Hade tänkt...

...slänga in nå bilder från igår, men orkade inte. Mår skit!!

Kört däck med Zeb. Duktig kille! Tur han är så cool i de flesta lägen, då han tyckte att däcket lät obehagligt mot den framtinade grusvägen...




HEJA SAIK!!!!





Är inget fan, direkt.
Men en FINALPLATS i slutspelet känns STORT!!

Tuff dag igår!

Var igång HELA! Från 5.30 tills nu. Har haft FULLT upp!
  1. Jobb 7-8.30
  2. Stalljour morgon
  3. Telefonmöte 11.30
  4. Öronläkaren på lassa 13.00
  5. Stallet och hjälpa tjejerna, framförallt Elise, med ponnysarna
  6. Middag
  7. Stallet, skrittade Zeb 1 timme
  8. Stalljour kväll
För er som inte känner mig så kan jag förtella att jag lider av bla fibromyalgi och av kronisk trötthets sydrom. Jag brukar alltid försöka att vila en stund mitt på dan om jag stigit upp tidigt, har oftast inget val!
Men det fanns det ingen tid över! Jag är förundrad över att jag ändå på nått vis klarade dagen! Om det är pga "lyckohormonet" från hoppningen, sommartiden eller alla goa vänner -två som fyrbenta- i stallet vette tusan? But I did it!!
För trött å knäckt för att orka berätta om gårdagen. Men det kommer, och bilder :)

Håll tummarna att jag klarar mig utan migrän nu !!

Markarbete på stallplan :)

Började med att hämta ut ett paket till Rekylen idag, innehållet var: Fleecetäcke, grimma, grimskaft & benlindor alltså ett paket. Då Recke har 135 cm i storlek så var grimman i strlk cob och var lite för liten så den får Quda ärva precis som allt annat som är för smått åt de stora grabbarna. Resten passade perfekt, synd dock med grimman då han var ursnygg i färgerna som var svart/ljusblå.

Sen la vi ut bommar på stallplan och gjorde en liten bana som vi promenerade runt. Tänkte först rida efter att han bekantat sig med bommarna men kände att det var lite för påfrestande för ryggen gjorde nog ont att bara gå omkring. Recke tyckte det hela var roligt men tappade fokus ibland då han hela tiden ville vara nära söta rara jag ;P Ska lägga in bilder senare från dagen måste bara få dom först :)

Ni som följer vår blogg har ju redan läst vad som hände i söndags, att Rekylen snubblade och vi båda ramlade i backen. Han klarade sig med lite skrubbsår på ena knät och jag har väl ganska ont ännu (dock mycket bättre än tidigare) och har problem att sitta längre stunder + att gå omkring en heldag, det känns att jag lever med andra ord... Men jag är så glad att det gick så bra som det gick :) Pga att han är snubblig har jag bestämt mig för att lägga ner massor av energi på markarbeten och lyckligtvis verkar gubben tycka det är roliga övningar :) Sen blir det att promenera offpist i skogen i sommar då får han minsann lyfta på "tassarna".

Och nu ska ni få höra; Har ÄNTLIGEN fått tag på en westernsadel som är på väg hitåt med bussgods i denna skrivande stund så jag hoppas verkligen den hinner fram innan helgen och att den passar förstås :)

Ha en toppenkväll :)))

FILMEN!

JÄTTEMEGA tack till Mimmsan som filmade och redigerat!
Vi pratade lite om musiken innan - tyckte den blev klockren ;)




Senaste nytt om Quda!

Vetten kom på återbesök i måndags och det gick SÅ bra! Och då var hon dessutom rejält svullen pga att hon hade råkat ha för hårt lindade lindor lör till sön...
Han kollade i vanlig ordning henne i skritt och trav innan böjning, och hon hade 1 grad på v fram. Sedan böjdes hon, och hon har ALDRIG reagerat så bra! För det första cså stod hon still! Svajade lite de första sek, men stod sedan helt lungt (då hon brukar tjafsa rejällt!) Sedan var hon 1.5-2 grad halt de första stegen och haltfri på tillbakavägen :D
Ååååh! Fatta om hon dessutom inte hade varit svullen?? Vetten var liiite bekymrad över det. Han rekomenderade ingen liniment eller benlindor på ett par dar, då det inte fick bli mer varmt också skrev han ut anti-inflamatoriskt som jag ska hämta ut idag! Annars tyckte han att det var att fortsätta med "igångsättningen" som vanligt också ville han komma tillbaka på en 14 dar.
Sedan dess har svullnaden minskat för varje dag och idag såg det nästan helt ok ut och ingen värme. Lindade på Bot som hon ska få ha tom i em. Tänkte börja med en 4 veckors kur igen!
2 har svarat på annonsen, men ingen har ringt....



Mer om igår :D

Uppe med tuppen! Vaknade före väckarn vid halv sex och känner mig fortfarande galet pigg å glad från all adrealin efter kursen igår :D

Lastningen: Zeb är inte lastad på ett tag, och igår skulle han lastas ute vid vägen på parkeringen in i en trång transport bredvid en främmande häst - så jag var lite lätt orolig att han skulle krångla.... Och visst gjorde han det! Backade och gick åt sidorna. Vi testade med linorna osv. Men det som gjorde susen var nog att Camilla stod med en pisk och var STENHÅRD! Så lill-killen min insåg att det nog är bästa att knalla rakt på! Och då han väl bestämt sig gick det så lugnt och fint :) 
På tillbaka vägen så var det bara jag och Camilla som lastade honom. Jag försökte bara att hålla skallen rakriktad på honom vare sig om han backade eller gick frammåt, Camilla coatchade :) Hon stod på sidan och höll ordning på att han inte bröt ut och på att jag gjorde som hon sa *hihi* Tillsist så gick han upp på rampen BAKOM Lukas, luktade honom i rumpan och sen klev han in på "sin" sida. Superduktig!

TACK Camilla! Förhoppningsvis ska vi ta oss iväg på dessa träningar varje eller varannan vecka, och då lär lastningen sitta som ett SMÄCK! DÄRIMOT så måste jag ordna egen chaffis då Johanna ska börja hänga med då hon fixat sadel åt Gulden. Så - NÅN SOM STÄLLER UPP? ;P


Fölis och gamla bekanta :) Träffade en gammal stallkompis som hade sin häst på Torpet samtidigt som mig. det var SÅ roligt att träffas å pratas å kramas lite. Hon är sjuk, men sa sig vara rätt ok just nu :) Och det var riktigt roligt att höra att ridningen går så bra för henne just nu! På Torpet red hon aldrig ut på sin häst, men det gjorde hon nu! Härligt! Sen har en ANNAN gammal stallkompis sina hästar i Gummark nu, och en av dom har fått sitt föl i förra veckan! 1 vecka gammal på torsdag! Det var SÅ SÖTT! ♥ Rätt liten och kallades "Räkan" *hihi* Hon hade ett hundtäcke på sig, passade jättebra! Åsså snusade hon på våra fingrade och sen flemmade hon med lill-mulen, alldeles tandlös! Jag å Alva garvade ihjäl oss :D Haha!


Maja å Anneli:
SÅÅÅ KUUUL att träffa dom - ALLTID!! Känner dock att vi inte hann prata nog mkt, tiden blev för knapp *haha* Men Maja nämnde att hon ville rida Zeb nån dag, det var visst nån på bloggen som undrat varför hon inte red tjockisen längre, haha ♥ Anneli nämnde också att nån på läktaren hade kommenterat att Zeb hade läckert steg ändå ;) Dom kom dit med Brook och red i samma "nybörjargrupp" som jag å Zeb :D Vilket JOBB dom har gjort med Brook tsm med Mimmi! Hon är SÅ läcker! Och banne mig att hon kan HOPPA! Å Maja gör det så bra med henne, superduktiga! Brook ser så mysig ut med Maja, men då jag ska prata med henne stryker hon öronen och blottar tänderna *hihi* ;)


KVÄLLENS HISS!

Erica!!

Tycker att det är så roligt att hon är villig att ta emot sånna som mig å Zeb på sina kurser :)
Trots att vi inte har ambitioner att tävla eller hoppa särskillt högt - så tränar hon och hjälper till och anpassar övningarna lika mkt till oss som till de övriga "seriösa" deltagarna!
Det är storsint och ödmjukt!
TACK!

Och till Anneli -
Som städade skit efter Zeb!
Haha 



KVÄLLENS DISS!

Att jag glömde att byta till en bättre BH...
Har fan MEST "träningsvärk" i taxöronen...
:P



OCH PÅ TAL OM! Känner mig rätt fräsch idag :D Liiite stel och lite muskelvärk i ryggen och vaderna (fast dom värkte redan från galopp-passet i förrgår...) Är fan rätt nöjd! Var helt säker på att jag skulle ligga ledabruten!



TAGGA FILMEN FRÅN MIMMI!! KOM IGEN :)

Hemma igen :)

FÖR DET FÖRSTA! Jag föll INTE av! Jag var dock nära 1 eller 3 ggr... :P


Zeb skötte sig så bra på bortaplan :) Vi var ju där nästan 2 timmar innan vi skulle rida, men jag och Camilla hade så tur att Lukas kunde stå i en ledig box och Zeb kunde låna en utebox/sjukhage :)

På framridningen var han jättefin! Lyssnade bra på både ökningar och förhållningar och kunde ta en vänster galopp :) JAG därimot höll på att krevera :/ Jag MÅSTE verkligen börja rida på banan mer!
Första övningen var 3 galoppbommar sedan sakta av till trav och trava 3 bommar i höger varv.  Gick superbra och han lyssnade bra på förhållningen men behöll bjudningen över bommarna!

Sen blev det 3 små studs, bryt av till trav och trava bommar. Detta var lite svårare - FÖR MIG - såklart. Zeb skötte sig jättebra! Men jag sabbade för honom ngr ggr då jag dels kom in för snävt och dels "hoppade före" honom och då är han så shysst att han hoppar då! Och STORT! Typ rätt in i bommer efter, och jag faller fram på halsen... och visnubblar in över resten... :/ MEN, då det funkade - jag väntade på honom och rätade upp mig - gick det riktigt bra!

Sen blev travbommarna ett litet skutt och vi skulle komma i vänster varv... Jag blev alldeles för inne på att GALOPPERA, så jag sabbade REJÄLT mkt för honom :( Då jag släppte det och lät honom trava/galoppera höger, så gick det riktigt bra och han valde tom vänster sista gången ♥

Sen skulle vi hopppa en 8:a. Komma i höger mot ett hinder, landa och ta en volt i vänster runt mot ett till räcke. Detta blev rejällt svårt för honom! Att komma i höger mot första hindret gick gallant, men sen kämpade han sig runt i förvänd galopp och tappade rejält mot det andra hindret! Erica höjde lite åt Maja å Brook, och jag bestämde mig för att hoppa hinder nr 1 en sista gång och skippa det andra hindret och avsluta där.
Fick till enn bättre galopp på honom mot hindret, han hoppade jättefint, landade i höger och BYTTE till vänster!! Det gick MKT bättre då jag höll mer fart å bättre galopp mot, då höll han riktigt fint tempo efteråt också! Höll igång ett halvt varv, sen gav vi oss *klapp å puss*

Fick bra tips från Erica gällande galoppträningen, och självklart - RÄTA PÅ MIG!
Jag är SÅÅÅÅÅÅ nöjd! :D Och det var SÅ kul att åka iväg ett gäng och umgås med alla :) Och vi ska försöka åka 1 gång/veckan! 

Mimmi filmade, så den kommer då hon fixat å trixat med den... ;)


Finaste bästaste!

Slänga i sig MAT...

...å skynda iväg till stallet.
Är så SJUKT nervös! Har inte ridit för tränare på MINST 15 år :O Och HOPPA dessutom! Med ZEB! 
Men, mest så är jag ändå peppad :) Tänker INTE pressa vare sig honom eller mig om det inte känns bra!

SVAR till Mimmi å Linnéa :)

Padden är stötabsorberande som fördelar tryck. Formar sig efter hästens rygg och återtar sin form efter användning, kan med fördel användas direkt mot hästens rygg. Zeb är i STORT behov av en bättre sadel, men min plånbok är lite tajt just nu. Så tillsdess får vi göra så gott vi kan!

Kommer från Hööks




Bettet har jag klurat på ett tag! Zeb trivs INTE med två-delade bett, det är tydligt då jag testat 2 olika med samma resultat = TUNG häst som icket går att styra! Han går bäst på Liverpool-bettet, men jag tycker att det har liiite för mkt hävstångseffekt! Gillar att det bett jag beställt är ett rakt bett med tugnfrihet och lite mindre hävstångseffekt! Och färger för att matcha tränstet :P

Också från Hööks

!!

  1. Jobba
  2. Hem å ..vila?
  3. Tidig middag
  4. Stallet - packa
  5. Åka på hoppkurs!
:O

2 måsten!

Har faktiskt inget annat val än att beställa!!
:D

Nu finns Quda på blocket :)

LÄS ANNONSEN!



Hoppkurs!

Hjälp! Vad har jag gjort?! Jag å Zeb ska vara med på hoppkurs imorrn för Erica Sjöström o Gummark :/ LÄS MER

Tror ju inte att vi kommer att vara med varje vecka, då våran ambition inte är att tävla direkt ;) Men KUL att testa ngt nytt och få lite inspiration, miljöträning osv, :)



Läskig olycka och galopp galopp!



Vaknade brevid denna lilla gynnare som satt å tvättade skrevet, han e för söt ♥ Låg och drog mig länge innan det blev frukost och iväg till stallet för att möta upp Tessan &Co :)

Då alla hästar, kuskar å ryttare var klara så styrde vi mularna mot Landskärsvägen. Karina red först med Tessan bakom, sedan Nina å Stefan som körde Mackan å sist jag å Zeb. Det var lugnt å fridfullt förutom fågelkvitter och hästarnas hovar som klapprade mot asfalten. Om det inte var för att jag å Zeb måste trava ikapp då och då så skulle jag nog ha somnat ;)

PLÖTSLIGT så stördes friden av att Rekylen snubblade och föll framlänges ner på knä! Tessan flög av på sidan och landade med en smäll i asfalten :O Jag blev så paff så jag fattade inget först! Stefan skyndade fram till dom å hjälpte Tessan upp, hon hade slagit i bäckenet och hade rejält ont! Rekylen hade skrapsår på knäna och stödde dåligt på ena fram, men Tessan försökte gå lite med honom och det såg OK ut. Upp i sadeln igen, tapper som hon är våran "Cowgirl", men valde att rida hem igen. Jag, Nina å Stefan följde med, ville inte bara lämna henne efter den smällen. Karina fortsatte ridturen.



Tillbaka så travade hon Rekylen en bit och då såg allt okej ut så jag, Nina och Stefan fortsatte efter rakbanan. Mackans steg är långa långa, så det blev MYCKET galopp för Zeb! Men han var sitt vanliga "jag" idag och gjorde ett rejält bocksprång! HELA rakbanan galopperade han å bytte självmant galopp ngr ggr :D Mina ben värkte och brände SOM ELD! Sedan fortsatte vi över E4:an mot Burmoran ("Rekylen-rundan" kallad sedan hans lilla "promenad" i höstas;) Lite mer galopp, men ngt lugnare tempo *hihi* Då vi kom in över Hästkroken blev det lite lugnare å Zeb kändes fin och avslappnad.

Tillbaka i stallet blev det avsvampning och sen masserade jag in ryggen med liniment lääänge, samt bogarna + streching ♥ I morrn blir det nog bara lite tömkörning i skritt för att mjuka upp inför tisdag ;)

Sen hem å käka middag, vila å kolla lite hockey innan det blev att åka tillbaka till stallet :) Alva å Elise hade varit på bio och fick nu fara ut med Quda. Tessans småtroll skulle eg ha gjort det, men hon låg nog hemma med smärtstillande vid det laget :P Under tiden så fortsatte jag och Maria med mitt/vårat hemliga lilla "projekt". Fast, det flesta vet ju om det vid det här laget nå jag kommer snart att avslöja mer :)


En ledtråd ;)

Kort kort

Blev en kort runda med Zeb idag, Hästkroken runt. Trist att det finns så lite ridvägar just nu! Red bakom Alva och Elise som körde Ron för första gången :-) Zeb var ngt piggare idag. Och tung! Red på det tvådelade bettet.. Funderar på hoppkurs på tisdag, hoppas på att få låna ett eggbett eller likn då :/ Imorrn blir det en ritt med Tessan, Nina och Alva! Ska bli supernice :-)

Stall trött :-(

Åh, det börjar kännas att jag inte har nån hjälp med stallet och hästarna längre. Skulle behöva en brejk! Älskar verkligen att vara där, så jag blir alltid flera timmar! Vilket resulterar i att allt annat blir lidande och kommer efter :-S Lär bli bättre i sommar ;-)... Hursom så har jag lite tid att "ta igen" från Alva då jag hjälpt till mkt med Quda sista tiden, som jag snart ska ta ut :-) Idag fick Zeb vila som planerat och jag körde Quda en runda. Ellie kom på besök med pappa Fredric! Så hon stannade en stund och åkte med oss :-* Quda var lite mer svullen igen.. och lite halt... Men, jag tänktes köra på planen som jag har nu. Dvs. vila varannandag och ut 30min skritt/lite trav varannandag. Lindade ben och Bot from måndag. Peppar peppar! Rörigt inlägg från mobilen...

Fååångad av en stormvind :O

HerreGUD(!!) vad det stormar ute! Men eftersom det är strååålande sol, så blir man lurad att tro att det är "fint väder"...

Planen idag var att köra ett hårdare pass med Z igen, antingen ridning men ville HELST köra och hade lov att testa travselarna. Rekylens var aaalldeles för kort under magen (P.S Tessan! Jag glömde nog att spänna tillbaka ngr hål på ena sidan... :/...) Men Mackans passade! LYCKA :D

Fast Zebs karriär som travhäst blev kort, då de smala remmarna skär in i fettet på honom så han får skav :( Aja, EN körtur tog vi oss ut på iaf! Blev Landskärsvägen, den enda vägen som går någolunda bra att köra/rida på just nu. Zeb kändes PRECIS som igår! Lite loj och vääääldigt lugn. Fattar ingenting! Trots att det blåste ORDENTLIGT längst ut på skäret så manen på honom stod rätt upp ibland, så märktes det knappt på honom :O Han hade iof bomull i öronen... På hemvägen ansträngde han sig liiite mer, men inte som han brukar.. Hmmm... Jag tror faktiskt att det beror på att det blåst hårda vindar till-och-från i ngr dar nu, kanske tar på krafterna att stå ute dygnet runt i det??? Hursom så får han vila imorrn ♥



Lite tajt!



Perra hade BESTÄMT tänkt hänga med idag! Hoppade upp då jag selat klart *hahaha!*
Han har fått stanna i stallet de senaste gångerna vi farit ut, han vågade nog inte chansa idag ;)
Det är iaf en väldigt trött och nöjd jycke hemma nu ♥



Byte täcke på Zeb å Quda, båda fick ha sina vintertäcken på med hals, då det verkligen kan blåsa isiga vindar :S
Tog in Quda och kollade benet. Kändes lite gruversamt då hon travade lite igår *peppar peppar* Men det var SÅ fint :D Och har varit det i flera dagar nu! Längesen hon var varm, svullen eller gallig! Känns lite hoppfullt, ändå ♥



Vid lunch så la jag in 1 hög under vindskyddet, "tack å bock!" tyckte tanten :)

Blidde ingen ridbanan

Fick höra att den är i uruselt skick just nu. Det värsta med våren - SLASK!!
Men, likabra det då Zeb verkar ha drabbats av "vårtrötthet" :)

Han har fått ta det lugnt sen passet i söndags. Följde med som hand-häst bakom Quda i måndags och vila igår, så jag trodde han skulle vara taggad idag då det dessutom blåser som F-N! Hängde med bakom Tessan som körde Rekylen och Zeb var sååå lugn! Inte "slö" direkt, men väldigt lugn *hihi* Krävde inte så mkt utan lät honom bara hänga med. Men han gjorde jättefina ökningar i traven så man riktigt kunde känna hur han lände på steget och sträckte på sig! Min fina pojke ♥





Dessförinnan, vid tre-tiden, så följde jag med tjejerna ut med Lady å Quda som jag lovat :D
Jag å Elise körde Lady. Skötte sig riktigt bra på gången och stod och sov medans det flätades och sattes rosetter. Men hon tyckte inte om glanssprayen idag och tjorvade en del. Den känslan verkade ha hängt med ut sen då hon var nååågot svårare idag! Backade och stegrade ibland, men mest var hon jätteduktig! Hon ville helt klart gå först och skötte sig bättre då än då vi körde bakom Quda. Körde upp till pumphuset och tillbaka och travade efter rakan. En riktig liten racer-ponny som jag tror skulle kunna bli nått på ponnytrav-banan :D

Det var iaf riktigt roligt och jag har lovat att hjälpa till med Lady lite oftare :)

Quda såg riktigt fin ut idag!! Blir vila imorrn och 30 min skritt med lite trav på fredag igen ♥









Mobilbloggar från sängen :-)

Härligt att se att bloggen börjat få liv igen och att läsare börjat hitta tillbaka :-) Hade kvällen igår och hästarna fick komma hö lite senare, ca 22.15. Det var så skönt ute då jag slutat jobbet, och spännande på hockeyn ;-) Dessvärre kom det lite snöfall :/ Åh vad jag är less snön!! Men idag skiner solen igen och jag har inte bråttom att stiga upp :-P Ska slöa nån timme till innan det bär av mot stallet! Ska upp på banan med Zeb igen! Och tänkte hjälpa tjejerna att köra Lady igen :-) Kram kram

Photofix by Picnic

Har lekt lite med olika effekter på min favvobild från i söndags. Orginalet blev lite "dimmigt". Vilken gillar ni bäst? :)


Orginal



Photofix 1


Photofix 2



Photofix 3



Photofix 4




Photofix 5





Photofix 6

SVAR PÅ KOMMENTAR:

Team Norrlandsryttarna | Jessica & Linn om Ponny Lady :):
Går inte det att opera? Har hört om en stor häst som hade det, men dom opererade och nu är den ute på tävlingsbanorna igen och hoppar..
IP: 80.88.102.104




Svar: Förr var det vanligt att man opererade patellaupphakning men idag är det det sista alternativet pga att det är vanligt med komplikationer efter operationen. Att bygga muskler runt knäleden och att mjuka upp genom att backa hästen ofta och mkt är Nr 1! :)
22 Mars, 18:10

Status Quo!

Idag så longerade jag Quda för första gången sedan i höstas (minst). Hon har varit SÅ fn i benet och skrittat med kanonbra steg i över en vecka nu :D From torsdag så ska hon börjas travas lite lätt varannandag, och jag ville bara kolla av henne lite :)

Började med att promma henne ett varv rnt gården, för att sen ta henne på en volt i höger. Onda benet är vänster fram... Hon rörde sig riktigt bra, i BÅDE skritt och trav! Slänge lite med huvet och busade tom *hihi* Förutom då jag skulle filma såklart ;)


SE FILM!!


I vänster varv var hon först ovillig att övht gå :O Försökte vända in mot mig hela tiden. Men jag tror mer det berodde på att hon inte blivit longerad så mkt, för då jag väl visade vägen tydligt var det inga problem :)
I skritten rörde hon sig lika bra som i förra varvet. Men i trav visade hon en liten nickning på huvudet...


SE FILM!!


Men allt som allt är jag nöjd! Det går åt rätt håll :D Efteråt blev det liniment å lindor på som vanligt! Vet. kommer nog troligast på måndag för en återkontroll!

BILDBOMB från i söndags :)

Foto: A Jonsson!







Koko?
Hihi... ♥










Åsså nalta FAIL bilder :P





Alvas kommentar på denna bild:
"Men mamma!?"

Haha




Sötisen ♥

Ponny Lady :)

Åh va stor hon har blivit, lilla donnan! Hjälpte ju till att tömköra henne i förrgår, och det gick verkligen jättebra! Hittills så är hon van vid sele, träns och bett samt att hon är satt för vagn med ledare. Men nu håller det på att vara dags att börja köra på riktigt :D

Började som sagt med att tömköra och det gick över förväntan! Jag trodde att hon skulle snurra och tjaffsa mer, men hon lydde så fint och både stannade, backade och travade på komando så jag sa att vi måste testa för vagn!

Sagt och gjort så tog vi henne på en liten tur igår :) Och det gick precis likabra! Det enda som hon tyckte var svårt/krångligt var att vända och svänga med vagnen, för då har hon ju alltid haft nån före som visat. Men med lite tålamod så gick det också vägen :)

Jag ville testa vårat körträns på henne. Ett svart med skygglappar som jag köpte till Lukas *snyft* Han skyggade bara ÄNNU mer med skygglappar, antagligen för att han ser lite halvdåligt. Men jag tänkte att på Lady som kan hoppa till ibland, äre nog inte så dumt! Och hon verkade trivas riktigt bra i det ♥




Dessvärre så lider Lady av sk "Patellaupphakning". Det är inget farligt men det ser och känns säkert, obehagligt!
Det som gäller i första hand är att bygga muskler! Så nu blir det åka av *hihi*


Passet igår på banan!



Övningen, som Johanna hittat på :)

Ljusgrått är ridvägarna.
Gröna streck travbommar.
Blå streck galoppbommar, eventuellt att man lägger upp mittersta på låg sockerbit så det blir galoppbom - skutt - galoppbom.
Röda cirklar är koner som man kan sätta ut om man vill, så man får lite hjälp med vägen, vilket jag kan behöva ibland (A) haha
Svarta krysset längst upp är för att jag tänkte man kunde göra tempoväxling, antingen sakta av till skritt för att sen komma fram i trav igen över bommarna eller att man gör en halt innan man kommer fram i trav igen.



Alva och Ron


Jag är bara SÅ glad och STOLT över min lilla tjej! Hon har gått från shettis, till ponny och nu häst på ca ett år!

Hon jobbade Ron jätteduktigt igår, med hjälp från Emma. Han hade ett kraftigt sug mot bommarna, och då la hon en volt tills han taggade ner. Hon var supernoga med halten vid krysset också, allt för att Ron skulle lyssna på hennes förhållningar bättre. Tillslut kunde hon tom börja driva på honom lite och testade även galoppbommarna :)

FILM
&
FILM

Sen tyckte Alva såklart att Ron skulle ha RÅÅÅSA på sig :D Hon matchade tom med tröjan *hihi*






 

 

 

Jag och Zeb

 

Jag blev lite "less" på honom för då vi kom till banan så "dog han av" totalt! Från att ha varit taggad å pigg på vägen dit till att bara bli lat *mutter* (Och nej, han var inte trött av ritten dit...) Så jag red fram honom rätt HÅRT! Gav honom ingen chans att slarva eller söla! Och han blev superfin :D Jobbade jättefint över bommarna och höll en jättetrevlig trav med fint tempo.
Galoppen därimot *mutter* Börjar bli SÅ EVIGT LESS på detta slarvade med vänster galopp!! Rider man ute och han själv får falla i galopp väljer han till 95% ALLTID vänster! Men om man BER om vänster så går det inte *suck* Då är det bara höger som gäller! Jag tog honom på en volt och gav mig ATTAN på att han skulle galoppera vänster. Fattade han fel dvs. förvänd höger galopp, så drev jag på honom som besatt! Bröt av och försökte fatta vänster. Han hajade det litegrann och insåg att det nog är enklast med vänster i vänster varv. Dock så började han slängtrava då jag berömde honom *MORR!!*

Efter detta så var han sååååå trött :) Fina fia bubben min ♥ Bilder kommer då Maja skickat dom :)




Igår :)

Solen sken på oss i Bureå och allt kändes verkligen bara toppen :)
Jag, Nina, Moa & Stefan for iväg till stallet och när vi kom fram var nästan hela styrkan där + Anneli, Maja & Brook. Kul att träffa dom igen de är verkligen saknade i stallet.

När hela den ligan gjort iordning sina hästar för ridtur till ridbanan och markarbete plockade vi in Recke och Mackan för uppborstning och selning. När vi var klara styrde vi färden mot Landskär den vägen är bara helt underbar :) Vi tog det hela i skritt och bara njöt av vädret och hästarna. Då vi måste köra efter Burviksvägen en bit för att ta oss in på rätt väg fick vi höra det underbara vårljudet av hovar som klapprar mot den bara asfalten.

När vi kom tillbaka till våra trakter igen ville Stefan att vi skulle låta hästarna springa en sväng så vi tog rakbanan och lunkade på upp till pumphuset tror att hästarna hade det minst lika roligt som vi andra :)))

bild
Mackan görs iordning :)
bild
Moa visar Palle Rekylen :)

Hoppas våren håller i sig så vi får njuta av massor av sånna här dagar till.

Ha en toppen dag :)

12 underbara timmar i stallet idag :)

Känns helt SJUKT att det blev så *hahahaha!!* Både jag, Perra (och förmodligen Zeb också) är HELT knäckta!

  • Morgon jour
  • Hälsade på hos Maria å Micke (som äger stallet och bor på gården)
  • Smed lite planer med dom om en grej...Heheee... Berättar såsmåningom...
  • Hjälpte till med att köra lilla Lady "på riktigt" för första gången :D
  • Lunch
  • Mys i stallet. Alva pysslade på med Ron och hans rosa outfit inför markarbete på Torpet 14.00
  • Mötte upp Maja å Anneli med Brook på gården - LYCKA att få träffa å umgås med dom igen
  • Red iväg mot Torpet
  • Markarbete tsm med Alva å Ron, Maja å Brook och Johanna å Gulden. Körde bara bommar idag, mkt bommar! Och galopptränade. Zeb var SÅ TRÖTT! ♥
  • Tillbaka i stallet ca 16.00
  • Pyssel å mys, häst-tvätt och massage. Middag ca 17.00
  • Jag, Anneli å Maja slappade lite tills det blev dags för årsmöte på Torpet för Bureå Hästklubb 18.00!
  • Ca 19.00-19.30 tillbaka i stallet
  • Göra klart höpåsarna, som jag missat :O. Röja undan lite i stallet. Lasta Brook
  • 20.00 - Hemma

Berättar mer imorrn. Å bilder :)

Zzzzzz..........

ÄNTLIGEN får ni svaret!!!

ÄNTLIGEN!
ska ni få svaret på min lilla gissningslek!

Alla som gissade på att varje gång jag är i stallet så:

kissade Quda i stallgången,

Quda pruuuttade

..eller..
Quda Surade
Hade RÄTT svar på denna lilla gissningslek!!

S T O R T  T A C K  T I L L  A L L A  B R A  G I S S N I N G A R  J A G  H A R  F Å T T ! ! !


Quda tackar oxå! ;)

ÅHh vad jag älskar min fina, sura,pruttiga lilla kiss-Quda! <3
//Kluriga Alviis!

Dagen idag! I bilder :)

Folk fulla stallet i dag, så härligt :D

Tömkört Zeb - Jätteduktig! Hjälp Elise att tömköra ponnyLady - Jag blev imponerad! Blivit biten av en hund i läppen - OGILLA! Följ med Tessan å Recke på skrittartur med min rockard - Inga problem :) Alva å brudarna har skrittat Quda först å sen en tur med Ron ♥








Snygg???









Yeye!!


Galoppintervallat!

Igår så galoppintervallade jag å Alva tsm med Ron å Zeb :) 4 intervaller ca 700 m i en svagt sluttande backe!

Zeb tyckte det var ASKUL och laddade jäääärnet! Jag försökte att hålla honom i en arbetsgalopp, men då kom Ron å Alva så långt i förväg *hihi* Alva hade liiite sjåit och tyckte det var lite läskigt att det gick fort å att Ron blev taggad - men hon klarade det galant!

Då vi travade av dom så jobbade Zeb jättebra! Riktigt bra tempo, lätt i handen och trampade på helt suveränt! Blev f*n sugen på att rida ett pass på banan :D Fast då måste han stå typ 2 dagar innan och käka lite havre! Han "dör" lätt av om han tycker att det blir tråkigt ;)

Fast imorrn äre markarbete på banan! Det tycker han e kul ♥ Idag blire bara lite tömkörning för att mjuka upp honom.

Quda körde jag igår också. Mötte upp Alva å gänget vid huset, åsså fick hon å Ellie åka med tillbaka! Hon var SÅ söt! Och SPRANG från bilen mot rockarden å hojtade "Åka hätt å vang! Åka hätt å vang!" ♥



Och efteråt ska såklart Qudas borstas :)
Ellie var så jätteduktig!

Älskade unge


Mysdag!

Tog det väldigt lugnt i stallet idag. Solen sken med det blåste och var kallt *hua*


Fixade med höet å fyllde vatten i lugn å ro. Zeb vill gärna vara med överallt :)

NH-ade lite med Zeb. Han är så himla klok och samarbetsvillig!
Testade en ny grej idag, låt oss kalla det "klockan" - Övningen gick ut på att vi skulle stå mittemot varann med lite grimskaft emellan. Jag förflyttade mig åt sidan och då skulle Zeb, genom att gå i sidled, följa med så att vi hela tiden var mittemot varann - SVÅRT att förklara *haha* Han försökte att gå mot mig, men då korrigerade jag honom och snabbt hajade han vad vi höll på med :)
Testade även att flytta framdel och bakdel å sidan, och som vanligt så är bakdelen inga problem. Men framdelen betydligt svårare! Han antingen backar eller går frammåt, så man får ta små små steg i taget. (Ja Anneli, från båååååda sidorna ;)

Höll inte på så länge pga av den kalla blåsten och brist på inspiration! Jag har GRYMT lätt för att träna hundar, men då det kommer till hästarna så känner jag mig totalt clueless! Skulle vilja gå fler kurser! Men tillsdess så ska jag försöka ta mig meeeer tid att hålla på med det :)


Senare tog jag Quda på en skrittrunda med vagnen! Har inte kört henne på ett tag och hon kändes jättefin :D PIGG naaanting och ville inte ALLS bara skritta! Svängde förbi Mona å surrade, och var tvungen att kliva ur vagnen då Quda VÄGRADE att stå still! Och inte så att hon bråkade eller skrapade med hoven och höll på att stressa - nä, hon piaffade på stället :O *tramp tramp tramp* med krökt nacke ♥ Måste försöka filma det nångång!

En vecka till ska hon skrittas 30 min. sen blir det skritt 30 min med lite trav varannandag i en vecka och sen backar vi och bara skrittar en vecka. Vi ska ta det försiktigt efter denna sista behandling...♥





Ang våran ponnytant Quda ♥

Söker någon liten tjej med hästvana föräldrar som skulle vilja hålla på med henne ngr dagar i veckan med allt vad det innebär - pyssel, skötsel och motion. Som ryttare bör man vara nybörjare, då det är mest skritt å lite trav som gäller!

Alt låna ut henne som sällskap åt någon, men det känns mer som "Plan B".
Testar att lägga ut en krok till att börja med, för att se om nån nappar :)

bild


Stallet idag :)

For dit med Alva, som skulle rida Ron åt Emma.
Då vi kom fram var Emma å Bitte i full färd med att mocka ur lösdriften och fylla på med halm, så det var bara att kavla upp ärmarna å hugga i! Halmbalen har typ legat på sidan hela vintern och frusit fast + att vi bara tagit ur en sida hela tiden, så den är INTE lätt att få loss ur *mutter* Man får kämpa typ 15 min/kärra! Då är det skönt att vi är ngr stycken :)

Under tiden tog Alva å sin kompis in Ron å Quda, kompisen skulle rida Quda. En söt liten tjeja som inte kan så mkt, men som hängt med Alva i stallet halva vintern och lärt sig massor :) Sen for vi ut å skrittade en runda med dom, jag å Zeb. Det blåååste bitvis ordentligt, så han fick ha bomull idag ;)

Då tjejerna skrittat klart, så red jag Zeb en vända till. Travade ngr öppnor efter plogkanten, superduktig! Ökad trav och flyttade lite för skänkeln. Skrittade en stund på gården och överböjde honom lite på volt och flyttade lite på framdel å bakdel. Han var ngt seg, men lyssnade jättefint ♥ Efteråt masserade jag ryggen med liniment. Som vanligt så reagerade hans vänstra sida och blev en liten bulle...

Resten av veckan ska rygge få vila. Blir tömkörning och lite NH :) Lokselen som jag lånat av Karina är inlämnad på rep! Måste fixa mig en egen :'( På söndag blir det markarbete/hoppning igen - TJOHO!!


Kommer ni håg...

...då jag skrev om att jag blev lurad på Tradera?

Jag bestämde mig för att vänta och se om det skulle dyka upp, sen anmälde jag det på Tradera och glömde bort det... Tills Tradera ringde mig i måndagskväll för att fråga om jag sett till nått paket. Sen fick jag numret till säljaren. Försökt att ringa utan att få svar.

MEN så smsade hon mig, och undrade vad jag ville som var så viktigt? Fortfarande lika otrevlig!
Jag svarade att det gällde mina pengar för mitt paket som uteblivit, och att jag undrade om hon ville göra upp genom att betala tillbaka - innan jag polisanmälde. Hon svarade att det VAR skickat och skyllde ÄN en gång på Postens hantering (det håller inte), att jag GÄRNA fick polisanmäla och att det var konstigt att jag hörde av mig en månad senare osv.

Så, jag polisanmälde! Då anmälan var gjord, så gav hon sig och erbjöd sig att betala tillbaka. Men då svarade jag att gjort en polisanmälan och att jag skulle fundera på saken... Det handlar ju faktiskt om principen! Hon malde på om att hon inte ville bråka osv.

To little to late?

Och där står vi nu.
Nått täcke lär jag inte få, vilket SUGER! Pengarna tillbaka känns helt ärligt som att då skulle hon komma för lindrigt undan! Nä, det ska fan KÄNNAS då man försöker blåsa mig! >:] Heheee...

Just ja!

Efter stallet for vi förbi Hästkroken och hämtade lite saker hos Lukas... :'(
Har tänkt hämta sakerna jättelänge, men aldrig kommit mig för att ta tag i det!

Det var inte så mkt grejer, ett litet ponnyregn-täcke, Alvas lilla rosa ryktlåda, en hundbädd m.m. Åsså tränset. Ett HG träns som jag å Maria fyndade på Kusen&Co för typ 100 år sen? Iaf ett väldigt fint träns! Mörkbrunt men det såg väldigt skitigt ut så det blir att rengöra :S




Resten av sakerna blir att spara till hästloppisen på Torpet i april. Om inte dom vi ha det till lilla Lady :)

Jag gick som på autopilot då vi var där... Tog det jag skulle, blev osäker på ett schabrak, men lämnade kvar det. Inte så viktigt. Såg aldrig ut mot hagen. Ville inte se honom... Ångrar mig litegrann nu, men tror inte att jag hade klarat av det utan att bryta ihop :'(




Z & R





Blev en riktig långkörare i stallet idag :D Från ca 8.00 - 13.30! Är SÅ glad i hjärtat å lugn i själen efter det ♥

Pga min onda rygg som uppkommit efter helgen, så velade jag massor om jag skulle rida Zeb eller bara tömköra :/ Men tog iaf in honom och myste en lång stund. Borstade upp honom REJÄLT, dvs INTE bara med piggborsten som den senaste tiden, utan gav hoom en rejäl rykt och glans-sprayade så han blev mjuk å len och jättepluffig man och svans *hihi* Småpratade och gossade med huvudet mot hans huvud, han är verkligen go' då!

Sen bestämde jag mig för en liten ridtur iaf! Tog på det nya tränset fast med de tvådelade bettet utan fasta bettringar. Tvekade om sadeln en stund, men tog på den för säkerhets skull... :/ Perra följde med som sällskap. Roffe är i Piteå just nu och det ÄR skillnad på att ha Perra ensam - mkt lugnare.

Red samma väg som jag å brudarna red sist, fast denna gång hoppade jag å Zeb över trädet! Det hade sjunkit en bit ner i snön och var inte alls lika högt, kanske 50 cm? Sen hade jag tänkt fortsätta uppför berget, men där blev underlaget mkt sämre så jag vände om. Och hoppade en gång till :) Och i landningen kände jag bara hur Zeb la in högsta växeln, och med det bettet blir han ngt tyngre PLUS att jag var fruktansvärt kissnödig :O , så det var bara att hänga med och låta honom löpa tills han blev lite tröttare! Han bytte galopp till höger å vänster (hihi?) och höll tempot en bra bit faktiskt. Jag är liiite förvånad att han orkade, så tillslut började jag försöka bromsa in honom och tillslut så gav han sig :) DUKTIGA Perra löpte före oss hela tiden och höll samma tempo *hihi*
Förutom den "lilla" galoppen så skrittade vi mest och njöt av solen :) Han lyckades tom hålla en riktigt vägvinnande skritt med långa steg, blev så nöjd!

Väl tillbaka så blev det mat å mys i stretching med morötter. Kom på att det har börjat göra skillnad på hans rygg, för han "puttar" inte alls över sadeln och tyngden nånting nu :D

Skulle nån vilja se en filmsnutt då vi stretchar??

Då Zeb fått komma ut i hagen igen så tog jag in Rekylen. Jag erbjöd mig att ta honom åt Tessan idag då hon hjälpt till så mkt i helgen med mina ♥

Selade på speedcarden och tog Landskärsvägen med honom. Perra fick stanna hemma i stallet då Recke är liiite snabbare än Zeb + att han viftar med bakbenen åt vovvarna ;)

Det var SÅ kul att köra travhäst igen! Skrittade fram honom ordentligt ca 20-30 min och försökte hålla trav resten av vägen. Han var riktigt fin och det kändes att det var en "Guldkalv" man satt bakom ;) Jag lät honom löpa uppför en backe både på dit å hemvägen å FI FAAAN vad snabbt det går!! Riktigt läskigt så jag gör nog inte om det ;P Sen blev han ju såklart lite jobbigare efter det. Pullade mkt med bettet och blev lite "stapplig" i traven. Men sista biten innan avskritt så blev han fin igen :)

Tessan har gjort ett bra jobbmed honom, han lyssnar riktigt bra och blir inte tung fast han ligger på, och är inte svårt att hålla.

Tillbaka i stallet blev det avsvampning å täcke på, för han var genomsvettig! Jag gissar att det beror mest på biten hem då han bråkade om vilken fart vi skulle hålla ;)


Sjunker som en sten...

...gör statistiken då vi skriver dåligt. Ska försöka skärpa till oss :)

Överlevde...

...jobbar-helgen, med nöd å näppe ;) Saknar stallet å ponnysarna NÅTT SÅ FASLIGT!
Hade först tänkt hänga med Emma då hon skulle göra kvällen, men orkade inte :/ Efter 11+11 timmar på jobbet ville jag bara HEM!

Imorrnbitti blire MER jobb, sen stan med Alva å gänget å SEN ska jag ut med Zeb :) Blir en riktig mystur, utan ngr direkta krav. En LÅNG sådan också :D





Saknar verkligen att rida barbacka :'(


Nu blire snabbdusch, spikmatta och SOVA!


SVAR på¨TINAS kommentar:

Tina om Pust!!:
Hej jag kom bara att tänka på quda och hennes ben.
Har ni vart och tagit en röntgen på det för det kan ju vara en lös benbit??? mvh Tina




SVAR:

Nej, vi har inte röntgat och kommer inte att göra det heller.
Pga hennes ålder så blir det inte att göra någon större hältutredning.
Vetten har känt att hon är lite förtjockad vid kotsenskidan och hon har gallor som kommer och går.
Hon är behandlad 3 ggr. I september med kortison, sen i februari med kortison 1:a gången och kortison+tuppkam 2:a gången.
Vi hoppas på att kunna hålla henne haltfri och användas som promenad-tant till de mindre barnen i stallet :)

Nångång nästa vecka kommer vetten igen för att kolla henne - vi håller tummarna!!

:)



Helgen!

Min helg kommer att spenderas på jobbet, söck! 9-20 lördag och söndag - så nått stall hinns inte med :/ 
Men Anneli å Tessan skulle köra Zeb åt mig idag, och promma Quda och imorrn får dom stå och Tessan skulle fixa med hö, kolla vatten osv. - TACK BRUDAR!
Efter jobbet ikväll blir det kanske en skräckfilm hemma hos Tessan, men vi får se om jag orkar :)



Igår var det "snöoväder" på fm. Kommit ca 1 deci blöt å klibbig kramsnö och man blev blöt å svettig av att trampa runt i det :/ Hästarna var såklart genomblöta å det hängde istappar under Zebs mage :O
Körde honom iaf en vända efter rakbanan. Han var rätt slö å seg, men fick dra däcket en kortare bit och han var så duktig :) Allas våran "stalledräng" Stefan åkte med och fick provköra, blir nog en kust av honom!
Tessan å barnen tog som-sagt hand om Quda å red henne en liten bit, mys-tant!

Massage & laserbehandling.

Nu har jag fått skämma bort min go gubbe med lite massage och laserbehandling av Maria från stall Tilly. Oj så skönt han tyckte vissa moment var :) Han var dock öm på höger sida fram och hon visade lite olika tips och trix så det ska nog fixa sig till det bättre. Väldigt intressant och lärorikt och toppen sätt att ge tillbaka lite till Rekylen med tanke på allt han ger mig. Jag är mycket nöjd och tror att Rekylen är minst lika nöjd :)

Ha en toppen helg :)

Härlig dag :)

Idag har syrran ridit Rekylen, hon och Antonia for till ridbanan och jobbade på bra där så han var jättenöjd. Är så skönt att ha någon som kan rida till honom i dressyr så han får lära sig lite nya saker då jag själv oftast kör och när jag rider blir det ju bara skogsmysarturer.

Det märks att min kära syster hållit sig mest till SRK då hon är van att få det mesta serverat och det bara är själva ridningen hon är ute efter. Så idag körde jag lite med henne hon fick minsann borsta upp Rekylen ordentligt efter ridningen + sopa stallgången, hehe... För mig är det viktigaste umgänget med hästen varken ridning eller körning klår en mysarstund med go gubben. Att vara ute och promenera sida vid sida ger också så himla mycket både för mig och honom, vi lär känna varandra på ett helt annat sätt och jag lär mig att hantera honom från marken lika bra som från ryggen eller vagnen. Den biten missar ridskolebrudarna rätt ordentligt det är bara ridningen som lockar tyvärr. Däremot är hon duktig och jag tror att om hon bara tar sig lite mera tid till själva "umgänget" så hajar hon även den biten :)

Vad gjorde då jag och barnen under tiden? Jo, vi tränsade på Quda och så fick dom hoppa upp barbacka (en filt hade hon på sig) och rida samtidigt. Mitt under ridturen utbrister Smilla: "Nu är vi precis som Pippi Långstrump!"

bild

Ha en toppendag :)

haha?

http://www.youtube.com/watch?v=4EoEZuDfAus&feature=related

vet inte hur man lägger ut filmer :p

Quda

Testar att blogga med mobilen idag :-) Solen skiner och jag sitter på jobbet, suck! Men men, klirr i kassan! Tjejerna tog stallet idag med! Ida red Zeb och Alva red Quda, som ska börja skrittas 30min/dag i 2 veckor from idag! Det går rätt bra med henne, peppar peppar!! Lite gallor, men så länge hon inte är halt så tycker jag att tanten kan få ha det ;-) Visst håller ni tummarna med oss!? Kram kram

:(

Bureå drabbades av snöoväder mot kvällen - SÅ TRIST!! Så det blir ingen kvällstur, bara att klä på hästarna å mata dom å hem igen! Tjejerna ska baka en kladdkaka, så vi får trösta oss med det :D

Sovmorron :)

Eller typ ;) Alva och Ida tog morgonen idag, så jag kröp ner under täcket efter jobbet och sov i flera timmar, skööönt!

Dom skrittade Q å Z en kort sväng, men ikväll ska vi tillbaka och köra Zeb medans Alva rider Ron åsså har vi kvällsjouren sen. Hej hej!


Blandade PIX! Från igår å ida'!























Uteritt, bilder å videoblogg!

Blidde en uteritt idag! Vi skulle rida bort efter skjutbanan, men ett träd hade fallit över vägen och vi kände inte för att hoppa ;) Var lite tungt före dessutom! Så vi vände om!

Blev en rätt lugn tur, mkt skritt. Vi hade med oss vovvarna och Recke tyckte INTE om dom och det viftades med bakhovar hit å dit ;) Och Ron var lite speedad så Alva fick jobba lite mer med honom, men det gick ändå bra! Hon hade tagit på honom den limegröna outfitten *hihi* Dock var luvan för liten :P

Efter ridningen selade brudarna på tant_Quda å körde en runda i skritt - ÅH så glad hon hade varit! Tyckte det var jättekul :D

Film från idag
- KLICKA HÄR!
Irriterande att jag inte kan bädda in filmerna *morr*



Lite bilder:



"Up up and AWAY!"











"Perra å Roffe stannar HÄR!"


Bye!

"å HEJ vad det går!!"

Tolkning stod som sagt på Agendan idag :D Och Zeb var LADDAD!

Ida å Alva åkte bakom på en madrass, å herregud vilket kaos! Fick stanna mest hela tiden och dom hade problem var dom skulle stoppa sina fötter å ben och ont i armarna och det byttes platser hit å dit - men mest en massa fnitter ;) Dessvärre är det ju inte ultimat tolkföre nu med hård snö och is :/ Så jag förstår att det nog inte var så "bekvämt".... Vid ett tillfälle i trav vände jag mig om och såg Alvas ansikte förvridet av ansträngning å skrattade så jag nästan föll av!

Då det var dags att vända hemmåt ville Alva ta en kiss-pause, så jag kopplade loss Zeb å red vidare en bit. Då jag vände om så fullkomligt EXPLODERADE han! :O Galopperade så tårarna rann på mig! ASKUL!! :D Efter det betedde han sig som en hingst, å dansade i sidled och då vi skulle stå stilla för tolk-fröknarnas skull så stampade å krafsade han HÖGT och bestämt med hovarna! Jag bara skrattade åt hans allvar, så söt ♥


Vi tog oss tillslut hem iaf, och Zeb var genomsvettig! Mest pga att han eldade upp sig så mkt gissar jag :) Men han skulle iaf svampas av. Jag bestämde mig för att ställa honom i linorna med rumpan utåt för att slippa så mkt vattenplask i stallgången - BIG MISTAKE!! Då jag går för att hämta varmvatten så kliar ASET sönder stalldörren med sin mega-röv!!! Det övre gångjärnet är nästan helt löst! :O Men Micke aka "Vaktis" trodde det skulle gå att ta lös och slå till och sätta dit igen, så det blir nog att fara tillbaka senare å hjälpa till!
Sånna här gånger är Zeb inte poppis vill jag lova.... *mutter*



INTE OK!!


Oskyldig??

Megabildbomb :)

Här kommer massor av bilder från igår :)

bild

bild

bild

bild

bild

bild

bild

bild

Foton: Moa Strömberg.

Som ni ser hade vi en riktigt härlig dag igår :)


Skön dag :)

Blev uteritt idag :) Alva på Ron, Ida lånade Recke och ja' å Zeb såklart ♥ Vi for Landskärs-vägen, den är SÅ mysig! Och lagom lång. Blev rätt lugnt då Ron inte är fullt igångsatt än :) Men Zeb fick ändå jobba på ordentligt, då varmbloden har liiiite längre steg än honom... ;)

Jobbade mkt på öppnor och slutor i skritten. Slutorna är jättesvåra :O Måste öva mer från marken... Men annars kändes han riktigt bra i båda sidorna, så "gymnastiken" börjar ge reslutat! Lossade även på svanskappan, efter ett tips från Ida - som gått nån kurs eller vad det var... Iaf, svanskappan ska helst fästas fram på sadeln och löpa under/igenom den, för att förhindra att den "drar" i ryggen då hästen ska jobba med den!n Har aldrig tänkt på drt, men det verkar ju onekligen logiskt! Men jag testade bara att lossa lite på den, och vilken skillnad!!

På hemvägen blev Herr Z ZUUUPER taggad! Så jag la in ngr galopp-skolor a la AR, och HJÄLP så fint han skötte sig :D Riktigt höga frambenslyft OCH i vänster! :O Han hade allmänt lättare för vänstergalopp idag, jag fattade ingenting! Trodde först att jag snurrat till det och att det var höger han eg har svårt för... iaf idag. Knas!? Men jag gissar att det också är en positiv effekt från "gympan" :) TACK Anna Dahlberg! Sen längde han riktigt fint i traven också. Varmblods-pojkarna har ju som sagt längre steg, men ha kunde hålla riktigt jämna steg utan att falla i galopp hela tiden - JAG ÄR SÅ NÖJD

Tjejerna var också duktiga med sina :) Alva håller ju på att lära sig att rida Ron, och hon kan tycka att det är lite svårt. Men idag såg det riktigt fint ut :) Ida är van att rida de flesta hästar, efter deras långa hästletar månader ;), och hon lyckades riktigt bra med Recke :)

Lite bilder!

 

 

 

Tant-Quda lånade Tessan idag, å hennes småttingar red på henne :) Dom var SÅ fina! Och rosa ;) SÅ JAG HOPPAS ATT HON KOMMER ATT BERÄTTA OM DET!!!! ;)♥

 

Dagen avslutades med korvgrillning med nästan hela Hällagården, utanför stallet :) SÅ mysigt! Imorrn blire tolkning med Zeb, håll i er!

The ÄND!



Glöm inte bort min gissningslek!

FORTSÄTT GISSA PÅ MIN GISSNINGSLEK PÅ

http://stallbrudarnas.blogg.se/2011/march/gissa-vad.html

OM VAD SOM ALLTID HÄNDER I STALLET!

JAG KOMMER SNART SÄGA SVARET SÅ GISSA PÅ!

BLIR JU MYCKET ROLIGARE DÅ!

VILLE BARA SÄGA TACK TILL ALLA BRA GISSNINGAR SOM JAG HAR FÅTT!

SNART KOMMER SVARET!
VÄNTA BARA!


Ellie vill oxå att ni ska gissa!
(lite ohästrelaterat men!)

//"Kluriga Alva"

Äh, ji lägg bah in massa biildrr

typ inte snygg?
mums..
stallkatt :)
puss
ge mig godis!
snälla?
aaah gott
:D
mera!
öh?<3
men ge hit godis då!!!!
Nu ska vi  gå å käka på grillen!
// Ida & Alva

Dålig uppdatering :/

Inge stall för min del igår å idag :/ Bara jobb, jobb å jobb! Maja å Annale tog honom igår, och idag ska Alva å Ida ut på en skritt-runda på Zeb å Quda! Med lite tur uppdaterar dom senare... ;)
Jag jobbar som-sagt 13-20. Men imorrn hade jag tänkt en längre runda! Antingen att I å A tolkar bakom Zeb, eller att dom lånar Recke å Ron åsså rider vi lite tsm :D Vi får la se :)


Minnen!


Pust!!

Vaknade 05.00 igen, som sist jag hade morgon jour :/ Då jag vid 06.00 fortfarande låg å snurrade i täcket så bestämde jag mig för att det var likabra att stiga upp! Ville inte somna om just innan väckarn började tjuta och bli vaaansinnigt trött istället :( Så det blev en lugn och långdragen frukost innan jag knallade till Hällan :)

Det blååååååser inte lite idag, så jag bestämde mig för att Zeb fick stå ;) Då jag började ge hö blev det fullt ös i hagen :O Bla är det lite röriga vid utfodring nu sen Ron kom, han å Zeb tjaffsar lite ;) Åsså var dom klart påverkade av blåsten!  Och Quda som inte vill vara ikläm kutade runt runt å bockade å gjorde luft-pruttar :)




Tok-tant!

Hon ska ju enligt vettens ord börjas skrittas 15 min/dag nu, men jag bestämde att hon nog rörde sig nog idag ;)

Tillslut fick dom ro att börja äta igen (till Zebs stora glädje ;) Men då började det rasa från taket på vindskyddet! Det kom lite lite pö om pö, men det knakade å brakade i plåten, riktigt obehagligt :/ Jag såg rätt snabbt hur det skulle sluta, så jag började ringa efter förstärkning dvs Bitte, Emma, Tessan å Stefan :D Medans jag inväntade dom tog jag in hästarna. Zeb var så intresserad av snön så jag vågade inte lita på att han skulle stanna kvar där då tråden tillslut var helt begravd!




Buse!! Gå därifrån!!
Han var alltså in under vindskyddet en gång också :O
Och försökte även klättra lite på snön!













Det gick rätt fort och bra att skotta, men TUGNT var det :S Och det blidde bara gångar in under. Vi hade en tanke på att ringa efter traktor, men hagstolparna skulle ju ha varit ivägen ändå så :/ Säger bara - Tacka vet jag vänner som hjälper till :D ♥


Resten av dagen var det bara att fortsätta att kravla upp ärmarna! Mockade ur två kärror med PISS ur lösdriften :/ Sen tog vi en pressening som vi lastade ny halm på och drog in under - MIN smarta idé :P Sen fyllde vi höpåsar, drog in det som var kvar ur balen in i hagen städade vi bort resten för att göra plats åt nya höbalar.

Quda borstade jag upp och linimentade å lindade benen. Skadad ser inge bra ut... "Bullig" och varm :/ Sen fick hon även ett vind/regntäcke på sig, så tant inte blir kall å stel i rumpan/ryggen ♥

Jag sa sen till alla att "Va KUL att det rasade från taket idag så alla kom hit samtidigt!" Strålande sol, trevligt sällskap + 5 hundar som levde loppan - kan det bli bättre?!




Emmas vovve "Mira" hann springa ur bild ;)


Ni kan aaaaldrig gissa vad jag ska göra right about now ;P
/L

Camillas Lukas :)

Måste bara bjuda på bilder på "surpuppan" ;)





Haha, visst e han för söt :)

Härlig dag i stallet :)

For till stallet med syrran och Loella idag och trots att solen gömde sig bakom molnen var det underbart väder och passade perfekt för en kör/ridtur :) Syrran red Recke och jag, Loella och Foxy packade ner oss i rockarden bakom Zebran. Detta var Foxys premiärtur att åka med och hon skötte sig exemplariskt är så stolt över min lilla goa vovve så nu lär hon få hänga med på alla körturer framöver för hon verkade verkligen gilla det.

Syrran hade lite jobbigt i början då Recke ville gasa på men efter att ha jobbat med honom en stund gick  han kanonbra och då hon precis fått honom i kanonform vände vi om och ja ni vet hemväg, hahaha :)

Zebran galopperade med vagn allt vad han kunde uppför en backe, gud vad vi garvade och Foxy gungade med i takten, hahaha... önskar att jag hade lite bilder från utfärden men nästa gång då...

Ha en toppen dag :)

Hunden ♥

Ägaren hörde av sig strax efter nio ikväll. Vi bestämde oss för att mötas upp på Tempo. Jag hade föreställt mig att den lilla tiken skulle bli överlycklig av att träffa sin ägare, för hon tydde sig till mig så lätt idag. Blev orolig om jag lämnade henne och alldeles till sig då jag kom tillbaka, ville vara nära nära hela tiden. Glad och sprallig, busade som tusan med mig och de andra hundarna ♥ Men då vi mötte upp ägaren blev hon som förbytt! Kröp ihop med sänkt huvud och svansen mellan benen :( Försökte gömma sig bakom mig och hoppade på mig.. ;(

Kändes inge roligt alls! Saknar henne...





Dagen...

...trött å slut i huvudet....


Blev en lååång prommis med vovvarna i finvädret idag :)
Först till stallet för att ge hästarna lite lunch! Skönt att då Emma flyttade sina hästar till oss, så hjälps vi åt att kolla mat under dagen :) Eftersom Maja å Anneli har stallet ikväll, så prommade jag vidare.


Förbi Mona å puppisarna på Hästkroken, sen genom byn där jag stötte på en "herrelöshund"! Stod utanför ett fik och verkade vilsen :( Blev direkt intresserad av Roffe å Perra och jag hade ett sjå att hålla dom borta. Tillslut fick jag fast hunden, en liten tik på max 6 mån skulle jag gissa. Frågade runt lite och tillslut fick hon följa med oss :)


Först förbi Tessan och Foxy. Hundarna fick vänta utanför medans jag lånade telefonen och ringde polisen. Ingen hund var anmäld försvunnen, men jag beskrev hunden och tog på mig ansvaret för den tillsvidare.
Sen fortsatte vi bort till Kabel5, och är där än :) Gossat å busat lite med barnen och kontaktat Djurskyddet gällande hunden. Dom kom hit med en chip avläsare, men hunden hade ingen :(


Jag ska ha den tillsvidare, men håller tummarna för att den har omtänksamma ägare som letar sin vovve - för då hittar dom den! Annonserat över halva Facebook, polisen och Djurskyddet!



GISSA VAD!! ¿ ?

Vet ni vad jag kom på när jag var i stallet häromdagen?!

G I S S A!!

Det går att be om ledtrådar oxå men ni måste gissa!
mamma får INTE svara för hon vet redan ;)


En liten ledtråd då!
det händer varje gång jag är i stallet med Quda!
Jag säger när jag har fått nog många gissningar!
Jag vet oxå att ganska många läser vår blogg men det ska inte bara vara 1 som gissar!

SÅ GISSA PÅ!

SPELAR INGEN ROLL OM DET ÄR RÄTT ELLER FEL!

BARA GISSA!

SNÄLLA!

DE BLIR JU MYCKET ROLIGARE DÅ JU!

ELLER HUR?

// Kluriga Alva!

RSS 2.0