UTLOVADE BILDER från NH!

Iaf ngr stycken :)

Foto: M Jonsson
www.vinterponnyer.blogg.se









"Rädda mig!"


Här ser man att han börjat lyssna.
Ett öra riktat mot mig...



Sänker huvudet..



Join up :)


"Vi går tillsammans"






BONUS-BILD!

Zeb smakar på instruktören...*hihi*
;)


Lukas ♥



Igår så lånade Alva med sig honom till Hällan :) Hon å Saga körde honom dit, å sen skrittade dom ut en tur tsm.
Efteråt fick han gå i hagen med Lady en stund. Men då vi släppte ut Quda fick vi lov att ta in honom igen - hon var INTE nådig :O Mot eftermiddan så selade jag på honom å körde hem igen...

Är det inte det ena..så är det det andra *suck* Fick just höra att han är tokhalt :'(
Han har haft problem med hoven sen i somras och varit lite småhalt, mest på hårt underlag som asfalt. Så även igår, men efter grusvägen var han ohalt och även då vi kommit tillbaka till stallet.

Men idag så var han alltså jättehalt! Jag ska åka dit imorrn och kolla läget och Linnea skulle be deras granne som är duktig på hästar, komma å kika också. Vi hoppas på hovböld :'(








Älskade ponnysar...

Tänkte ju inte blogga idag...

Men Loella glömde ju skriva om vår härliga ridtur efter NH:n och min självkänsla är tillbaka igen :))) Rekylen var så himla fin och lyssnade direkt. När vi kom tillbaka på stallgården körde jag lite westernstyrningar utan tyglar och han fattade direkt är mycket imponerad så nu MÅSTE jag skaffa mej en westernsadel, träns & tyglar sen YIHAAAAAAAA :)

Ha en toppendag :)))




NH med "Join Up!"

Idag var det ju NH kurs för oss uppstallade på Hälllagården :)
Det var superkul och intressant och med en duktig instruktör. Hon var bra på att visa och förklara och det känns lite som en nytändning, OJ va vi ska träna nu!

Zeb visade såklart upp sin sanna sida, och var rätt bufflig och tog plats - så instruktören Maria tyckte att det kunde vara en idé att göra en "join up". Dvs. att man har hästen lös i "corallen" och får bara göra det som jag kräver. Tex att trava runt i samma tempo, byta varv osv. Hela tiden med ögonkontakt. Zeb sprang med huvudet utåt och försökte att hitta en väg ut, kröp upp i hörnen och ville byt varv på eget intitativ. JISSES vad jag fick jobba! Blev inte lite andfådd + att min axel/arm värker efter fallet igår...

Tillslut tyckte jag att han började fokusera mer på mig, och jag försökte mig på poängen med "join up" (- att man vänder bort blicken med ryggen mot hästen och blir passiv. Förhoppningvis så följer hästen med och kommer in till dig i mitten frivilligt, och sammarbetet kan börja :) Jag stod stilla en stund och väntade på honom, då börjar alla skratta! Zeb har ställt sig vid dom *hihi*
Vi kör på nått varv till. Zeb börjar sänka huvudet och se på mig. Denna gång var jag suuupernoga med ögonkontakten och försökte ha lite fingertoppskänsla - och han vänder in och kommer direkt till mig - LYCKA! ♥
Stryker honom lite på pannan utan att se på honom, och sen börjar jag gå. Zeb följer mig som en hund och är mkt mera ödmjuk å mindre bufflig :) Kopplar på honom och ber honom att backa lite och flytta rumpan osv. Men pga att min axel/arm värkte så mkt så höll jag inte på så länge efter att vi "connectade" *hihi*

Kändes så himla roligt och bra!

JO JUST JA! Hade ju lovat en bildbomb! Glöm det. Batteriet till kameran dog... Kanske jag har nån på mobilen, kanske jag får nån bild av Maja senare. Vi får se. Kram kram!

BILDBOMB....

...utlovas lite senare idag ;)

Med hjärtat i halsgropen...

...så såg jag hur Rekylen försvann låååångt bort efter rakbanan! Jag tänkte och hoppades att han skulle svänga upp mot skjutbanan... Men icket!

Ja, den långa historien kan ni ju läsa om nedan. FY FAN så rädd jag var! Hann tänka och se en massa hemska senarion och var nästan helt säker på att det var kört! SÅ SKÖNT att se honom stå med munnen full med morötter, mule mot mule med en hästflicka som stod i hagen ♥

Det dåliga samvetet gror hela tiden i huvudet "Varför varför var jag tvungen att försöka mig på att få honom över diket!?" En häst som jag varken känner eller är ansvarig över *suck* Ibland är jag SÅÅÅ jävla otänkt! Lär iaf INTE försöka mig på nr dikes-hoppning mer! EVER med NÅN! :'(

Men - Rekylen hade verkligen änglavakt och sedan kunde vi fortsätta ridturen som det var tänkt, han var varken uppstressad eller svettig efter sin lilla "uppvärmings-runda" ;) Det tog ett tag innan jag kom på hans trav, är lite annars en lunka-på-Zeb *hihi* Tycker att han var trevlig att rida. Lite vinglig och stel, men helt klart formbar :D Ska bli kul att kanske rida honom nån fler gång!



Nästan katastrof :O

Loella skulle ut och provtesta Rekylen idag så vi sadlade honom och började promenera iväg över lägdorna. Ett litet dike skiljer lägdorna från vägen och där skulle alltså Rekylen hoppa över var det tänkt. Istället ramlar han över diket och går ner på frambenen Loella rullar av och hann tänka: "Det är ju Rekylen, han stannar kvar!" och tar inte i tyglarna. Han börjar först skritta iväg men när han upptäcker att han är fri börjar han skena iväg i trav mot E4:an. Jag hade inte hajat att vi var så nära den hemska vägen och var i början rätt lugn men när jag insåg hur nära vi var fick jag puls.

Ringde efter bil så började jakten på rymlingen, vi kom ut mot E4:an då en tjej på häst kommer mot oss så vi vevar ner rutan och frågar om  hon mött en lös häst. Tjejen nickar och pekar mot andra sidan E4:an... hjärtat börjar bulta hårdare och tankarna flyger iväg: "Jag kommer aldrig mer att få se denna underbara häst levande, han kommer måsta nödslaktas i ett dike, han blir totalmosad av en långtradare.. osv" Vi möter en farbror som pekar oss framåt sen svänger vägen ut på E:an igen... Rekylen hade sprungit över två gånger och klarat sej helt oskadd stod snällt vid en hage och knaprade morötter som en dam var så snäll och bjöd på. PUH!!!

Kramade om min älskling och Loella ropar: "Upp med honom på vägen igen så jag får sitta upp." Jag svarar: "Måste bara krama  honom först!" Tårarna var inte långt borta av lättnad.

Hur som helst gick det hela bra och både Loella och Recke klarade sej  helt utan blessyrer :)

Imorgon blir det kurs i NH sen ska jag ut på en skrittartur och bygga upp min självkänsla vad gäller ridning igen :D

bild
Innan snubblandet och vansinnesfärden.

Ha en underbar dag :)

Mörker!

Blev en ensam tur i mörkret, ska ut med Tessan i morrn då det är ljust. Ska testa Rekylen lite då också :)

Iaf, vi kom till stallet rätt sent så jag höll mig bara efter rakbanan. I början tyckte Zeb att det var lite mörkt å läskigt! Han skyggade lite för skuggorna som pannlampan kastade ♥ Men då det var dags att börja jobba så skärpte han sig :)
Hade tänkt köra lite intervaller, men det blev att träna på v galopp. Idag ville han ICKET! Men kämpade väl :)
Man riktigt känner hur har försöker få ording på benen *sötis* Ibland blir det korsgalopp, oftast blir det höger, och nån enstaka gång hoppade han in i vänstergalopp! Men så fort jag berömmer så byter han *hihi* Nåväl, huvudsaken att han lyckas få till fattningen ♥ Får träna vidare!

Ja just det, Rekylen är väldigt ego om höet :/ Som ni kan läsa om nedan... Hoppas det blir bättre med tiden :) Ska in med en rundbal åt dom, och vill det sig illa - så får dom varsin ♥


Recke :)

Var i stallet och möspös med sötingen/styggingen Recke idag... Jaja, stygg är nog att ta i men han är "THE BIG BOSS OVER THE HÖ" och vänder rumpestumpen mot Zeb när han tycker han ska dra därifrån. Idag när jag satt på bussen hem från skolan ringer Micke och säger att det är fullt slagsmål i hagen :O Fick hjärtat i halsgropen men spelade lugn då bussen var proppad till max. Ringer Loella som skickar dit Jarno för att kolla läget. Hästarna var lugna då och han plockade in Zeb för säkerhetskull. Tydligen hade dom blitt osams då de andra hästarna fått lunch och deras eget hö började tryta. Nu är det i varje fall avvärjt och dom har fullsmockat med hö. Till veckan blir det hö'bal hämtning (hur nu det ska gå denna gång).

Hur som helst kom ju lite på villovägar helt plötsligt, så har vi myst med Recke och borstat upp honom ordentligt. Moa kramade hej då för hon far ju till Teneriffa med sin farmor en vecka. Är så härligt att myspysa med en goding som han :) Imorgon blir det stallet dagtid känns skönt att få vara där då det är ljust ute för en gångs skull :)

Ha en superduper helg :)

Qudas ben

Qudas ben efter 3 dagar med BoT




Det är mer svullet efter 3 dagars användning (ca 3-4 tim/dag), men
det är tydligen bara ett tecken på att BoT verkar som det ska.

Nu ska hon få ha padden i 8 tim. el mer/dag i 4 veckor,
så vi håller tummarna nu att hon blir bra!

Har varit dit å lindat på det strax före lunch, och ska dit ikväll och ta av.
Planerna annars för helgen gos like this:

  • Min mage är fortfarande inte helt 100:a :/ Men hoppas på en lugn mys-tur ikväll m Tessan å Rekylen :)
  • Lördag - Alva ska få rida Zeb. Ev på banan på Torpet, ev åka dit med transport. "Kidnappa" Lukas över dan ♥
  • Söndag - NH-kurs i stallet 10.00
Därimellan ska vi upp med presenningen, strö halm + hundra saker till *jajks!*


Ellie kan säga "Loella" ;)

Okej, kanske inte särskillt mkt hästrelaterat, men ooooh så gullit *hihi*


Inge stall idag!

Eller jo, hade jouren på morron. Men annars "stall-ledig". Maja &:Co tog hand om både Quda å Zeb idag :) Känns både lite skönt och ovant. Men mest skönt, faktiskt *hihi* Fast jag längtar tills vi ska dit imorrn!

Å sen så ska jag försöka att fixa nå fina bilder i helgen på pållarna, vill ha en nu design!



Sov gott!

Första kvällsjouren avklarad :)

Ikväll har vi longerat Rekylen med Moa på ryggen och det gick jättebra, hon tyckte det var lite läskigt då han sprang då det kändes som om hon skulle trilla av, haha :) Men bra gick det och han är fortfarande lika go och glad.

Var då dags för första kvällsjouren också och hade Maria till hjälp då jag inte gjort det tidigare har ju inte någon kvällsrutin ännu. Gick helt ok och jag är tacksam att hon var med :)

Nu ska denna dam sätta näsan i läroböckerna och plugga inför prov imorgon.

Sov gött :)

Mor-å-dotter prommis med Tanten å Slyngeln :)



Så mysit <3



Quda har på BoT-padden ca 3-4 tim/dag. From fredag ska hon få börja ha den minst 8 tim/dag i 4 veckor och bara skrittas tillsvidare. HOPPAS på bättring :) Skönt att hon inte är halt iaf ♥



Over and Out! /L


Och med dessa ord säger vi Godmorgon! :D

Hästens bön



Tag mig ej från min moders sida
när som nyfött föl jag går.
Vänta med att på mig rida
till mitt fjärde levnadsår.

På min rygg skall jag dig bära
i galopp - på solskensritt.
Men tillbaks till stallet, kära
låt mig då få gå i skritt

Ge mig foder, rykt och vatten.
Ha tålamod om jag är stygg.
Och i kalla vinternatten
lägg ett täcke på min rygg.

Rengör sadel, träns och rem.
För ej oljud i mitt stall
-tänk på att det är mitt hem.
Stäng min dörr mot vinden kall.

Jag vill leva för dig bara,
om min bön du nu förstår.
Då skall jag för alltid vara
din bästa vän i många år.

Och när min levnads slut är nära
tag mitt liv med varlig hand.
Led mig sista biten, kära,
till hästens evigt gröna land.
Tyckte bara att den va fin/Alva

Besöksrekord igår!

SÅ KUL!

:D

3 st Zeb!

Hittills har jag sett 2 sidor av Zeb: "Hopp-å-studs Zeb" eller "Lat-å-slö Zeb". Men idag var han "Mjuk-å-fin Zeb" :D

Tog mig ÄNTLIGEN ut på en ridtur, då han å Quda blev skodda med brodd idag.
Jag var förberedd på "Hopp-å-studs Zeb" då han inte varit ut nått på ett par dar. Hade mest tänkt skritta, men tesade en trav - och det var SÅÅÅ underbart! Jämna och taktfasta steg, bra tempo, mjuk i munnen och lätt i handen. Behövde inte skänkla igång honom, bara "smutta" lite med munnen ♥ Tog en galopp - ville se om galoppen kunde vara lika "lätt" och jämn å balanserad. Och det var den!

Jag ville aaaaldrig sluta rida idag, hade kunnat vara ute flera timmar! Men, han har ju som sagt inte varit igång på nån dag, så vi skrittade hela vägen hem sen ♥

Kanske han har vilat sig i form? Eller trivs fruktansvärt bra i lösdriften med Rekylen? Eller så kanske han helt enkelt är lite ojämn? En sak är iaf säker - jag älskar ALLA mina "3 Zebbisar" ;)

Puss ♥



Longerat idag :)

Idag blev det en kortare stund i stallet då Jimmy har innebandy och barnen är sjuka annars hade jag kunnat fara mitt på dagen. Så jag tog in min goa poa till stallet och gav honom borst och ryktning checkade hovarna är ju inte så mycket att kratsa då han har sulor. Sedan tog jag ut honom på stallplan och longerade en stund, han svarar verkligen snabbt och jag tror att han snabbt lär förstå sej på NH :)

Är så himla glad över att vi fått denna goding i vår familj :D

Ha en underbar kväll folks :)

Ps. Tog kort då jag longerade men man ser bara en svart stor skugga så det löns inte lägga upp den bilden. Ds.

Quda :( - Kom igen nu! ♥

Benet vill inte riktigt bli bra... Vetten böjde igenom henne en xtra gång förra veckan då han kollade Zebs hals, mest för att jag var orolig över att värmen och svulladen "kommer och går". Men då var hon inte halt!

Fast nu är det iaf bestämt att hon ska vila/skrittas i 1 mån. Märker vi ingen större skillnad eller att det kommer tillbaka då hon ska sättas igång igen så vette tusan...

MEN - idag köpte jag en Back on Track padd. Så NU JÄVLAR ;)




Håll tummarna ... ♥


Att hämta hö och halm - med Tessan å Maria!

En helt vansinning kväll! Det som kunde strula, gjorde det!

Det började med att Perra flög på "syrrans" (Tessans syster Susanne) hund! Då jag tillslut fick ordning på Perra så skulle jag ge honom en kick i ändan, och måste ha sparkat i trappen - för i helvette vad jag fick ont i knäet!

Sen skulle vi börja åka:

  1. Vi hade plötsligt ingen bil med kula!
  2. Kunde låna Jimmys, om Jarre kunde köra
  3. Jarre kunde inte köra
  4. Vi fick låna F&M's bil
  5. Åkte dit, Maria körde
  6. Var tvungen att montera dit kulan *suuuck*
  7. Gubben med höet ringde å var sur "Vors nagerst håll ni hus?"
  8. Åkte till Tempo, började koppla släpen
  9. Släpen hade ingen "stödhjul"
  10. Tugnt som FAN! Tessan fick ont i ryggen
  11. Fick dit släpen, kopplar sladden
  12. Jag halkar och höll på att slå i hakan
  13. Inget lyse funkade
  14. Fick låna 5-56 av Tempo och bytte sladd
  15. Skulle ta ut pengar, men hade fel jacka på mig! Tessan la ut stålarna
  16. ÄNTLIGEN PÅ VÄG!
  17. Ringde gubben med höet och förklarade och bad om ursäkt - han skrattade!
  18. Blev osäker på vägen
  19. "Här ska vi svänga!"
  20. "Nej"
  21. "HÄR, är helt säker!"
  22. "Nej! Satan!"
  23. Kör förbi rätt infart
  24. "DÄÄÄR skulle vi svänga!"
  25. Men det gick att köra in senare...
  26. Kommer fram
  27. Vi måste vända, förklarar hö-gubben, balarna är bara en liten bit bort. Han tar sin traktor.
  28. Vi hade precis passerat dom...
  29. Jag å Tessan började gå och lämnade Maria åt sitt öde med att vända skutan...
  30. Maria skulle köra runt en byggnad
  31. Det blev för trångt!
  32. Hö-gubben var tvungen att hjälpa till med traktorn och liksom "putta" släppen.

GAAAH!!! Detta är ju dock den korta versionen... Hade lite högt blodtryk där ett tag!
Meeen, tillslut så! Nu står balarna där dom ska :) Halmen ska vi fixa ut till driften till helgen och Quda å Ladys bal fixar vi nog till imorrn kväll :)


"Hallå? Hur fan får vi ner den här då??"
Maria å Tessan and the höbal





Premiärtur på Rekylen

Äntligen har jag varit ut på en kort skrittartur med godingen Rekylen och det gick bra :) Han konstrade lite på stallbacken men lyssnade direkt på mig trots att han var lite småstressad och jag lovar att han inte var ensam. Han är så fin. Nu var det mörkt ute och han frustade lite och hade sej men absolut inga problem och han svarade direkt på mina kommandon. Så nu lär det bara bli bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra :)

Vi har även varit och hämtat halm och hö balar vilket blev lite struligt men nu är dom då på plats och det är huvudsaken.

Nu ska denna donna krypa ner under täcket och smyga mej tätt intill gubben och tjuva all värme han har att ge är lite småfrusen *brrr*

Sov gott :)


Och med dessa ord säger vi Godnatt :)





Vem är jag & vem är Rekylen?

Hej, alla hästgalna tokar som läser denna underbara blogg :)
Tessan heter jag och är en ung brud i lyxförpackning och några kilon för mycket och självklart på helt fel ställen. Jag är en positiv toka som hunnit bli nästan lastgammal. Har 4 trollungar: Albin 16 år, Moa 12 år, Smilla 5 år & Philip 3 år. Är sambo med Jimmy som är drömmarnas dröm-man och vi flyttade till Bureå med våran hund Foxy och fick senare även en söt liten katt Smulan flyttlasset gick i Maj och vi trivs ungefär lika bra som fiskarna i vattnet.
När jag var yngre bodde jag formligen i stallet och hade två hästar hemma på gården hos min pappa i Varuträsk. När jag blev äldre och fick barn försvann tiden för ett tag och jag har i alla år tänkt återvända till hästarnas förtrollade värld :) Jag, min svägerska/syster Nina och lillsyrran Susanne började så smått rida i Mårtensboda och då var det westernridning som gällde. Gillar den formen av ridning framför allt utrustningen så det blir att införskaffa en western sadel inom en snar framtid. Jag pluggar just nu till undersköterska och trivs jättebra med att ha återvänt till skolbänken igen.
Så en liten beskrivning av charmtrollet i fråga: REKYL SUND eller Rekylen som vi kallar honom. Han har varit travhäst och sprungit in en del pengar men för ca 1 år sedan blev han less på det livet och hans mycket kloka ägare Tina plockade då bort honom från banan och han fick flytta ut till Innervik och Jennifer. Igår kom transporten inrullandes på Hällagården och jag lovar att fjärilarna flaxade hej vilt i min mage, haha. Har ju inte haft häst på sådär en 20 år så lite nervöst blir det. Hela familjen var samlad och jag tror nog att alla kände precis som jag. Moa min 12-åring är också med Rekylen så här kommer att stå mycket om även deras äventyr.
Som ni läst i bloggen idag så släppte vi ihop snyggingarna på lösdrift och det gick ju bara hur bra som helst. Moa fick ta en kortare premiärtur på ryggen idag och även detta gick bra så vad är summan av kardemumman? Rekylen är en stabil, snäll, snygg, mysig go häst som kommer att fylla både mej och min familjs hjärta och liv med massor av trevliga stunder :)
bild

COMEBACK! Med en videoblogg :)

Tove, "heathern" kirrar du va ;)

 

Idag så skottade jag ur och tömde Zebs box, så nu har han officiellt flyttat ut ur stallet och in i lösdriften!
Tror att det kommer att bli kanon!

Zeb å Rekylen fick stå inne inatt och bekanta sig lite och imorse så släppte vi ut dom.
Först var det full fart mot varandra, lite snus å inge mer! Skööönt med valacker, att slippa tjuuuuut :P

Men Rekylen visade iaf vem som bestämde, genom att lägga bak ETT öra och vända rumpan mot. Zeb fattade direkt hinten, å så var det med det :)

 

Lite pix!

 

Å sen så blir det som sagt en ny stallbrud i bloggen, stay tuned!


Övernattningsparty hos Nikita

hej nu är jag hos Nikita på övernattningsparty med några andra tjejer och ska sova här som ni kanske förstod:) kan inte skriva långt men jag kunde inte rida Quda idag för det hade ju snöat så det var jättehalkigt och hon har inga broddar:/


det var allt och jag är på nikitas dator så tyvärr inga bilder;(




Alva

Saknar dej så sjukt mycket!

Du måste ju tro att jag övergett dig, min vän♥



Imorse då jag snusade dig bakom örat, var den bästa stunden på HELA veckan!


Suck :'(

Imorrn bitti kommer det en ny häst till stallet, som förhoppningsvis ska bli Zebs nya polare :) Dom ska få stå inne tsm lör-sön, och då ska vi släppa ihop dom *spännande*

Sen så kommer det FÖRHOPPNINGSVIS att bli betyyydligt lugnare nästa vecka! Jag vill ut å lufsa i snön med Zeb ♥

Tack Maja
för att du tagit hand om min buse-älskling denna vecka


Bild lånad av www.vinterponnyer.blogg.se
:)

OMG!!!

jag har ALDRIG hört något liknande förut!?!?!?!?!?!
jag vet inte hur man laddar upp videor så jag gör såhär istället;)
http://www.youtube.com/watch?v=WhGHtBogulg

ni måste höra hela videon annars hör ni inte det sjuka?!?!? det är vid 1,40 det sjuka börjar!!
asså jag fattar inte hur han gör ?!?!?
kolla själv så HIMLA sjuk alltså! vill också kunna göra så!
har ni hört något liknande förut?


jaja, Hej allihopa hur har ni haft det?
jag har haft det bra iaf jag var hos Quda igår och red henne längs rakbanan och mot sandgropen och där fick hon jobba lite upp och ner och sådär och hon tyckte nog att det var jobbigt men hon svettades inte. jag kylde benen när jag kom tillbaka oxå för det ska vi börja göra nu ochjag tror det var så att vi skulle smörja med värmande linement före.:D

men nu måste jag gå och sova så att jag orkar VC imorron! jag måste kolla mina polyper för jag typ snarkar när jag är vaken? elr nått!





asså det det går typ inte ladda upp bilder för det blir nått knas men nu måste jag gå sovis!




Alva♥Quda

BLOGG PAUSE!





Jag tar en kort brake :)
Det händer inte så mkt nu. Zeb är vaccinerad och ska ta det lugnt.
Jag jobbar MASSOR + mkt i huset som ska fixas. Tapeter å målning osv.
Maja har hand om honom åt mig idag, torsdag och söndag. Tack ♥
Kanske han dyker upp i hennes blogg??

Kram Loella

Från IG till VG :)

Jepps, Zebb fick VG av veterinären idag :) Hans slemhinnor ser betydligt bättre ut, men han fick ändå inte MVG pga att han fortfarande är lite slemmig. Dock vitt, tunt slem - så det går åt rätt håll :)
Så vi ska köra på som vanligt med motion osv och hålla lite koll på honom ♥ Nu blir det därmot vila i ca 1 vecka då han också ble vaccinerad :)

Vetten extra kollade även Qudas ben. Det blir lite varmt efter motion :( Men hon var INTE halt *halleluja* Rekomenderade värmade liniment innan ridning och kylning efteråt :)

Mer då? Jo, har fixat halm å hö idag, skönt!

Nja :/

Mitt sista tilltänkta ordentliga ridpass blev inge bra :/

Red som planerat till Torpet.
Zeb var seeeeg, som att rida genom sirap *suck* Red på lösa tyglar mest hela tiden på väg dit. På banan så gjorde jag lite voltarbete i skritt å lite i trav och tränade även på galoppfattningar. Gick "sådär", Zeb kändes "död", typ. Alltså, inte bara "lat" utan som i en annan värld!
Hoppade av och tränade även lite för hand, gick bättre :)

Ställde honom sen i en hage. Det var rätt mkt med gammalt gräs. ni vet sånt som börjat gulna å nästan multa. Och vad han ÅT! Supernöjd :) Men eftersom jag var ute i liiite för god tid, så sadlade jag och red hem honom innan mötet. Blev mest galopp och skritt på hemvägen. Gick faktiskt rätt bra :) Tog en klockren v.fattning. Men bara en gång! Sen blev det bara höger *hihi* Han var jätteduktig, men kändes lite loj :/ Tror f*n att han tycker det är roligare då Perra springer bredvid/runt - för då Perra är med är han alltid alert å på tårna ♥

See ya!

Nu drar jag iväg till stallet :) Ska försöka fixa nåra bilder på hur lösdriften artar sig, bye!

*pust*

Idag har man INTE legat på latsidan! Jobbade mellan 9-11 och sedan direkt till stallet för fortsatt bygge av lösdriften :) Och strax (15.00) blir det jobb igen!
Iaf, vi slog ner den sista stolpen och började att dra tråden. Strömmen kommer att dras innanför väggen i vindskyddet för att undvika att dom ska gnaga så f*baskat! Hoppas bara att dom inte har sån respekt för tråden att dom inte törst gå in...

Det som är kvar är att få upp preseningen, koppla på ström OCH att fixa till bädden! Måste köpa HALM!
Sen blir det nog att kalka i botten, på med ett lager sågspån och sen halm, halm, halm :)

Fråga: Är det nån som har erfarenhet av att ha lösdrift med sand/grus som "grund"? Blir det fort upptrampat å geggigt? Tror ni att det hjälper med kalk, sågspån och halm?

Tips emotages tacksamt :)

Imorrn blir det en tur med bus-pojken Zeb upp till Torpet, WHO-YA!



O-oskyldigast i världen ;)





Godmorgon!

hej! igår var jag hos Quda och borstade henne noga och mockade mm. sen följde jag Saga W (en kompis) till SRK och kollade när hon red efter det åt vi kinamat och sen såg vi på Zuper Zebran hemma hos henne, den har jag sett förut och varje gång jag ser den tycker jag att den är lika bra! ;D jag sovde hos Saga W igår fast det kanske ni förstod:)
idag ska jag rida Quda oh skritta 10min trava 10min osv..
det ska bli kul!

inte för att det vart ett så långt inlägg men jag ville bara visa att jag inte har dött ;)






Quda♥Jag
gammal använd bild
men men man tager vad man haver
!

Unghäst bytes mot skottkärra!

Zeb har börjat bli riktigt jobbig att hålla på med. Absolut inte "dum" men han skrapar med hoven, kan inte stå still, öppnar stalldörren, river ner sitt täcke osv osv... Idag då jag bara skulle ut å skritta honom, så drog han iväg i full galopp 2ggr - jag trodde att jag skulle flyga av! Andra gången var vi nästan framme, så jag hoppade av, rappade till honom på bogen och skrek "- VAD HÅLLER DU PÅ MED!?" Och Zeb såg ut som: "-EEEh...Busar?" Haha, var tvungen att skratta lite åt honom :)
Tillbaka i stallet så band jag honom inne i boxen och borstade upp honom. Då han började skrapa med hoven så sa jag till honom på "hästars vis", dvs ett tjut å en kick i magen! SEN stod han som ett litet ljus ;)

Buse!!!!


Det sprack.

Min vecko-planering alltså. Har bara ridit honom 2ggr denna vecka och andra gången blev inte särskillt bra då vi tog med oss lilla Lady som handhäst, hon ville INTE! Pallnitade fleeeera ggr! Världens lataste å tjurigaste unghäst :) Men Zeb skötte sig jättebra, lugn å fin ♥
Sedan blev det piss-väder utan dess like, F Y   F * N ! ! Och idag inväntar vi veterinären, IGEN! *suck* Zeb ska eg bara ha sin andra spruta och kolla halsen igen. Men det känns tugnt... Han har börjat hosta lite igen :/ Dock bara i hagen och en gång då han rullade sig i boxen. Inte nått då jag ridit *peppar peppar* Så förhoppningsvis är det dammet, och att det blir bättre from då han börjar gå i driften :)

Sååå, vila vila vila 2 veckor till ♥

Som dränkta katter :/

Just varit i stallet å gett lunch. Usch, hästarna ser verkligen för bedrövliga ut isånt här väder! Står bara å hänger med huvudena med rumpan mot blåsten å kallt vatten sipprande runt deras öron :(

Tog in Lady å Zeb å la på deras täcken. Zeb fick sin havre i boxen, och började med att rulla sig i den torra bädden ♥
Sen fick han även ha ett fleecetäcke under sitt regntäcke. Mkt torrare å muntrare ponnysar som sen fick gå ut i hagen igen :D

Bytte även täcke på Quda, hon visade som vanligt sin tacksamhet genom att snörpa ihop munnen, slicka bak sina öron å slänga med skallen ;)

Nu blir det att rycka ut på jobbet tills ikväll :/

YES 1234!

YES!! Nu har vi börjat komma igång me LÖSDRIFT BYGGANDET! Och YES!! Quda å Zeb hade ingen mask i magen :) Och YES!! Snart kommer nog vetten för att kolla och spruta Zeb 1 sista gång :) Och YES!! Vi får nog en ny stallkamrat snart :)
Det tar sig :)
Hejrå!


Hejsan!

Det var ett tag sen jag skrev kan jag väl medge men jag är en väldigt stressad tjej som har mkt att tänka på ibland och så har det varit dom senaste veckorna skulle jag tro, men jag hade vilo dag från kompisar och Quda idag och då hinner jag snabb skriva nått! jag var ju hos Quda igår och då körde jag henne upp mot hästkroken för där finns det gatulyktor och jag for ganska sent men det var för att jag hade kvällen ;)

det gick jättebra iaf! hon är ju såå fin att köra men hon blev lite pigg i traven på hemvägen :)
jag fick med nöd och näppe stopp på henne! nä jag kanske överdrev litegrann.. men nästan ;)
elise följde oxå med och båda hade pan ampor på oss så när vi tittade på varann så vart vi bländade! hahadet var kul! xD
nu måste jag dra!


har inga bilder tyvärr!




Alva

Sv på kommentar

Maria om Sååå duktig pojke! :D:
Härligt att komma igång!
Och ja, nybörjarhäst är han nog inte, men dock snäll i hjärtat så det överväger hans bus-tag? Eller?

By the way, saknar dina medskrivare!! Var är Ida o Alva???


Sv: Jadu, det undrar jag också! :)

Sååå duktig pojke! :D

Är så jättenöjd med min Zeb-Zeb idag!

Blev som sagt uteritt som planerat. Red rakbanan, in i skogen mot sandgroparna och in på en ny stig med två broar och som slutade vid vägen upp mot Bureberget, så då vände vi om.

Zeb var grymt taggad! Trav efter rakbanan och det gick superlätt att sätta igång honom. Han började dock att protestera ett tag - kastade sig runt och satt av i galopp :O Och jag som bara höll i bridongen hade först fullt sjå att få stopp! Men tillslut så :) Han höll på så ngr gånger, RIKTIGT busig! Första gången var jag dessuto så oförbredd på hans "tvärnit-kast-å hej iväg!", så det högg rätt bra i ryggen :/ Men han gav sej tillsist, jag stod bara tugnt i stigbyglarna och var bestämd. Men sedan höll jag i båda tyglara... ;)

Iaf, gjorde en del tempoväxlingar och han var jätteduktig. Bitvis så samlad att han tom tog ett par steg i skol-galopp och jag BAD dessutom om det *lyrisk lycka* Fast han rusade ngr ggr i galoppen också *hihi*

Svettig och frustig poa, och INGEN tendens till att hosta :D ♥


Tankeställning:

Jag har hittills ansett att Zeb är så lugn å fin att "vem som helst" kan rida honom,
men har börjat inse att han var så "snäll" för att han inte var helt frisk och inte orkade testa å hålla på.
Har nu insett att det är tid att tänka om!
Han är ABSOLUT ingen dum häst och han testar inte om man inte kräver saker...
MEN, ngn nybörjarhäst är han då klart inte!
Och Alva ska nog inte rida barbacka om hon ska rida honom ensam :)

Eller??


Buse!!

Bild lånad av Maja :)

I veckan...

..ser det ut så här hade jag tänkt:

  • Måndag - Vila, pyssel i stallet

  • Tisdag - Uteritt, focus på påskjut!

  • Onsdag - Jobb vid hand, böjning. Lina på 5-6 m volt ca 15 min, galopp

  • Torsdag - Uteritt, skritt ev lite jobb vid hand

  • Fredag - Ev hoppning på Torpet m Camilla

  • Lördag - VILA

  • Söndag - Maja rider

Jassi ♥

Svar på kommentar!

Postat av: Maria

På sista bilden ser man att du är lite utåttåad som hon pratade om.. Ny sits tar tid att lära om.. :)

2010-10-11 @ 21:24:00


Sv: Ohja! Måste försöka printa in denna bild i pannan ;)



Liten B I L D B O M B från AR kurs!

Sådärja!
Foto: Maria Kuusela


Testar för hand själv.
Här ser man tydligt att v bak "släpar"
och att jag kräver för mkt börjning



Lena steps in och styr upp det :)


Här har Lena just börjt honom för mkt, och sadeln åkte på sniskan!
Jättenyttigt att se :)



I höger varv går det alltid bättre. Han sätter in h bak på rätt ställe!



Samma här, uppsuttet.



Här ser man att jag lutar mig inåt i vänster varv dvs. han puttar ut sadeln.
Så bara denna lilla böjning är nästan för svårt för honom i vänster varv ♥




Trav
Han blev riktigt lyhörd, syns på hans öron :)
Korrekt sits, men kändes knas! Haha!




Pga att han har för lite påskjut, så rider jag hela tiden på enbart bridong-tygeln
pga att det inte finns nån "energi" att plocka upp med stång-tygeln.
Men vissa stunder så sökte han sig i form iaf :)

AR kursen!

Zeb

Han har svårare för vänstervarv, vilket jag redan visste, och han klarar inte av att böjas för mkt där. Det resulterar bara i att han lixom "stegar runt" med ett stelt inner bakben (grymt svårt att förklara!). Inner bak, vänster i vänstervarv, ska han sätta in djupt under sig och sänka "häften" och trycka ifrån med ytter dvs höger. I nuläget så trycker han enbart ifrån med vänster bak och "puttar" ut rumpan utanför voltspåret. Det syntes VÄLDIGT tydligt på sadeln som också blev "puttat" utåt och blev sned! Kunde även känna det uppsuttet, efter att Lena påminde mig ;) Tillslut satt jag snett och lutade mig innåt - för att helt enkelt inte ramla av!
Om man håller honom nääästan rak på volten, så jobbar han bättre med bakdelen. Så det ska vi träna på! Både vid hand och uppsuttet :) I höger varv jobbade han BETYDLIGT bättre ♥

Han behöver träna på sitt "påskjut". Ut i skogen och försöka ride mkt tempo! Han är svår att få upp i trav (läs "Lat"), och man måste "tjata". Fick order av Lena, att 1. Att HELT sluta med drivande skänklar 2. Att ge honom 1-3 chanser att lyssna på mig innan han får ett "uppvak" med spöet.. Det funkade SÅ bra! Tillslut hade jag en grymt lyhörd herre som både gick att öka skritten på och få upp i trav utan "tjat" :D :D Så det ska vi också träna på! :)

Han har ju svårt för vänster galopp, och behöver stärka den. Fick tipset att jobba honom för hand i ca 5-6 m lina i ca 10-15 min/gång. Och helt enkelt bara galoppera :) Byta varv OFTA. Upp i galopp, galoppera, ner i trav, byta varv osv. Hoppas att han kommer att gå med på det ;) Så även det ska vi träna på :D

Jag

Jag hade det lite kämpigt i början :/ Men helt plötsligt så fattade jag vad Lena pratade om :) Jag bad henne visa lite, vilket hon gärna gjorde flera gånger :) Det var superintressant att bla gå bakom Zeb då Lena jobbade honom för handen - då hon begärde för mycket böjning så *TJOFF*  åkte sadeln över på yttersidan (det är DÅ jag börjar luta mig innåt) Kändes SJUKT bra att äntligen förstå! Även om jag har MYCKET kvar att lära inom AR :)

Jag fick lära mig en ny sits/ridstil. Och det vill jag lova, att om jag VERKLIGEN skärper mig och inte slarvar, så lär jag få megastarka rygg- och magmuskler! ELLER...ryggskott ;)
Då man rider AR så gäller det att han 50% vikt i vardera ben/skänkel och inget i sadeln! Man rider ju med långa stigbyglar, så det handlar inte om nån "hoppsits", utan man står nästan helt rakt! Jättebra även för hästen. Jag märkte bla att Zeb hade betydligt lättare att komma upp i trav då jag inte satt tuuugnt på rumpan :) Utan i stället, som Lena sa; sitta på musen *HAHAHA!!*
Kändes URDUMT i början! Kändes precis som att jag stod framåtlutad över Zebs hals som en fällkniv! Men den känslan beror på att jag har så jäkla dålig balans - rent ut sagt! Har sedan sett på bilderna, att det inte alls såg så dumt ut :) Och DESSUTOM så kunde man rida lätt med barocksadeln med dena nya sits :D Det gäller att bara tippa lätt på tårna, upp/ner, upp/ner  - SKITSVÅRT och JÄTTEJOBBIGT! Så det ska jag träna på :D (Och bli ursnygg på kuppen ;) :P )

BILDER PÅ G! Troligtvis imorrn

WOHO!

GUD så bra det gick idag :D Zeb var skitduktig! Han var han på den nivån som jag trodde, inga större överraskningar där inte. MEN därimot så "föll polletten" ner och jag kände för första gången att jag verkligen hajade vad Lena menade :) Brukar annars gå runt som ett stort "?"

Men, berättar mer ingående imorrn...kväll förmodligen :) BILDER KOMMER DÅ!!


Kvällning!

Just hemkommen från ett kvällspass på arbetet *phew* Blev att slänga i sig en sen middag för att sedan bege sig till stallet för lite kvälls-pyssel *mys* Tänkte att Zeb skulle få stå inne inatt för att :

1. Dom har lovat regn, vill ha en torr häst inför kursen :)

2. Så får han vila lite xtra, då det blir en lång dag imorrn med 2 ridpass

3. Hans hosta är istort sett borta, och iom att vi ska umgås rätt mkt imorrn jag å Zeb (♥) så kan jag hålla uppsikt OM han hostar nått efter att ha stått inne :) *hoppas INTE!!*

Så, nu måste jag börja bege mig :) Tjing å hej!


P.s Förhoppningsvis så kommer det bilder sen ;)

ÄNTLIGEN!

På lördag är det dags för min och Zebs första kurs i AR! Åh va jag ser fram emot det :)



Är iaf hemma igen nu, och såklart åkte jag direkt till stallet ♥ Det blev att rida ut en tur tsm med Anneli å Maja som körde Quda för första gången, gick bara fint! Hon är ju en klippa :) Och Zeb har börjas kännas riktigt pigg å frammåt, så härligt :D

Nu blire sängen, upp å jobba imorrn! Men tänkte avsluta med lite bilder från Isaks ridlektion igår, MINST lika gulligt som Sagas! Mosters hjärtegull-barn va ni är duktiga ♥



 



Det går trööögt att ladda upp i kväll, så det får räcka :)


På ridlektion med Saga :)

Tja!

Igår då jag kom fram till Arvidsjaur så var de snabbt att slänga i sig nå mat, å sen bar det av mot Arvidsjaur Ryttarförening för Sagas ridlektion :)

För det första så måste jag bara säga att SÅ FINT det kommer att bli där i ridhuset då den nya stalldelen är klar! Och för det andra så är det "ångestladdad nostalgi" att vara där ;) Många fina minnen från då jag själv började rida, men också känslan av att vara utstött... SÅ BRA att det numer är en NOLL TOLERANS mot mobbing i skolor, stall och på andra verksamheter :)
Träffade även en av mina gamla "elever", DET var jättekul :) Hon berättade att hon och hennes kompis bara för nån dag sedan hade pratat om mig och om hur roligt dom tyckte det hade varit att rida för mig ♥ *glad*

Nåväl. Det var bara HUR gulligt som helst på Sagas lektion :) Mini-ponnysar och mini-ryttare överallt *hihi* Och dom var jätteduktiga! Tog lite bilder och filmade även ;) Taskig kvalla, men det äre värt ;)


Laddad ridtjej! Kolla in de söta short-shapsen !!






 

SUCK!
Det gick inte att "bädda in" videoklippet!
Så jag länkar väl istället då
KLICKA HÄR


Bye bye!

Snart drar jag :) Får se om Alva, eller kanske tom Maria, slänger in nått inlägg i veckan :)

Bilder på då Maja red Zeb hittar ni HÄR :)

Hej då!!

Tjoff!

Blev lite stressigt i stallet idag :)

Stallmöte - och som vanligt så blir det väldigt mkt surr och hjärnan känns nästan helt tom tillslut! Sen kom Tessan och jag skulle visa henne allt kring Zeb, samtidigt som jag försökte reda ut kommande vecka med Maja å Anneli PLUS att vetten ringde mitt upp i allt :O

Men, det redde ut sig ;) Så nu kan jag lugnt åka på mini-semester :D
Veterinären skulle komma kl 14.00 imorrn och Maja å Anneli skulle ta emot honom. Hoppas hoppas att Quda får grön ljus nu!!

Hann klappa lite på Zeb i hagen och ge havre/medicinen ♥ Maja red honom åt mig idag :) Han hade tydligen testat henne lite och hållit på, buse!! Ett klart friskhetstecken iaf! Hoppas hon bloggar om de snart, är ju så nyyyfiken :)

Kram å hej på ett tag då :)


Fullt hus :)

Träffade syrran å Ida idag :) Och Idas pappa. Och Sara :) Och Sara gubbe Fredde, å deras ungar Flizan, Sam och Sofi :) Syrran, Ida och Sara skulle till Bergsbyn å provrida en häst - och hela gänget med pappor/äkta makar å barn hängde på. Riktigt roligt :)

Hästen dom kikade på var ett fullblod på 10 år. Riktigt fin, väldigt social å gullig :) Dessvärre så hade den visat lite hälta på besiktning för ca 1 vecka sen, och gick på behandling och därför kunde dom bara skritta å trava litegrann. Men, men - dom ska även kika på en imorrn. Så, vi får väl se! Superspännande iaf :D

Sen skyndade vi oss till stallet! Dom längtade efter att få klappa om lilla Quda-tanten igen ♥ Syrran å Flizan turades om att skritta hennes 30 min, och Alva å Ida turades om att rida Zeb. Lilla Lady fick även följa med + allt folk och 6 hundar *Haha* GUD om vi hade mött nån på vägen! Dessvärre tog jag inga kort :( Tänkte inte ens på det *S

Innan vi - vrålhungriga - for till pizzerian, så hann jag även visa MariaK Zebs foder å hö-givor och medicin och sadel å träns osv.  Jag åker ju bort ett par dar till veckan och MariaK å Tessan ska ta hand om honom åt mig :) Så imorrn äre Tessans tur att gå igenom rutinerna. Jätteskönt att dom ställer upp ♥

Kvällen avslutade jag å Alva med hästfilmen "Klara", godis å mys ♥ Lovely!



Duktiga syster yster å "tanten" i somras :)




Världens goaste roompaaa :D



P.s Tommy stal med sig Roffe till Näsudden igen! *snyyyyft*
Men, jag tror inte att han klagar ;)



Mupp!

Mupp nr 1. Min USB kabel tjorvar, så inga bilder idag
Mupp nr 2. Zeb

Let me tell U! why his a "Mupp" :)

Red upp till ridbanan på Torpet idag :) Träffade Maria Lundgren och det var SÅ kul att prata med henne, har inte setts sen jag flyttade Lily till Hällagården! Guuud vad vi surrade *hihi* Och det var då Zeb började "muppa" sig första gången - han VÄGRADE stå still! Det kan ha berott på att Maria höll i en massa foderhinkar, who knows?

Sen så var det dags för Herr Köttbulle att få jobba lite på ridbanan!
Började med en 8 volt där jag focuserade på att rakrikta då jag bytte varv. Först i skritt, sen trav. Gick riktigt bra, tills jag kände hur han började ladda under mig och innan jag visste ordet av, så hade han racer-backat och snurrat runt på bakbenen och satt av i galopp mot utgången :O

M U P P ! ! !

Jag fick snabbt ordning på honom, och tackade my lucky star för att jag hade barock-sadeln ;) Det var rätt så tydligt att Zeb protesterade då jag ställde krav på honom, plutten :* Men, det var bara att jobba vidare. Lite öppna efter långsidorna, sidvärts efter korta diagonalen, halvhalter osv. Han skötte sig riktigt bra :D Hade svårast för sidvärts, men men :)

Allt kändes kanon och jag tänkte träna lite på vänster galoppfattning, och då började han kasta sig i sidled och försökte rusa iväg igen :O Jag blev lite mer bestämd och korrigerade honom såklart, men jag skrattade faktiskt mest. Han är ju URcharmig ♥♥♥♥ !!! Trots det så tog han mig på allvar, och slutade försöka komma undan - och ÅH så BRA det gick sen :D Så då gav jag mig ♥ Han gjorde tom en jättefin vänster galoppfattning ♥

Sen så följdes vi tillbaka tsm med Maria som skulle ut å skritta "Doffan". Det var riktigt kul!

Mattes söt-mupp
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥



P.s Han fick jobba mer än han gjort på lääänge och var tom lite svettig, och - INGEN HOSTA :D

RSS 2.0