen idag. Mulet å trist väder :/ Lite isiga vindar så jag tog på Zeb ett täcke. Upptäckte att tråden låg på backen vid Zeb "utkiks-plats" på andra sidan vindskyddet. Jag insåg rätt snabbt att kedjan tråligtvis trasslat in sig på nått vis, stackarn :( Lagade tråden och kortade kedjan i grimman lite. Hoppas kunna ta bort den snart...

Sen då alla hästar ätit frukost och fått komma ut var planen att mocka å fixa åt Quda, men jag mådde piss! Slängde i väg ett mess tll goa Anneli och visst kunde dom ta hand om Quda ikväll också :D ♥ Skickar värmande tankar till dom i stallet ikväll, då snöstormen slog till, IGEN!! URK!!!

Själv sov jag halva dan och slöat resten. Måste ta mig i kragen väldigt snart ;)

Skulle inte tacka nej...

...till sommar och sol och friska Quda-ben ♥

Status!

  • Allmänt förkyld :/
  • FULT ärr på handen :S
  • För mkt att göra hemma
  • Försöker mest vila och återfå orken :)
  • Maja har Zeb idag å imorrn = LITE UPPDATERING!
  • ALVA har tagit söta bilder från stallet idag, ska försöka få henne att blogga lite ;)

Fotnot:
Anneli ringde från stallet och var orolig för att Zeb var sjuk?! :O
Orsak = Han var lugn och snäll i stallgången *hihi*

Today..

..blire stallet efter skolan med lilla söta Elise! psst! säg inget till Elise men hon ska få ett bästis hjärta av mig idag!
Planen är först skola sen hem 13.40 hemma byta om fara till Elise mocka ,borsta, fylla hö, gosa med Quda sen äta  hos Elise och efter maten far jag Elise och hennes llillebror Ivan på schouterna (stavning) .
Just de! Idag ska föräldrarna följa med till schouterna för vårat patrullriksmöte! Jag kanske ska åka till Borås med schouterna i sommar!! hoppas jag får och att det inte blir för dyrt! ja Håll Alla Tummar Tår!
Mer uppdatering blire kanske ikväll om det inte blir försent annars så blire imorgon!

Världens bästa lillasyster Ellie!

nå gamla bilder på Qudis!♥



//Alva

Härlig dag!

ÅH så skönt det var ute idag :) Solen sken å fåglarna kvittrade! (Tror jag iaf..är ju som lomhörd..igen..)

Körde Zeb med däcket som planerat. Ett hårdare pass än tidigare med ca 1 km längre sträcka å lite trav-intervaller. Och trots att det var plusgrader så var han inte alls lika svettig som han brukar bli, så kondisen är på G!

Mockade å fixade åt Quda, åssa borrade jag upp lite förlägning på hagstolparna vid in/utsläpp och satt upp en högre extra tråd! Allt för Z's skull ;) Ingen bild på det dock, då kameran dog *suck* Måste fixa bättre batts!


♥-at mitt!


Släpa släpa! Dra dra!

;)

 

"Är vi färdiga nu?"

 

Mys mulen!

Gården - väääldigt pinsamt dålig bild...
Men ser ni Recke? ;)

SÅ SKÖNT att kunna ha portarna öppna och släppa in ljuset :)


BILDBOMB...

...på Maja å Zeb på hennes blogg :)

Min personliga favvo: ↓



Så duktiga!







RSS 2.0